Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
Villa E by C.F. Møller Architects references iconic Aarhus University project

Villa E by C.F. Møller Architects references iconic Aarhus University project

11 mai. 2021 Notícia

Located in the Danish district of northern Aarhus, the concept, materials and level of detail of Villa E are inspired by the iconic Aarhus University, also designed by C.F. Møller Architects. References to the university can be seen in the villa’s basic composition of four simple saddle roof houses, which together form the frame of the family home.

 C.F. Møller Architects / Julian Weyer

The material expression of the villa is carried by three primary materials: brick, oak and natural stone. Rustic hand-painted bricks in shades of red are used for the façade and roof tiles. Alongside this, natural stone is applied to the stairs and inner core. Oak features both inside and outside. On the exterior, oak is used for framing of garden sheds and gates, while inside, oak lends a warm feeling and atmosphere. It is used in window sills and door details, along with panelled ceilings, herringbone floors, and high-quality joinery. The foundation of the house is cast in concrete while the remainder of the home is a sustainable wooden structure.

 C.F. Møller Architects / Julian Weyer

Following the sloping terrain of the plot, a distinctive and beautifully designed brick staircase leads up to the entrance. From here, the villa’s main room opens up to a large kitchen family room with a high, elegantly curved ceiling and a large skylight that draws in natural light.

 C.F. Møller Architects / Julian Weyer

The kitchen is partly built into a brick core that runs throughout the house and together with a window seat on the opposite side, forming a sculptural element within this central space. Steps from the kitchen provide access to the villa’s living room, which is located at the garden level.

 C.F. Møller Architects / Julian Weyer

From the living room, there is access to the parents’ section with a bedroom, walk-in closet and bathroom. There is also from the central space access to four bedrooms for children as well as a large window and access to the garden.

Links Relacionados
Artigos recomendados
Gostou de ler este artigo? Compartilhe ou adicione-o às suas coleções