Farmhouse

An overview of projects, products and exclusive articles about farmhouse

Project • By Studio BuaFarms

Nýp Guesthouse and cultural retreat

Nýp Guesthouse and cultural retreat - A farmhouse remodel and barn conversion on the west coast of Iceland The Guesthouse Nýp at Skarðsströnd was originally constructed as a farmhouse in 1936 and deserted in the 1970s. The new owners eventually began rebuilding in 2001. Since 2006, it has come to be known as a cultural hub of sorts, playing host to various exhibitions, lectures, courses and workshops.   The brief was to conceive a design that would make better use of the existing facilities, allowing for more multifunctional spaces for various cultural activities. This not only involved renovating the main house, but also rebuilding and enlarging the adjoining sheep-shed. Nýp’s first guests arrive... More

Project • By AbodoHousing

Berkter Hoef Farmhouse

Built in 1680, this farmhouse has a rich history and is classified as a national monument. However, somewhat neglected over the years and damaged by fire, the heritage building was at risk of collapsing. François van den Waardenburg and his wife bought the farmhouse partway through the reconstruction, with the plan to make it habitable again. “The farm is in an ideal location for me, it’s beautifully rural and 800m away from my parents. I live in Veldhoven and often visited the farm, appreciating the unique features of the building.” says Francois. The material supplier Remco Bakker from MKK presented Abodo’s Sand Rhombus from Plastica. Sand Rhombus timber cladding in Teak finish has a natural wood tone whi... More

Project • By Pardini Hall ArchitecturePrivate Houses

Godfrey House

Over time a number of modifications to the original farmhouse resulted in cramped and dark spaces with multiple level changes. Our proposal involved the demolition of the entire rear of the property, preserving only the original nineteenth century building and its features, and constructing a two storey rear extension effectively doubling the size of the original house. The project brief was simple, increase natural daylight, provide generous connecting spaces and create a step free accessible floor plan.   At ground floor this was achieved by joining the existing reception rooms to a large kitchen living space – opening up the ground floor from front to back.  Full height glazing provides spectacular views of the Malvern... More

Project • By INNAUER MATT ARCHITEKTEN ZT GMBHPrivate Houses

House with three eyes

The Summer’s family home is located on the edge of a forest on a small plateau above Weiler, outside the village centre at the end of a steep path. Only a handful of farmers settled in the area over the centuries. Following tradition and their common sense, they all used timber to build their farmhouses. The Summer’s new house replaces an old building. The former farm – and farming as such – were abandoned half a century ago. Over the years, the empty building was badly affected by wind and weather and could not be saved. Adolf Bereuter In the planning, the challenge was to adhere to the restrictions to building volume determined by the preceding building. We made full use of the building’s cubature and,... More

Project • By Landau+Kindelbacher Architekten InnenarchitektenHotels

Alpine chalets, Hotel Das Tegernsee

With the opening of the Alpine chalets, the hotel DAS TEGERNSEE has expanded its diverse range with a new format. “Long stay” is now possible at Tegernsee too. Since 2017, 18 apartments and double rooms from 35 to 120 square meters have offered up to 8 persons a temporary home.     The steep slope situation below the Sengerschloss permits an invisible integration of the Alpine chalets in the ensemble without spoiling the view of the lake for the rest of the ensemble. Via a weatherproof glazed passage, the Alpine chalets are connected directly to the hotel and therefore to the lobby, the gastronomic offer and the generously sized SPA area. The holistic, practised philosophy of the hotel is also continued in the new ac... More

Project • By Richard Beard ArchitectsPrivate Houses

Cole House

“The first time I visited the site, I was immediately aware of its uniqueness. Several beautiful land forms meet here, with full views across a valley to Mount St. Helena. Then there’s the history of the place, which you can see as well as feel. The Cole House is significant not only historically, but also architecturally. Related agricultural buildings also date from the 19th century - all a reminder of the area’s rich agrarian traditions.” — Richard Beard, FAIA This house was originally constructed in 1889 by a prominent physician from San Francisco as a family retreat and farm. Following his death, his wife and daughters continued to maintain the property raising poultry and planting numerous fruit trees. N... More

Project • By Sferico ArchitettiPrivate Houses

CASA OM

The project involves the renovation of a mid-800 farmhouse located in the historic center of Pecetto Torinese. The challenge is to maintain the historic structure of the building, bringing to view the typical construction elements of the time, and integrating it with some contemporary elements that, in contrast, characterize the style. The external facade of the building, once plastered, was taken to the rough, showing the small vaults that served as lintel for the openings and the old walls in brick and stone. The elements that have been replaced, for structural or degradation reasons, are highlighted using steel as a contrast material. The main body is divided into two housing units, both of which develop on three levels. The living room... More

