Cantilever

An overview of projects, products and exclusive articles about cantilever

Projeto • By Prentiss Balance Wickline ArchitectsCasas Particulares

Cortes Island Residence

The clients were looking for a house that would eventually become their fulltime residence but could also serve as a getaway, vacation and gathering place in the interim. Steve Keating Photography Located at the south end of Desolation Sound on Cortes Island, British Columbia, the site is formed of natural granite bedrock and contains a dramatic peninsula and cliff which serve as a windbreak for Cortes Bay as well as the Seattle and Vancouver yacht clubs. To the south, the house is exposed to the Straight of Georgia which delivers extremely high wind speeds and salt spray during winter storms. To withstand the high winds, the house structure is embedded into the bedrock with steel columns and exposed wood floor beams allowing the hous... Mais

Projeto • By Prentiss Balance Wickline ArchitectsCasas Particulares

Capitol Hill Residence

With a compact form and several integrated sustainable systems, the Capitol Hill Residence achieves the client’s goals to maximize the site’s views and resources while responding to its micro climate. Some of the sustainable systems are architectural in nature. For example, the roof rainwater collects into a steel entry water feature, day light from a typical overcast Seattle sky penetrates deep into the house through a central translucent slot, and exterior mounted mechanical shades prevent excessive heat gain without sacrificing the view. Hidden systems affect the energy consumption of the house such as the buried geothermal wells and heat pumps that aid in both heating and cooling, and a 30 panel photovoltaic system mounted o... Mais

Projeto • By Prentiss Balance Wickline ArchitectsCasas Particulares

Glen lake tower

High on a wooded hilltop above a lake in Michigan, the TowerHouse is the result of an inspiring collaboration betweenBalance Associates, clients with a passion for architecture aswell as their site, and a skilled local contractor.Directed to create “a sustainable retreat that refl ects thetimeless beauty and simple comforts of the area,” thearchitects responded by raising the primary living spaceabove the dense surrounding woods in order to gain light,air and views of Glen Lake and Lake Michigan beyond. Twofi n-like, metal-clad walls rise from the crown of the hill tosupport a 1400 sf three-story plywood box suspended a fullstory above grade. Steve Keating As intricately detailed steel stairs climb the tower, theymove from... Mais

Projeto • By bergmeisterwolf ArchitektenHotéis

grafted, hotel pfösl

Selected in a private-sector competition, the project involved the renovation, extension and construction of the new façade for the historical hotel building, along with three new chalets, conceived as a single large-scale ensemble in the midst of the countryside. As a new layer overlapped with an existing structure that has already developed multiple strata over the years, the project aimed to re-establish a unified appearance, conversing freely with the surrounding landscape and the three chalets in the woods. gustav willeit Inspired by a fragment from the wooden frame of the farm’s old barn, the new façade redefines the silhouette of the principal corpus and provides support for the new balconies, like a large s... Mais

NotíciasNotícia • 23 set. 2021

Atelier ST reinterprets Göttingen’s typical geometries into a modern form for the new Kunsthaus

Atelier ST aimed to embed the new building naturally into its historical setting and yet create a clearly recognizable house of arts. The monolithic facade, with only a few shimmering metallic openings, marks a contemporary venue. © Simone Bossi The architects used an all but forgotten technique - combed modeling plaster. The facade was carefully combed on each level to create irregular grooves in the soft mineral plaster. Each level has a slight cantilever to maximize floor space and resonate with the adjoining historical buildings. © Simone Bossi In spite of the cramped site, a column-free reinforced concrete structure resulted in a surprisingly spacious interior. Only a few windows offer views of the surroundings. R... Mais

Projeto • By Proctor & ShawApartamentos

Marylebone Apartment

Os arquitetos Proctor & Shaw do sul de Londres concluíram a renovação completa do interior de um apartamento em um bloco de época em Marylebone, Londres. O briefing desafiador exigia reconfigurar o layout ineficiente existente de um quarto e um banheiro para incorporar dois quartos duplos, cada um com banheiro privativo, junto com uma generosa cozinha em plano aberto, sala de jantar e sala de estar. Ståle Eriksen “O último andar do edifício existente foi reconstruído após os danos causados ​​por bombas durante a guerra”, explicou o arquiteto Mike Shaw, “o que significa que a estrutura de concreto existente permitiu uma reconfiguração comp... Mais

Projeto • By Architects of InventionApartamentos

SBERCITY

The proposed site is located within the newly designed masterplan of Rublyevo-Archangelskoe, a territory which occupies 461ha to the west of Moscow. It is a large-scale LEED ND certified project, with aspirations becoming a sustainable, high-tech and harmonious live-work city for business and families. Located on the greenbelt, adjacent to the Moskva river, it is an attractive location less than hour away from the city of Moscow.    The 640 residential unit building complex is comprised of a singular universal block, interconnected on two levels. It thereby suggests a permeable, notional, perimeter block. Each block is connected to the other as a bridge, which also produces a roof terrace on the free, upper surface of the block... Mais

