HACHIKO: refurbishment of a warehouse to dog

HACHIKO: refurbishment of a warehouse to dog

Arquiteto
WE-S
Localização
Molenstraat 54, 9820 Merelbeke, Belgium | View Map
Ano do Projeto
2020
Categoria
Armazéns
Johnny Umans

HACHIKO: refurbishment of a warehouse to dog therapy center

WE-S como Arquitetos

The client wishes to realize a dog therapy center within an existing warehouse of approximately 1.250m2, as well as an adjacent office building of around 120m2. The warehouse has a loading dock on the north side of the site.

The program of demands comprises about 850m2 of built-up area consisting of a multipurpose room of 225m2, 285m2 of dog facilities, 115m2 of office space, 185m2 of storage space as well as a concierge home. We suggest positioning the double height training room for dogs centrally within the building. The offices, the polyvalent hall, the kennels and all logistics facilities are grouped around the training hall. The concierge is housed within the adjacent building (STEP 1).

The office spaces are partially beveled to mark an entry hall, acting as a glass in between space for both buildings (STEP 2). The polyvalent hall on the south-east side is partially rotated in order to realize an adjacent covered terrace (STEP 3). The kennels are angled. This creates an indoor play area for the dogs (STEP 4). On the north side, the volume is also beveled, resulting in a covered loading and unloading space for delivery of goods (STEP 5). The result is a pentagonal volume that is linked to the concierge home by a glass in between space. The existing volumes are thus virtually untouched, with the exception of the glass entrance hall, as well as the roof extension on top of the training hall, providing sufficient daylight into the building (STEP 6).

Créditos do Projeto
Folha de especificações do produto

ElementoMarca
Façade claddingAluform
Folha de especificações do produto
Façade cladding
por Aluform
Three-apartment building
próximo projeto

Three-apartment building

Apartamentos
Calle Mayor, 5, 31300 Tafalla, Navarra, Spain - Construção concluída em 2021
Ver projeto