Casa Ry

Casa Ry

Arquiteto
CHRISTOFFERSEN & WEILING ARCHITECTS
Localização
Ry, Denmark | View Map
Ano do Projeto
2018
Categoria
Casas Particulares
Tina Stephansen
Folha de especificações do produto

ElementoMarcaProduct Name
Decorative LightingLouis Poulsen
TapsVOLA
FixturesBYGHOLM Wood
Wood-facadeMoelven
Glass facadeVelfac
Interior chalk stoneZurface A/S

Folha de especificações do produto
Decorative Lighting
Taps
por VOLA
Fixtures
Wood-facade
por Moelven
Glass facade
por Velfac
Interior chalk stone

Casa Ry

CHRISTOFFERSEN & WEILING ARCHITECTS como Arquitetos

Located in the heart of Denmark, this peaceful and welcoming home with an informal, contemporary character sits perfectly in its rural surroundings. The project has several nuclei: a main building and two barns has been arrange to evoke an old farm. The other imperative that formed the concept was to retain and acknowledge the simple shape of the original buildings – three long, abstract volumes, with a gable roof.

photo_credit Tina Stephansen
Tina Stephansen
photo_credit Tina Stephansen
Tina Stephansen

Formally, the simple, iconic, traditional building is referenced, but with the added contemporary approach of the study of form without showing traditional elements or ornamentation. The facade encapsulates this concept: gutters and chimneys are concealed, wood wraps around each volume.

photo_credit Tina Stephansen
Tina Stephansen
photo_credit CWA
CWA

At first the abstract shapes of the three volumes might seem at odds with the rural context, but once entering the central courtyard along a concrete path and appreciating the surrounding structures and the full extent of the project, the viewer is alert to the coherence of the space with its specific configuration forming a central courtyard, typical of traditional regional farms. The main house is placed in between the grassland and the street – protected by the other two functional buildings. In this way it profits from the view onto the central courtyard, catching the sun on one side, while the other side opens onto fields, providing panoramic views over the landscape.

photo_credit CWA
CWA
photo_credit Tina Stephansen
Tina Stephansen

The brushed concrete floor inside reflects the traditional farm vernacular and the ground wood finish provides a visual continuation between the indoor and outdoor spaces. This formed a starting point for a modest, uniform interior approach to fit the general architectural atmosphere of the project.

Caption
Caption
Créditos do Projeto
Produtos utilizados neste projeto
Featured Projects
Latest Products
News