Benedict Canyon

Arquiteto
Whipple Russell Architects
Localização
Beverly Hills, Los Angeles, CA, United States | View Map
Ano do Projeto
2016
Categoria
Casas Particulares

Benedict Canyon

Whipple Russell Architects como Arquitetos

Our client, C.J. Wilson, who wasa Major League Baseball pitcher, wanted an open-plan house for hosting guests, a large flat lawn for ballplay, anda photography studio along with a gallery space suitable for hanging his large art projects.The hilltop site required a 10-foot highretaining wall to create a sturdy level pad for building our client’s vision.

A spiral driveway leads to the property, which then opens to the car park and entrance walkway. On the left, is theupstairs studio space, accessible via stairs that rise up over the first reflecting pool. Wide horizontal pavers guidethe eye up to the house where water surrounds the entrance, flowing between the steps, and meeting a chiseledmarble ledger stone wall. The large center-pivot front door opens to reveal the dramatic foyer, capped by a doubleheightbox, accented with ribbon windows to the north and south, and skylights overhead. Look straight ahead outbeyond the patio for a perfectly framed view of the California hills.

Large earth toned porcelain tiles flow smoothly down three steps and into the living area, lined with a series of wall sizedglass pocket doors. When all are open the feeling of bringing the outside, inside, is breezily apparent. An olivetree lives in the foyer, with the help of grow lights, and a small Zen garden at the bottom of the steps adds greeneryto the space.

To the right are the sun-filled gallery and stairs, and the entries to the three downstairs bedroom/baths. To the leftare the kitchen, dining and family room. Kitchen counter and island material is Dekton Quartz, and the cabinets areof imported Italian walnut and Wenge wood. The range and ovens are Wolf brand, and the custom kitchen diningtable is Calcutta porcelain, with built-in Yakiniku grills, imported from Japan.Tucked in next to the dining area is a home theater and behind it the housekeeper’s bedroom and bath. The far endof the family room is built out over the hillside and surrounded on three sides by glass, creating an exhilaratingpanorama and a floating effect.

Patio and pool are accessible from all three ground floor bedrooms and the living areas of the house. Upstairs is themaster suite, which includes his and her dressing rooms and anindoor/outdoor gray, stacked-stone fireplace alsoheating the terrace. Solid walnut plank ceilings, which are also used in the family and dining rooms, warm the room,as does the 10-inch oak custom -stained flooring. Expansive glass provides views from the bedroom as well as fromthe bath, which features Carrara marble shower and quartz counters.

Outdoor living and a great view, essential to the west coast lifestyle, are enhanced by a large rooftop terrace abovethe family room with space for Ping-Pong and sunning, also featuring a ledger stone fireplace, to warm nighttimeentertaining and stargazing.

 

Material Used :
1. Facade cladding: Chiseled Marbled Ledger Stacked Stone
2. Interior / Exterior Flooring: Large Porcelain Tiles
3. Family & Dining Ceiling: Solid Walnut Planks
4. Kitchen & Island Counters: Dekton Quartz
5. Kitchen Cabinets: Imported Italian Walnut & Wenge Wood
6. Kitchen Dining Table: Custom Calcutta Porcelain\
7. Dining Table Grill: Imported Japanese Yakiniku Grills
8. Master Bedroom Flooring: Custom Stained 10-inch Oak Planks
9. Master Bath Shower: Carrera Marble
10. Master Bath Counters: Quartz

Compartilhar ou adicionar Benedict Canyon às suas coleções
Créditos do Projeto
Folha de especificações do produto

ElementoMarca
Kitchen & Island Counters: Dekton QuartzDekton
Folha de especificações do produto
Kitchen & Island Counters: Dekton Quartz
por Dekton
DK house
próximo projeto

DK house

Casas Particulares
Deir El Qamar, Lebanon - Construção concluída em 2019
Ver projeto