Atrium space

An overview of projects, products and exclusive articles about atrium space

NewsNews • 12 Nov 2021

Broekbakema arranges Canon Production Printing office around nine-storey glazed atrium

Nicknamed the ‘Green Landmark’ due to its sustainable design concept and powerfully rhythmic glass facade, the new Canon Production Printing building by Broekbakema is situated near the A67 highway and in the forested surroundings of Venlo, the Netherlands.  Norbert van Onna Upon entering the building, visitors can look up at a nine-storey atrium. The impressive atrium lobby with reception and waiting area further offers beautiful views of the terrace to the forest. Throughout the building, providing natural and well-lit work environments is a primary objective with the large glazed facades allowing for plenty of daylight. Norbert van Onna The building is arranged into four ‘Green Plazas.’ Open in na... More

NewsNews • 11 Oct 2021

The first quadrant of OMA’s KaDeWe Masterplan in Berlin opens

Featuring a concentric void spanning six floors with wood-clad escalators crisscrossing throughout, OMA’s first quadrant of the masterplan for the Kaufhaus Des Westens (KaDeWe) is now complete. Marco Cappelletti, Courtesy of OMA Since its inception in 1907, KaDeWe has set the standard in Europe for department store customer service. In addition, its exceptional 90,000 square meter size distinguishes it as the largest building of its kind on the continent. The OMA-led renovation and masterplan project for KaDeWe seeks out an alternative to the conventional retail model, one that redefines connections between store, customer and the built environment. Marco Cappelletti, Courtesy of OMA A project ongoing since 2016, the proje... More

NewsNews • 10 Mar 2021

DS+R and BLP complete the highly anticipated Susan Wakil Health Building at the University of Sydney

At the University of Sydney, Diller Scofidio + Renfro (DS + R) and Billard Leece Partnership (BLP) have partnered to complete a new state-of-the-art educational facility that consolidates clinical, teaching and research functions while respecting the site’s historic significance as a gathering place for the Gadigal people.   Brett Boardman A total of 21,500 square meters, the building is strategically positioned near the Royal Prince Alfred Hospital and the Charles Perkins Centre and brings together the University’s School of Nursing and Midwifery, the Central Clinical School of the Sydney Medical School, and the Sydney School of Health Sciences. The project also accommodates a library and other components of the Facu... More

NewsNews • 16 Feb 2021

Children’s centre in the Netherlands integrates old and new with thoughtful materials, detailing and spatial design

In Leeuwarden, the Netherlands, a primary school and children’s daycare centre are integrated under one roof in a way that preserves existing architectural qualities while expanding and providing spaces in line with the provider’s progressive teaching and learning principles.   Jordi Huisman Designed by Studio Nauta to accommodate over 200 children throughout the day, the existing school is reorganized around learning cluster with an emphasis on providing engaging spaces for play, cooperation and concentration. Elements such as stairs, which merge in placed into bleachers, are used strategically throughout to give a variety of heights, create and interest and provide platforms and spaces for use. And thanks to a centr... More