Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.

Restauration

An overview of projects, products and exclusive articles about restauration

Projeto • By Manetti Gusmano & figli - Sannini ImprunetaMuseus

Uffici Museum - Florence

We periodically manage the restauration of the different rooms of the prestigius Uffizi Museum in Florence. The product selected it is an unique hand-made tile with specific satin finish that we made for the Museum with the overview of the best arch. and architecture expert in Italy. The terracotta produced in the Manetti furnaces has always occupied a place of first order in the minds of the great architects of the world. The floors installed in the Uffizi Museum in Florence, the Hollywood Museum of Cinema in Los Angeles, testify to the variety and versatility of the range of solutions offered by the Manetti furnaces. Our company is also the official furnisher of tiles used for the restoration of Brunelleschi’s Dome in Florence. Our... Mais

Projeto • By L&L Luce&LightCasas Particulares

Private residence

An old tuff building from the end of the 19th century, immersed in the Apulian countryside among centuries-old olive groves and dry-stone walls, has been revived as a private holiday residence after careful restoration by the architect Angela Sabatelli.The pre-existing structure consisted of two main spaces: the central space served as a shelter for farmers and shepherds; the second, lower, one housed livestock. The renovation project saw the construction of a new building adjoining the existing structure to contain a new living area, overlooking the garden and the swimming pool. The finished building fits naturally into Puglia’s rural landscape thanks to the use of traditional local materials and a respect for the setting.The... Mais

Projeto • By Roar (formerly Pallavi Dean Interiors)Escritórios

Takeda

O estúdio de design Roar concluiu a nova sede do Oriente Médio de líderes Empresa farmacêutica japonesa Takeda, localizada na empresa pioneira de Dubai distrito, One Central. O espaço de 23.000 pés quadrados combina a estética tradicional japonesa com eficiência moderna baseada em dados para criar um escritório contemporâneo impressionante, ancorado em seu ambiente local.   O fundador e diretor criativo do Roar, Pallavi Dean, explica: ‘Takeda queria que projetássemos um escritório que rivalizava com seu novo HQ em Tóquio, Japão. Sentimos que era importante nos inspirar na herança japonesa da empresa e, ao mesmo tempo, celebrar... Mais

Projeto • By Ross Barney ArchitectsRestaurantes

McDonald's Disney World Flagship restaurant

O McDonald’s Disney Flagship pretende se tornar o primeiro restaurante de serviço rápido Net Zero Energy e, ao fazer isso, representa o compromisso do McDonald’s em construir um futuro melhor. Incorporando símbolos de mudança visíveis e impactantes, o restaurante usa arquitetura e tecnologia para se posicionar firmemente no futuro. O McDonald’s Disney Flagship tem como objetivo se tornar o primeiro restaurante de serviço rápido Net Zero Energy e, ao fazer isso, representa o compromisso do McDonald’s em construir um futuro melhor por meio da “Escala para o Bem”. Incorporando símbolos de mudança visíveis e impactantes, o restaurante usa... Mais

Projeto • By iGuzziniEscritórios

Sino-American T.

The Sino-American T. & F. Tower is located in Shanghai, at the point where the Suzhou Creek meets the Huangpu river, an area that is part of the historical Bund.The tower houses a business centre that includes financial offices, informal restaurants, stores and boutiques. It covers an area of 123,000 sqm. spread between two towers located at the east and west ends of the construction.The building has a simple, linear architectural style that is nevertheless full of interesting construction details.The building’s outdoor lighting system is designed to comply with the regulations governing this area and therefore blends in with the style of the other buildings.The lighting concept elaborated by Poetry Vision & Art Design takes i... Mais

Projeto • By L&L Luce&LightCapelas

Pazo A Toxeiriña

Pazo A Toxeiriña is an estate in the district of Moraña, in Galicia (Spain). It was built in 1901 for Colonel Francisco Iglesias Brage, a Spanish aviation hero, who used it as his private residence for many years.The various sections that make up the building complex are arranged in a Z-shape, surrounded by extensive gardens. Inside there are large rooms for functions and private events, a chapel, and a museum dedicated to Colonel Brage.Recent restructuring work has revitalised the building both architecturally and in terms of lighting design, particularly in the outdoor areas.Outdoor linear profiles River 1.0 e River 2.0 have been recessed into the building’s perimeter. With 11° optics, they ba... Mais

Projeto • By L&L Luce&LightMuseus

Facade on Rue du Louvre

The triangular 19th-century building on Rue du Louvre, at the heart of Paris’s first arrondissement, was renovated in 2017 by Studios Architecture. Their project involved restoration work on the exterior and alterations to the interior to make it suitable for commercial use. The French lighting design studio Aartill was responsible for the lighting and, for the exterior, chose 139 Lyss 1.0 outdoor projectors (2700K, 5W) in a grey finish, installed at the base of all the building's windows. The fixtures’ 20°x180° frosted optics project a beam along the inside of the cornices, outlining the profile of the windows and lending warmth to the iconic stone facade. Mais

Projeto • By L&L Luce&LightHotéis

The Edwardian Manchester

The recent refurbishment of The Edwardian Manchester has redefined the standards of luxury hospitality for the British city. The building, managed by the international Radisson Hotel Group, has undergone a complete refurbishment that has introduced rooms and suites that are even more spacious and august, modernised communal areas and two new restaurants. Peter Street Kitchen serves Japanese-Mexican fusion cuisine, while, in The Library curated by Assouline, patrons can dine from a French-inspired à la carte menu surrounded by the prestigious publications of the Assouline publishing house.The renovation also involved the gym and spa area, where guests can relax in hot tubs or in the large rectangular swimming pool surro... Mais