Project • By Oppenheim Architecture + Design LLPOffices

Kichplatz Residence and Office

A new single family house designed adjacent to the Oppenheim Europe office. This elegant contemporary structure juxtaposes with the adaptive re-use of the historic farmhouse that was converted into the office. The new and old share commonalities of materials and colors. The 3-floor house is organized with the master bedroom and guest bedroom on the top floor; the kitchen, dining and living spaces on the ground level; and the children’s bedrooms below ground with a ramped outdoor backyard terrace leading up to the ground level.   The design of this adaptive re-use project was born initially out of a design competition initiated by the City of Muttenz. The design was based on the renovation of an historic farmhouse situated withi... More

Project • By Pepe Gascón ArquitecturaRestaurants

Can Solà Restaurant

On the slopes of mount Sant Llorenç del Munt - an area of stunning landscapes - we find the Can Solà restaurant: a refurbished, contemporary and fresh space in an eleventh century traditional farmhouse (masía). The natural light, colour and fantastic natural surroundings offer diners a true experience.   With a menu based on local produce and slow cooking over charcoal, the ovens take central stage as an antechamber to the dining area; placed in an open space where the history of the restaurant is cooked.   A large buffet stands in the centre of the dining room, presided over by a massive Alocasia macrorrhiza. The buffet displays a wide range of fresh local produce and it is used to keep tableware.  ... More

Project • By ABIMISPrivate Houses

Private house in Vittorio Veneto

Rural tradition and modernity come together in a charming farmhouse set among the green hills of Treviso A rustic exterior and contemporary interiors define this welcoming home in Fregona, which enjoys panoramic views and is just a stone’s throw from Vittorio Veneto.   The two-storey building, dating back to the early 20th century, was originally used as a barn, housing animals on the ground floor and a hayloft on the first floor.   Thanks to the conversion project by the architect Giovanni Zanella, the building has now been completely renovated, extended and transformed into a detached house which combines charming aesthetics with total functionality and a contemporary touch, offering all the creature comforts of... More

Project • By B+P architettiPrivate Houses

The old farmhouse in the city

In an old Tuscan farmhouse there is a residential space renovated with all comforts of a modern house. Light and lightness are the two key words that have accompanied us in the design of this residential space. The concept idea wants to tell the elements of tradition in a new vision, the wise balance between tradition and contemporary, between light and darkness, between shadow and brightness.   Materials with natural finishes and mirror polished surfaces alternate in a dynamic equilibrium, full of contrasts and nuances. The living room is connected to the kitchen in a lighted open space, without any sort of separation to give much power at the natural light effect. The sleeping area is marked by wallpaper – fabric effect &ndas... More

Project • By Nash Baker ArchitectsPrivate Houses

Suffolk Farm House

It was only after living in their 400-year-old Jacobean farmhouse in Suffolk for 3 years that Architect Howard Nash (Co-director of Nash Baker Architects) and his partner Monique Beauval-Nash felt they knew the building well enough to make a start on its renovation. They used this long gestation period to good effect, repairing and improving decaying Victorian farm outbuildings and developing creative ways of tackling the architectural and conservation issues raised by the main farmhouse. Now, they have completed building works to the farmhouse and the result is a subtle and exquisite weaving together of the historic, the not-quite-so historic and the contemporary into a quietly confident statement of architectural and design excellence.... More

Project • By Illichmann ArchitecturePrivate Houses

Bergtischler

Originally the 250 year old „Bergtischler“-house was an annex to a farmhouse, for the usage of baking. The old stove with its brick arches is now used as the kitchen. In the 1920s the house was expanded with a basement in the north and a room above and converted into a dwelling with a cabinetmaker’s workshop. Thats the origin of the name of the house which means „the carpenter from the hill“.   2003 the first restoration works were initiated by its new owners. New windows, floors, plaster and electricity were given an adjusted standard and whilst the drainage of the outer walls the so called “Mühlviertler Bloßsteinmauer” was rediscovered. These characteristic natural stone walls to... More

Project • By Kazunori Fujimoto Architect & AssociatesPrivate Houses

House in Tajiri 2

This is the rebuilding of the farmhouse built in the hill overlooking the Seto Inland Sea . Before rebuilding , there was the most common farmhouse which has four squarely arranged rooms . The principal objective of the design is grope of the concrete house which developed from the traditional farmhouse form . The charm of the old farmhouse is a simplicity, a layout of the rooms regarded as structure together , and the component such as eaves and the opening controls house environment. Because I was going to replace this characteristic with concrete , I thought about bearing wall structure which can make opening to all direction. Specifically, it is the bearing wall structure arranged radially,reinforced " the box " such as storage space. More

Project • By TBA / Thomas Balaban ArchitectePrivate Houses

Knowlton Residence

Located in Quebec’s Eastern Townships, Knowlton Residence contrasts simple forms with vernacular materials to update an aging country farmhouse. In response to the client’s desire to enlarge and covert the existing country house into their primary residence, the gable roofed structure has been completely renovated with a new two storey extension built upon the foundations of a previous single storey addition. Going up instead of spreading out allowed for more space and better views without the need to excavate across the hilltop. The box shaped extension plays off the familiar farmhouse typology, creating a series of intriguing contrasts between the thisness and thatness of the composition, both distinguishing and uniting differ... More