Projeto • By asap/ adam sokol architecture practiceHotéis

The Emperor Hotel Qianmen

Once occupied by a public bath in Beijing, the site’s spirit of bathing lives on in the building’s new incarnation. The Emperor Hotel Qianmen, designed by ASAP/Adam Sokol Architecture Practice, offers a water-infused environment to create an unexpected and calming sensation for guests. The 80,000-square-foot hotel features a cantilevered rooftop pool, 49-foot-high interior rainfall, drip-down threaded floating plants, and underground waterfall and pool. The 65 guest rooms offer four sensuous experiences to provide a peaceful respite from the bustling energy of the city. The lower-level L’Occitane Spa affords guests a sanctuary for relaxation, while the rooftop hotel bar—one of the largest in Beiji... Mais

Projeto • By Dietrich | UntertrifallerCasas Particulares

House in the vineyards

The unique site of the house on a steep slope on the outskirts of Vienna captivates with a fantastic panoramic view over vineyards and local mountains to the Danube. With this in mind, we and the client pursued the goal of bringing this scenery into the house and making it a tangible experience.  Marc Lins Marc Lins Marc Lins A 36-meter-long glazed beam with an external graphite-grey steel structure floats 12 meters above the massive base, cantilevering freely. On the street side, the garage with storage and technical rooms is pushed into the slope. A staircase and an elevator provide access to the three floors. Taking the stairs, the wide overhang of the upper floor forms an inviting, covered entrance area that can als... Mais

Projeto • By project A.01 architects ZT GmbHCasas Particulares

Residence Freundorf

Uma residência monolítica foi construída para uma jovem família em uma vila perto de Viena. Em um terreno de encosta exposta, o edifício residencial está posicionado como um solitário. O objeto escultural está rodeado por um generoso jardim desenhado pela empresa de jardinagem dos proprietários. O amplo jardim se funde com os campos circundantes e o local natural. A ideia era gerar uma percepção menos aparente do edifício e da área do jardim. O jardim faz parte da sala de estar. O corpo principal do edifício consiste em dois elementos mutuamente deslocados que seguem a inclinação do norte e do sul. Pelo deslocamento horizontal, um... Mais

NotíciasNotícia • 30 abr. 2021

MAD Architects shapes seaside library like eroded stone

MAD Architects used what they call an "anti-material" approach to avoid expression of the structure. The fair-faced concrete of the sculptural library pavilion is interpreted by the architects as a liquid material to emphasize its flowing spatial experience. CreatAR Images The Cloudscape of Haikou is the first of sixteen coastal pavilions to rejuvenate the historic port city of Haikou, located on the most southern tip of China. The building contains a bookstore and public amenities.  Archexist The library and reading spaces, capable of holding 10,000 books, are located on the south side. A café, public restrooms, restrooms, a nursery room, a public rest area, and a roof garden on the north.  Archexist Doub... Mais

Projeto • By SELIM SENINCasas Particulares

Villa Harald

The project is located in Kampala, the capital of Uganda, an east African country. We were asked to design a ground+1 floor villa on a land area of approximately 1000 square meters.While designing the villa, the car parking area was created at the corner by taking the vehicle entrance from the corner on the road front in order to maximize the front yard. According to this corner parking area, the entrance facade of the building was designed with 4 units as 1.5-meter following the masses each others.These 4-unit masses, which have a fragmented architecture on the entrance facade, are connected to each other by the ceiling slab canopy of the mass, providing architectural integrity in 4 mass spaces.In the facade on the garden side, the eaves o... Mais

Projeto • By Design Unit Architects Sdn BhdCasas Particulares

Cantilever House

O local em declive acentuado para esta casa de 7000sf, orientado aproximadamente de leste a oeste, cai em 11,5 m da estrada para a parte traseira com vista para a floresta tropical a leste desta casa de 7000sf. A casa foi projetada para "flutuar" sobre o local - tocando-o levemente e permitindo que a inclinação natural permaneça, aumentando nossa consciência e nos informando sobre os contornos naturais do local.   Composto por 2 estruturas independentes - um bloco de estar e quarto de 2 andares construído de aço estrutural exposto apoiado em uma "floresta" de colunas espaçadas irregulares que aumentam a sensação de "flutuação". Esta estrutura de aço &e... Mais

Projeto • By Pedro PitarchHabitação

Gorodskoy Dom

Alternative Layout Designs in Standard Housing Second Prize in the Open International Competition Alternative Layout Designs in Standard Housing In our cities, there has traditionally been a clear and significant distinction between what was public and what was private. This difference used to define the urban and the domestic realm. In a conventional model of the city, urbanity has usually meant public and domesticity has generally meant private. However, nowadays, in a historical period characterized by social transformations, continuous technological improvements and political uncertainties, our contemporary cities are much more complex. Our societies are evolving in a way where the traditional concepts of urban and domestic are becom... Mais

Projeto • By ZED LabCasas Particulares

The Cantilever House

The Cantilever House draws from the regional vernacular and finds expression through a contemporary lens to become a home for a family of four. Located in the Raj Nagar locality of Ghaziabad, part of the National Capital Region of Delhi, the house is designed in response to the clients' love for the outdoors. It employs a series of mechanisms that minimize resource consumption, and reduce the building's environmental impact while enhancing the residents' thermal comfort.   Architectural Design The large cantilevers that the house derives its name from, anchor its design vocabulary, highlighting the scale of the building and breaking its mass through the focus on horizontality. The primary challenge was to design the frame with judic... Mais