Projeto • By iGuzziniPalácios

The Hall of the Months at Palazzo Schifanoia

On 2nd June 2020, Palazzo Schifanoia, one of Ferrara’s hallmark monuments whose renaissance splendour has charmed visitors for centuries, began to shine again.After the earthquake of 2012, the architectural restoration project to improve the building’s seismic resistance and then the Covid-19 emergency, part of this splendid palazzo has finally been reopened. This is the important and grandiose Hall of the Months, one of the masterpieces of the Italian Renaissance.Palazzo Schifanoia is an exceptional example of the magnificence of the Este court that owes its fame to the Marquis and later Duke Borso d’Este who shaped the building in his own image. At the heart of the project is the magnificent Hall of the Months, which was... Mais
1. Retail Zone-Reading Niche
2. Retail Zone-Display Area
3. Retail Zone-Directory System
4. Study Zone-Entrance
5. Study Zone-Multi-Functional Classroom

Projeto • By PANORAMALojas

Kids Winshare 2.0

O conceito de livraria infantil é "Book-scape". Esta é uma livraria não tradicional e um espaço composto para pais e filhos com quatro funções: varejo, aprendizado, jantar e diversão.   A partir do layout espacial, criamos um mundo abstrato de um jardim ao ar livre no livro de histórias infantis, provocando sua imaginação e permitindo que os pais realizem diferentes atividades entre pais e filhos. A linguagem de design manipula símbolos e formas em jardins para atender aos requisitos funcionais e criar experiências espaciais memoráveis ​​para diferentes zonas.   A zona de varejo é um espaço humanizado de venda de livros infa... Mais

Projeto • By CplusC Architectural WorkshopCasas Particulares

Oye Mi Canto House

Oye Mi Canto House é um projeto de alterações e acréscimos em uma casa com terraço localizada nas ruas suburbanas arborizadas de Newtown de Sydney, aninhada em um local estreito atrás do recinto cultural Carriageworks.   Mantendo a fachada e o quarto da frente, que é um patrimônio histórico, ao estender a linha posterior do edifício e introduzir um pátio interno, a casa foi sistematicamente transformada em três pavilhões.   O pavilhão frontal do quarto e do banheiro é composto por quatro quartos modestos e dois banheiros e fica sob a forma de telhado de duas águas existente da casa, com uma extensão para o prime... Mais

Projeto • By Tonkin Zulaikha GreerPrefeitura

Glebe Town Hall

A TZG foi encomendada pela Câmara Municipal de Sydney para dar uma nova vida a este grande e elaborado edifício da década de 1880, adquirido quando o subúrbio de Glebe foi amalgamado com a cidade. Anos de penetração de água negligenciada exigiram um novo telhado de ardósia e extensa reconstrução dos remates e parapeitos de cimento falidos, bem como extensos reparos na decoração da fachada rebocada.   Internamente, as paredes úmidas exigiam retoque e remoção de sal, enquanto grande parte da marcenaria de cedro elaborada e tetos tinham sido pintados. Os salões estão preparados para eventos, música, galeria e outr... Mais

Projeto • By Astet StudioRestaurantes

Sea Wolf

A proposta do Restaurante Lobito de Mar em Madrid Submerge o ambiente do mar na capital, onde o marisco é o foco principal deste espaço gastronómico. A praia e o mar de Málaga com os seus tons marinhos de verde e azul, e as cores torradas da sua areia e da vida selvagem se entrelaçam no interior do Lobito de mar. O espaço do rés-do-chão está dividido em dois ambientes distintos, mas fortemente ligados ao mesmo leitmotiv, o mar.   No primeiro espaço, “The Bar Resalao”, materiais e texturas foram cuidadosamente selecionados para evocar lembretes sutis dos típicos mercados de peixes com um toque contemporâneo sofisticado. Materiais frios e que... Mais

Projeto • By CLOU ArchitectsLojas

Cube Gallery

A Galeria Cube de Vanke Xiaoshan é um centro de varejo comunitário de 21.000 m² localizado em Hangzhou. Foi concebido como um local de convívio entre as famílias jovens e os idosos que vivem nas residências circundantes. Ao fundir dois tipos de design de varejo comum, rua de varejo e villa de varejo, CLOU fornece um design comercial que hospeda programas de negócios em várias escalas e tipos com vários espaços sociais públicos.   MULTI-ESCALA, MULTI-TIPO DE PROGRAMAS COMERCIAIS, OPERAÇÃO FLEXÍVEL   Visando grupos específicos de pessoas, é a primeira tentativa de Vanke e CLOU de estabelecer um centro de varejo centraliza... Mais

Projeto • By Endo Architect and AssociatesCasas Particulares

Villa in Tsurudamari

Esta é uma casa de fim de semana em Karuizawa. O cliente solicitou um plano em que os espaços públicos e privados fossem independentes um do outro, mas ao mesmo tempo efetivamente interligados, de forma que a residência pudesse funcionar como um local para o cliente usar com a família, com amigos ou para convidar um maior número de convidados para recepções. O lote fica no cume de uma montanha em forma de sela, e tem uma vista totalmente aberta para norte e sul, bem como para nascente. No entanto, possui muito pouco espaço plano. Considerando as condições dos carros subindo a encosta e os locais adequados para estacionar, a principal questão no plano era usar... Mais