Olnick Spanu House

Olnick Spanu House

Arquiteto
Alberto Campo Baeza
Localização
New York, United States
Ano do Projeto
2008
Categoria
Habitação
Folha de especificações do produto

ElementoMarcaProduct Name
manufacturer furnitureFlexform
Plumbing FixturesVOLA
glass manufacturerAriño Duglass
FurnituresB&B Italia
Exterior Doors ManufacturerKawneer
BATHROOM FIXTURESTOTO

Folha de especificações do produto
manufacturer furniture
Plumbing Fixtures
por VOLA
glass manufacturer
Furnitures
Exterior Doors Manufacturer
por Kawneer
BATHROOM FIXTURES
por TOTO

Olnick Spanu House

Alberto Campo Baeza como Arquitetos

Gilding The Lily The place is of profound tranquility where after a day of rain and fog an intense light reflects in the stilled mirror of the majestic Hudson River´s deep waters.

Caption

A place where twilights are a thousand colors as the water breaks into a thousand reflections. A place where the air is clean and calm, and mild. One could say a place that is very close to heaven.

Caption

In this impressive place, we establish a plane, a platform that underlines the landscape before us, seeking to enhance it.

Caption

A large long box is thus built, 122 feet long by 54 feet wide by 12 feet high, with sturdy concrete walls that accentuate its relationship to the land. The roof of this box is flat, paved in stone, travertine, so that we may use it.

Caption

And to protect ourselves from the sun and rain, over the stone plane we raise a light roof 100 feet long by 40 feet wide by 9 feet tall, held by 10 cylindrical steel pillars that are arranged according to a 20 x 20 foot grid. This roof cantilevers 10 feet along all of its sides. And to make this space habitable, we put a glass box under the roof, an enclosure measuring 94 feet long by 25 feet wide. This glass box contains the back row of columns within it and leaves the front columns outside, in order to further accentuate its transparency.

Caption

This construction on the platform resembles a large table with ten legs. Three areas are created within it, divided by two white boxes that do not reach the ceiling, containing the stairs and service spaces. The central space is the living area, and the dining room has a large white table. On one side, closer to the swimming pool, is the kitchen, and on the other side, in the manner of a pensatorio, the area around the hearth.

Caption

And below, inside the cement box, the bedrooms and baths are housed. In its central vestibule, connecting the main entrance and the access to the garden, a gallery has been created where pieces of Arte Povera and other pieces of contemporary Italian art are displayed, in addition to other areas around the house.

Caption

In all, once again, the hut over the cave. The tectonic piece on top of the stereotomic piece.

Caption
House with patio in Kunovice
próximo projeto

House with patio in Kunovice

Casas Particulares
Czech Republic, Kunovice - Construção concluída em 2019
Ver projeto