Beech

An overview of projects, products and exclusive articles about beech

Project • By ATELIER BRÜCKNERCommunity Centres

Hippolytushaus Community Centre

The catholic parish community centre "Hippolytushaus" is a prominent urban-planning highlight at the entrance to the town of Troisdorf, near Bonn. It is part of an ensemble of buildings that is located in the archdiocese of Cologne and includes the historic St. Hippolytus church and the "Hippolytusgarten", which is a family centre as well as kindergarten. Both new buildings are the work of Stuttgart architects ATELIER BRÜCKNER.   The parish community centre is designed as a city gate that emanates its character radially, in that it is a building with three fronts. Large "gates", which are fully glazed all over, constitute an inviting, space-enclosing gesture, which is concentrated in the centre of the two-storey flat-roofed buil... More

Product • By TrabÀTAVOLO AKI

TAVOLO AKI

Two new solutions for the AKY table collection, which is enhanced by a tête à tête variant: you can choose between a square or round top, for intimate breakfasts in public environments or to personalise small living spaces. AKY is supported by legs with central meeting point available in wood, combining solid and fluid shapes, or metal, to provide the table with both ascending tension and lightness. Dimensions:L. 55 cm. X P. 55 cm. X H. 72 cm.L.60 cm. x P.60 cm. X h.72 cm.Round top: 60/70/80/90/100 cm.Square top: 60X60/70X70/80X80/90 x 90/100 x 100 Materials:metal or beech wood framesolid ash top More

Product • By TrabÀJULIE

JULIE

The warmth of reminiscing, of chats with friends; the freshness of tradition with a contemporary twist: Julie constitutes the expert revisitation of the archetypal chair, in which memory and modernity come together. The clean lines of the frame combined with the simplicity of the materials – and of the leather textures or in the stylish range of finishes- amplify the mood poised between memory and modernity. This year Julie is joined by the version with armrests, boosting its comfort level and enhancing a collection that encompasses the all-beechwood design with seat in visible plywood, or with padded seat upholstered in fabric, velvet, eco-leather and natural leather. Leather braids in the seat and backrest, or in rope only for the... More

Product • By TrabÀSGABELLO EDITH

SGABELLO EDITH

The collaboration between Trabà and the designer Massimo Broglio continue: this year he proposes for Trabà an evolution of Edith: the beech and ash chair soar and its legs with circular section are thinner to the ends, the backrest reduce and the seat bends slightly. Many different shades of colour and with various types of padding and features simple and understated Scandinavian styling, making Edith the ideal chair for both home environments, for example around the peninsula in the kitchen, and large public projects. More

Product • By TrabÀSGABELLO JULIE

SGABELLO JULIE

The warmth of reminiscing, of chats with friends; the freshness of tradition with a contemporary twist: Julie constitutes the expert revisitation of the archetypal chair, in which memory and modernity come together. The clean lines of the frame combined with the simplicity of the materials – and of the leather textures or in the stylish range of finishes- amplify the mood poised between memory and modernity. This year Julie is joined by the version with armrests, boosting its comfort level and enhancing a collection that encompasses the all-beechwood design with seat in visible plywood, or with padded seat upholstered in fabric, velvet, eco-leather and natural leather. Leather braids in the seat and backrest, or in rope only for the... More

Product • By ALGA by Paulo AntunesCloud

Cloud

Uphostered sofa with iron plinth. The CLOUD modular sofa is versatile and comfortable. If you like to change your décor frequently, or need to adjust it to welcome friends at home, this is the ideal solution for you. Each module can be sold separately, so you can create and adapt the sofa to your design.   Dimensions: W 450 x D 200 / 100 x H 70 CM W 177.2” x D 78.7 / 39.4” x H 27.5” More

Product • By WokaArt Deco Table Lamp

Art Deco Table Lamp

Very elegant timeless Desklamp. Very heavy base, sviveling shade Brass nickel-plated - stem in black laquered beechwood, other finishes as well More

Product • By TrabÀROXANNE

ROXANNE

Roxanne is a chair encompassing all the requirements of an iconic object: a strong personality, simplicity of design, and flawless functionality and image. The perfectly calibrated seat and backrest provide excellent comfort. Roxanne is a stackable chair, and therefore lends itself for use in public areas, such as conference halls and meeting rooms. It comes with a beech frame and slanting geometrical lines to ensure maximum stability and ergonomics.The frame, seat and backrest are in beech, either bleached, natural or lacquered in a very wide range of shades. The seat and backrest are padded and upholstered in fabric, velvet, leather, faux leather, or flame retardant Trevira textiles. More

