Renovation

An overview of projects, products and exclusive articles about renovation

Projeto • By YOOLOPP architecture&designCasas Particulares

HSM.34

A Total renovation for an existing house, of a 75 square meters in size plus a balcony, in Hod Hasharon, Israel. Karin Ravena The existing house purchased by the customers included 2 bedrooms, half a room enclosed by a plasterboard partition, two kitchen spaces, a general bathroom, guest toilet and a balcony. It was clear that the existing division of the house as well as its condition at the time of purchase require a complete renovation in order to adapt it to the needs of the new tenants as well as to take care of many systems that were already old and damaged. Karin Ravena The tenants, a couple with a baby on the way, had some important points set as goals at the beginning of the planning process. A move to renovate as quick... Mais

Projeto • By Space4Architecture (S4A)Casas Particulares

Upper East Side Town house

INSPIRATION: The inspiration for this project was the concept of the loft, applied to the townhouse typology. Our client were used to live in a loft downtown and needed to move to an uptown townhouse. We wanted to give our client the feeling of living in a loft on multiple floor. The concept was to design a house with spaces flowing within floors and between floors without interruption. To emphasize our “open loft” design choice, we designed the rear with a glass curtain wall, overlooking the garden behind, allowing the inside to flow out. On the ground floor this glass wall separating the garden from the kitchen, lifts up entirely to literally make the house and garden one continuous Space. Michele Busiri-Vici UNIQUE PROP... Mais

Projeto • By Space4Architecture (S4A)Apartamentos

Duplex in Tribeca

This project is located on Canal Street in NYC, at the border between Soho and Tribeca. The space has beautiful views on the Hudson River, as well as the entire downtown Manhattan skyline. Beatrice Pediconi Beatrice Pediconi Our desire was to maintain the spatial openness of the original duplex while guaranteeing adequate privacy for our clients, a family of four with 2 young children. To take the most advantage of the city views, the program is thoughtfully distributed along the perimeter, collecting all storage and secondary items towards the inside of the apartment. On the lower floor the bedrooms and family area pivot around a central, compact storage volume. On the upper floor, the entry, living room, kitchen, and dining are... Mais

Projeto • By Studio ST ArchitectsApartamentos

State Street Townhouse Renovation and Addition

A developer acquired 544 State Street and did a gut renovation of the Brooklyn townhouse after it had been vacant and neglected. Fortunately, through close analysis of zoning law, Studio ST found that the owner could enlarge the building by almost 50% by adding to each floor and excavating the cellar. Photographs Taken by Studio ST The townhouse was divided into four full floor apartments of simple and minimalist design. The typical layout of each includes an outdoor space; two bedrooms on the north side of the building; and the kitchen, dining room and bathrooms at the center. The new south side addition contains the living room and an office. Photographs Taken by Studio ST The cellar houses storage spaces, mechanical rooms, a... Mais

Projeto • By RESOLUTION: 4 ARCHITECTUREApartamentos

Willow Street Apartment

This 1600 SF apartment, located in a 1950’s art deco building in Brooklyn Heights, was not only a full renovation, but also an apartment combination to make an efficient space that could keep up with the busy lives of a family of three – a talent agent, an entrepreneur, and their teenage daughter. Resolution: 4 Architecture Resolution: 4 Architecture Resolution: 4 Architecture The renovation created an open living, dining and kitchen space anchored by a black-steel-clad wall on one end and a white art wall on the other. The kitchen island defines and separates the kitchen and living, with white custom cabinets and a Corian countertop. Black-steel accents are carried throughout, incorporated into a column cover an... Mais

Projeto • By Forma-architecture+designApartamentos

Renovation Alan’s Apartament In Barcelona

The project presents the renovation of an apartment located in a building on the ‘Eixample’neighbourhood, Barcelona. Originally, the apartment presented a decayed and dark image due to the excessive subdivided rooms. The patio is very narrow and it scarcely receives light. Except for the two rooms next to the main facade, the apartment was barely illuminated by natural light. Adrià Goula The main objective has been to achieve the maximum use of natural light in the apartment. We simplified the distribution to obtain large and opened spaces that multiplied light. The outcome is a linear succession of three big spaces of different proportions associated with the structure of load-bearing walls. Each space has a speci... Mais

Projeto • By Forma-architecture+designApartamentos

Loft Renovation Barcelona

The project presents the renovation of an apartment in a building of 1916 located in the old town of Barcelona. It has a surface of 46 sqm and originally presented a decayed image and excessively subdivided with rooms. The two windows of the façade are the only ones able to use for ventilation and natural illumination. It has a very small service yard that is closed and an elevator added later occupying most of it. Adria Goula The main goal has been to achieve the maximum use of natural light and ventilation in the apartment. Strategy, accumulate the servant area and storage in the opposite side of the facade to free the rest of the apartment and the living areas can enjoy the outside windows. We took advantage of a recessed wa... Mais

Projeto • By RESOLUTION: 4 ARCHITECTUREHabitação

Pineapple Street Lobby

The Pineapple Street Lobby project is a complete gut renovation of the main entrance and lobby of an early 1900’s residential co-op building in Brooklyn Heights. Previous renovations had left the cramped, low-lit corridor feeling piecemeal and outdated. Resolution: 4 Architecture The project goal was to transform the disconnected entry vestibule and lobby spaces into a continuous and connective thoroughfare for residents to actively utilize. Early in the design process, probing of the existing conditions led to the discovery of long-ago covered brick walls embedded with remnants of the building’s past. Resolution: 4 Architecture The co-op board’s desire to preserve - and architecturally highlight – the ex... Mais

