Ing.-Josef-Riehl-Platz

Ing.-Josef-Riehl-Platz

Arquiteto
monovolume architecture + design
Localização
Oberbozen, Bolzano, Italy | View Map
Ano do Projeto
2017
Categoria
Centros Culturais
René Riller

Ing.-Josef-Riehl-Platz

monovolume architecture + design como Arquitetos

The purpose of the project is based on the idea of providing the space of accesibility and openness that are missing by now, and at the same time, a territorial character through a few strictly necessary measures. The issue is solved mostly by the presence of a retaining wall that defines the space.

photo_credit René Riller
René Riller
photo_credit René Riller
René Riller

In the interiors includes an office and facilities such as phone boxes and public toilets. This way the area is clear and free to change as much as possible depending on events (like concerts, Christmas markets...).

photo_credit René Riller
René Riller
photo_credit René Riller
René Riller

The idea was to project the floor design on the vertical wall seamlessly, in order to have a harmonization and a visual enlargement at the same time. The technique looks at the local tradition with the dry-built wall method. For further utility, the piazza could be used as an end point of the cableway.

Compartilhar ou adicionar Ing.-Josef-Riehl-Platz às suas coleções
Créditos do Projeto
Folha de especificações do produto

ElementoMarca
PorphyryAskeen
Folha de especificações do produto
Porphyry
por Askeen
Sonoma Residence
próximo projeto

Sonoma Residence

Casas Particulares
Sonoma, CA, United States - Construção concluída em 2016
Ver projeto