ING OFFICE, AMSTERDAM

ING OFFICE, AMSTERDAM

Arquiteto
Benthem Crouwel Architects
Localização
Amsterdam, Netherlands | View Map
Ano do Projeto
2019
Categoria
Escritórios
Histórias por
Benthem Crouwel Architects

HofmanDujardin
© Jannes Linders

ING OFFICE, AMSTERDÃ

Benthem Crouwel Architects como Design, Architecture

O ING mudou seu escritório internacional para o Bijlmerdreef, no Sudeste de Amsterdã (uma área residencial e comercial). Vários escritórios do ING já estão localizados aqui. A mudança faz parte da estratégia "Think Forward" do ING, que foi implementada em 2014 e enfatiza a inovação, a flexibilidade e a participação da comunidade. O novo escritório faz parte de um ambiente animado, onde o espaço entre os vários escritórios, uma infinidade de rotas de conexão e a qualidade do espaço ao ar livre serão quase tão importantes quanto os próprios edifícios.

 

A Benthem Crouwel Architects projetou o novo escritório e colaborou com os arquitetos paisagistas karres + brands no desenvolvimento do plano da trama. Ao mover o prédio de volta da extremidade do terreno e fazer uma garagem subterrânea, foi criado muito espaço para pedestres e motociclistas — bastante exclusivo para esta área, originalmente projetada principalmente para tráfego motorizado.

 

AMIGÁVEL, TRANSPARENTE E SUSTENTÁVEL

O novo escritório é um volume modesto e acessível no meio dessa área verde. A atividade, luz e espaço que caracterizam a área externa continua no edifício: o térreo abriga um restaurante aberto e locais de encontro informais. As fachadas completamente transparentes oferecem vistas generosas da vegetação e das árvores e destacam a abertura e acessibilidade que o ING deseja expressar. Interior e exterior são uma unidade. "Eles se reforçam", diz Pascal Cornips, sócio da Benthem Crouwel Architects.

 

Graças aos dosséis que foram anexados às fachadas (mais profundas nas laterais mais expostas à luz solar, mais estreitas nas laterais que recebem mais sombras naturais), este também é um edifício muito sustentável, que combina um excelente e confortável interior com um consumo mínimo de energia. O novo escritório do ING é premiado com a pontuação BREEAM Outstanding, o certificado mais alto possível. Uma variedade de soluções sustentáveis torna essa energia do edifício neutra.

 

UM NOVO IMPULSO PARA AMSTERDÃ SUDESTE

Juntamente com o parque, o novo escritório vitaliza a animação de Amsterdam Sudeste e torna toda a área mais atraente para os moradores, pessoas que trabalham lá e futuros investidores: um edifício sustentável e inspirador em um ambiente verde e acolhedor.

 

O novo escritório do ING foi desenvolvido por um consórcio da OVG Real Estate e da G&S Vastgoed. A Benthem Crouwel Architects colaborou com HofmanDujardin, responsável pelo design de interiores do edifício.

Esta história está disponível em vários idiomas

Cedar ING Offices

HofmanDujardin como Design, Interior And Platforms

ING’s new office, designed by Benthem Crouwel Architects and HofmanDujardin, is open!

On January 7th Cedar, the new office for the Netherlands’ largest bank, was officially opened in Cumulus Park in Amsterdam. The transparent and sustainable new home for 2.800 ING employees was designed by Benthem Crouwel Architects and HofmanDujardin. The office embodies ING’s new way of working: agile, flexible and innovative, and inspires people to meet, connect and be creative.

 

A new type of office
Cedar consists of two five storey volumes connected by a glass footbridge that ensures a fast link between all levels. The building, the interior and the surrounding park are designed as an integral, welcoming whole, establishing a new typology for financial institutions: instead of emphasizing security and power, the architecture focuses on transparency, connectivity and collaboration. The highly sustainable, human centric design is a notable example of ING’s purpose to empower people in a building that opens itself up to society. The design received the sustainability label BREEAM-NL Outstanding.

 

An office in the green
Cedar is located in Amsterdam Zuidoost at Cumulus Park, an innovation district initiated by ING and now a joint effort of ING and the Municipality of Amsterdam, the Amsterdam University of Applied Sciences (AUAS) and the Amsterdam Community College (ROC Amsterdam). It is a dynamic environment for creative collaborations between entrepreneurs, scientists, students, (mid) corporates, researchers and innovators. Cedar has a unique location on Cumulus Park. Benthem Crouwel Architects’ decision to move the building all the way to the back of the plot created a large green zone in front of the building. This urban garden, designed by Karres en Brands landscape architects, becomes the heart of the innovation district - connecting buildings, users, residents and visitors and upgrading the public space of this area where green is scarce.