Project • By StudiofibreWorkshops

Studiofibre for Farfetch

A bespoke future workspace focused on human experience and wellbeing.  Space designed to be as unique, luxurious, easy to use and ground-breaking as the pioneering Farfetch brand itself.  Natural, understated materiality pays homage to both the global brand and the Californian location.  Stucco backdrops are offset by a palette of woods (bamboo, beech and walnut), marble, copper accents, foliage.   Purposeful ‘neuro neighbourhoods’ within the overall space support the diverse needs of the workforce across any working day and encourage the team to move around the space to select the optimal environments for different tasks.  Sculptural private phone booths (designed by Studiofibre), crafted from slatted... More

Product • By TrabÀEDITH CHAIR

EDITH CHAIR

With this project, Traba’ launches the collaboration with designer Massimo Broglio, who, for the Salone del Mobile 2017, has created a stackable (or non-stackable) chair with a cross structure made from beech and ash with legs featuring a circular section that narrows at the ends. Edith comes in many different shades of colour and with various types of padding and features simple and understated Scandinavian styling, making it the ideal chair for both home environments and large public projects. More

Project • By VON MHotels

Hotel Bauhofstrasse

Hotel Bauhofstrasse is a consistent sustainable building with eyes on the future. Due to sensitive urban integration next to historic buildings the hotel contributes to the revitalization of the surrounding district.   By choosing the trendsetting construction principle of wooden room modules it sets standards regarding ecology, efficiency, construction period and quality. The modules were produced in Austria, transported to Ludwigsburg and installed on site within five working days. The shingling with white fibre cement plates does not reveal that this is a wooden building. The surfaces in the interior remain visible in their inherent construction and thus provoke a special atmosphere.   The four-storey building adopts the he... More

Project • By IDEO arquitecturaPrivate Houses

House in Palacio

This housing forms a part of a former palace in the heart of Madrid constructed in the middle of the 18th century. Before the reform, the high ceilings, the massive walls and the structure of wood, they were remaining hidden by an endless number of partitions that were dividing in excess the space.   The aim of our intervention has been to open the housing in its entirety. Eliminating all the walls and the false ceilings, we have obtained a wide and fluid space that recovers the lordly aspect that had in his moment.   Lounge, dining room and kitchen join in one space. The distribution of the latter develops about a black island that, for his scale and dimensions, looks like a sculpture carved in granite.   As for the ar... More

Project • By Antonio saporito architetture + designPrivate Houses

Renovation of a villa of the early '900

This project was born from the necessity to use, through the lowering, attic areas, inside the building that has been subject to redevelopment .   The areas in question are: The area of the stairs on the first floor of almost, irregular shape, in the project plan and the countertop of all the plans of the first floor used as a living area, that presents irregular shapes, carefully detached from the existing walls, through the use of white metal joints, integrated into the plasterboard as well as to the improvement of the functional services on the same floor, from which obtained wardrobe area, bathroom area and laundry area / storage room, compared to the previous plant, avoid of these areas, except the bathroom area.   ... More

Project • By CAS ArchitectenPrivate Houses

Residence Wulf

Living and working: a classical programme in a present-day versionIn a residential area in the neighbourhood of the historical town of Bruges in Belgium, we can find this beautiful marriage of living and working.  The clients, both doctors employed in a hospital in the vicinity, were dreaming of a new house with room for their medical practice at home. After looking around, they found the ideal location in a lot with originally two parcels including an old house. Cas Architects did the rest.   First of all they gratefully made use of the location: a place, adorned with old oaks and beeches.  Pieter-Jan Leenknecht: They add to the creation of perception of the project. We chose for an intimate architecture with brick and gla... More

Project • By OOAA ArquitecturaPrivate Houses

PELAYO

This is a complete renovation of a 90 sqm flat in the centric “barrio de Chueca” in Madrid, with 2 bedrooms and 2 bathrooms. The aim of our client was to rent the flat, so we created an open layout that integrates the different uses. The kitchen is not only open to the dining room, but its the same space.   Also, corridors were eliminated, so we cross from one space to the other directly, concentrating in the uses relation. So as to make this relation consistent, we can cross from the social area to the most private area – the bathrooms – via the bedrooms, so the bedrooms are the connections.   Due to the small size of the flat, we decided to have concrete for all the floor, in order to eliminate barrie... More