Projeto • By RESOLUTION: 4 ARCHITECTUREApartamentos

Upper West Side Apartment

Located in New York City’s Upper West Side, this complete renovation project combines two previously separate apartments into a single residence. The residence offers respite for a four-person family to live, sleep, and entertain. The home is designed as a calm, tranquil escape from the energetic bustle of Manhattan without leaving the city. Spaces feel large and open, and the design of circulation offers multiple connections between adjacent spaces, preserving a loft-like atmosphere. Resolution: 4 Architecture Custom-designed millwork and built-in furniture throughout the apartment enhance the neatly organized layout while simultaneously providing a discreet means of maximizing storage space in order to eliminate clutter. The a... Mais

Projeto • By RESOLUTION: 4 ARCHITECTUREApartamentos

West End Avenue Apartment

Designed for a prominent New York City-based fitness mogul and her family, this chic, modern apartment renovation strives for simplicity. The spatial organization is clear, open and flexible; the materials are subdued; details are meticulously precise, yet subtle; and care is taken to imbue sophisticated refinement. The interior architecture becomes a bright, gallery-esque backdrop for the owner’s bold furnishings and artwork. Resolution: 4 Architecture Whereas the vibrantly furnished communal spaces and bedrooms are expressive and flashy, the bathrooms—and especially the master bathroom—are designed to evoke tranquility, offering spa-like respite from the bustle of the Manhattan lifestyle. Resolution: 4 Architect... Mais

Projeto • By RESOLUTION: 4 ARCHITECTURECasas Particulares

Fenimore Road Addition

Este projeto é uma reforma e adição a uma casa projetada por Kaneji Domoto, um discípulo de Frank Lloyd Wright que era arquiteto e paisagista. Resolution: 4 Architecture O desafio era respeitar e aprimorar, quando possível, os detalhes únicos, às vezes peculiares, existentes e a atitude sensível de Domoto em relação à paisagem. Resolution: 4 Architecture A casa existente sentiu-se entrelaçada com o seu entorno, balançando sobre um pequeno riacho e cercada de verde. Ao mesmo tempo, grandes atualizações e reparos foram necessários para tornar a casa funcional, segura e mais eficiente em termos energéticos como res... Mais

NotíciasNotícia • 2 dez. 2021

An Schoenmaekers completes an extensive renovation of two terraced houses and a textile factory in the center of Sint-Niklaas

The owners of a dilapidated plot in the center of Sint-Niklaas, Belgium, saw it as an opportunity to breathe new life into an undervalued place with a rich history. The plot holds two row houses and a textile factory at the back, a reminder of the textile industry that used to define Sint-Niklaas. Johnny Umans An Schoenmaekers designed an extensive renovation of the two terraced houses and the textile factory that uses the existing elements as much as possible and transforms it into a modern, close to energy-neutral, home. Existing parts were intentionally left raw and new additions are clearly defined as new. Johnny Umans The layout was opened up and simplified into clear open interiors with a strong visual connection to each o... Mais

Projeto • By Ameller DuboisEscritórios

Renovation of the Republic Complex

In the southwest of France, facing the Pyrenees Mountain, the “Complexe de la République” built in 1975 in Pau, had been declining for several years due to the dilapidation of its covered market, flanked by a squat office building in very poor condition. After an international competition, the Ameller Dubois’s studio project was chosen by proposing a global response, taking charge of all the ambitions raised by this operation, both in terms of image and use, architecture, and urban planning, dedicated to the Pau’s population. The project's exceptional location has been rediscovered as a destination, attractive and seductive, to bring the district back to life. © Franck BROUILLET Combining in a singl... Mais

Projeto • By P+S Estudio de ArquitecturaApartamentos

Multiple House

The brief consisted of the renovation of an 1850's apartment located in the historic centre of Madrid, with an area of 45m2. The client's need to generate a new space containing at least one bedroom, a bathroom, a kitchen, enough storage space, and the possibility of some small extra space for different uses -without subdividing the spaces too much-, making the most of the south orientation of the balcony to fill all the rooms with light, posed a major challenge. Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero) In this way, the house is conceived as a multiple of itself, seeking to multiply the possibilities of appropriation in a reduced spatial area. In this way, “Multiple House" refers to the necessary uncerta... Mais

NotíciasNotícia • 21 out. 2021

Benthem Crouwel Architects add color to reveal original materials of seventeenth-century Amsterdam canal house

The national heritage weaver’s house on the Vijzelgracht is one out of roughly eighty weaver’s houses that have survived. Benthem Crouwel Architects restored and renovated the canal house into a contemporary home, while preserving the original layout. The design reveals as much of the original material as possible. Jannes Linders The architects applied a bright color palette to enhance the variety in materials and spaces. The colors range from dark tones in the lower floor, to bright tones in the attic. The design combines careful new detailing with original seventeenth-century elements. Jannes Linders Most of the building was renovated and some elements were removed and added. A storage structure in the rear made wa... Mais