 

Because of its all-round orientation the building presents itself as an accessible volume that matches its surroundings with the low-rise buildings and level differences in urban landscape. A bike route cuts directly through the building, further emphasizing how this building is not an obstacle to move around, but an integral part of the urban space, improving connectivity.

 

Designed to connect
“Both the urban planning and architecture of Cedar evolve around connectivity,” says Pascal Cornips, architect and partner at Benthem Crouwel Architects. “Cedar links people, the neighborhood and society together in a creative and inspiring way. The transparency of the building’s facades perfectly embodies ING’s new philosophy with its focus on collaboration, empowerment and openness, but also ensures employees are always in touch with the green world outside.” The smooth, curved facades and floor to ceiling windows give Cedar a friendly and approachable front. The rounded canopies that wrap around the facade visually connect the two volumes and give the building a human scale, while simultaneously serving as sunscreens that protect the workspaces from the heat of the sun.

 

Inside, bright and airy atriums are the central heart of the office and allow daylight to flood the building. The wide dimensions and the wide floor span of the low-rise building guarantee ample square meters on every floor and large open spaces that are perfect for an agile work environment. The way the floor plan layout is organized around and through the atriums allows for efficient and fast routing. The open floor plans give the employees optimal flexibility and also make alternative use in the future possible, if desired.

 

An empowering interior
HofmanDujardin designed both the full interior and the dynamic, floating platforms and staircases that criss-cross the two spacious atriums at the building’s heart.

 

“The interior of Cedar is all about empowerment and well-being. You feel the freedom when you walk in. The platforms connect places and people and bring the vibrancy up to the highest levels of the building”, explain Barbara Dujardin and Michiel Hofman, founding partners of HofmanDujardin. On the lively ground floors a world of possibilities opens: you can visit the coffee bar, food court or event halls or take a seat in one of the various informal meeting places. Customers can also visit the in-house bank office. The layered range of environments matches the variety of individual wishes of a big bank’s staff. All places have a human scale and carry their own qualities and atmosphere, while everything is harmonious and connected.

 

Atrium and platforms
The expressive wooden platforms symbolise the 21st century bank’s identity as a digital platform. They form grounded spaces and create physical and visual connections that naturally stimulate ING’s employees to collaborate. Visible from everywhere around the atriums, they also provide orientation points and encourage people to take the stairs. The platforms are fast becoming favorite places to hold spontaneous meetings and small gatherings. Flexible and moveable metal frames allow them to act as temporary ‘rooms’ for anything from business meetings to interior gardens, art exhibitions or a break-time birthday celebration.

 

Orange Workplace
All office floors are accessed from the platforms through warm textured entrance zones, each with their unique furnishing to create recognizable diversity. There is one single floor layout concept throughout the building with a well-balanced mix of spaces. This agile environment gives full freedom to choose where and how to work and meet. In between the areas with team tables and scrum boards, there are colorful clusters of meeting rooms in different sizes, accommodating anything from private calls to group meetings. Furthermore, each level has a silent area for concentration, with a reading table and a series of private booths. Throughout the building excellent acoustics ensure a sense of well-being and make it easy to focus.

 

Lots of plants, big trees and 300 works from ING’s large collection of art add another layer to the experience of the interior. All is finished with a balanced palette of warm tones and natural materials, while a touch of orange hints at ING’s strong visual identity. This makes the generous building not just an empowering and healthy place to work, it also gives this leading bank a new face.

Esta história está disponível em vários idiomas
Compartilhar ou adicionar ING OFFICE, AMSTERDAM às suas coleções
Créditos do Projeto
Design, Architecture
Design, Interior And Platforms
Landscape Design
Client - Architecture
ING
Client - Interior
Produtos utilizados neste projeto
Folha de especificações do produto

ElementoMarcaProduct name
FabricantesFlos
AIM
Folha de especificações do produto
Fabricantes
AIM por Flos
Interior KG
próximo projeto

Interior KG

Apartamentos
Saint Petersburg, Russia - Construção concluída em 2017
Ver projeto