V House

V House

Arquiteto
moad
Localização
Chennai, Tamil Nadu, India | View Map
Ano do Projeto
2020
Categoria
Casas Particulares
Nivedita Gupta
Folha de especificações do produto

ElementoMarcaProduct Name
LightsFoscarini
Gregg
Sanitary waresDuravit
Retractable screenBrio
Interior hardwares Häfele
Bath fittingsKohler
LightsLED C4

Folha de especificações do produto
Lights
Gregg por Foscarini
Sanitary wares
por Duravit
Retractable screen
por Brio
Interior hardwares
por Häfele
Bath fittings
por Kohler
Lights
por LED C4

V House

moad como Arquitetos

V House is a home built for contemplation and delight, it is conceived to heighten the consciousness of living through light and materials. Located in a plotted development along the coast of Chennai, built as a post retirement home for a businessman and his family.

photo_credit Nivedita Gupta
Nivedita Gupta

The design of the house is a response to the hectic and connected life style that we experience today. To bring focus on richness of life and, counter the highly networked life style, the project deliberately dis-joints the functional spaces of a home. Every day activities of living, dining, kitchen, study, bedroom all become autonomous spaces, while the spatiality of the project is defined by the spaces that connect them.

photo_credit Nivedita Gupta
Nivedita Gupta

V house is organized as 2 distinctly varied experiences at lower and upper levels. At the ground it’s the relationship with the ground (earth) and darkness while at upper level it is about light and openness. Designed as a series of loosely connected pavilions, The ground level being largest, opens out minimally allowing for nature to cave in, giving a sense of living in darkness.

photo_credit Nivedita Gupta
Nivedita Gupta

The floors above are an organization of pavilions of different heights, resulting in an enclosure that forms a private garden for upper level. Landscape acts as a connecter across the home.

photo_credit Nivedita Gupta
Nivedita Gupta

These pavilions are landscaped at different levels with hanging gardens engulfing the home. Rough granite stone floor, reclaimed teak wood doors, windows and brass fixtures allow for architecture to age in time along with the people living in them.

 

Material Used:
1. SKK: Wall finish  
2. Brio: Retractable screen  
3. Glass: Saintgobain  
4. Lights: Foscarini 
5. Lights: LED C4  
6. Sanitary wares: Duravit  
7. Bath fittings: Kohler   
8. Interior hardwares: Hafele

Compartilhar ou adicionar V House às suas coleções
Créditos do Projeto
Arquitetos
Hazegras Fort
próximo projeto

Hazegras Fort

Casas Particulares
Knokke-Heist, Belgium - Construção concluída em 2016
Ver projeto