‬ interior architecture

An overview of projects, products and exclusive articles about ‬ interior architecture

Project • By Lab4 architectsBars

Decimo Bistrot

Located in Skopelos Island picturesque port, Decimo is the embodiment of a traditional Greek bistrotblended with metropolitan references. With plenty of beverage choices and continental tastes, great emphasis is given on handcrafted specialties, based on local premium products.  Virgilios Tsioulli The owners’ eagerness to regional quality through an up to date approach, inspired the architects to follow the same “recipe” on thedesigning and construction progress.The search for local craftsmen in order to create a space totally adjusted to the island’s character was the initial goal. The next step was the creative blending of all selected traditional design features with European bistrot influences, from va... More

Project • By asap/ adam sokol architecture practiceOffices

Arbeit

This project was a conversion of an existing garage into the new home of a startup software company.  Designed around a set of OSB-clad boxes, the design plays with solid and void, with the boxes forming an irregular composition in the main garage workspace, but resolving in an ordered, formal elevation in the adjacent workroom.  Color animates the spaces, creating a playful contrast with the white and neutral palette of the open areas. KIM SMITH KIM SMITH KIM SMITH KIM SMITH KIM SMITH     More

Project • By Jump & FlyHotels

Dolce Sitges

The brief comprised converting three contiguous rooms into a single room so that it could be used for large office meeting events or weddings while maintaining the option of using them separately. The fixed partitions that separated the central room from the adjacent rooms needed to be replaced by mobile phones that could allow their movement, while maintaining the current capacity if the Hotel required it.  Jump & Fly The appearance of the rooms is simple as the design do not want to distract the users of the event that going to take place. The aim was to design a naked box that the companies or wedding couples could dress up according to their needs, spicing the room up with their branding and display.  Jump & F... More

Project • By Adrian Chan Design and Research OfficeOffices

GRT

GRT is an organization that provides specialized advisory services to help students gain admissions to the world’s most prestigious schools and universities. For their new center, we designed a space that is welcoming and energetic, with the aim of instilling a sense of confidence and optimism in students.  Caption   Impromptu meeting moments scattered throughout the office were specifically created to encourage an open exchange of ideas between parents, students and consultants. The mood is intentionally fun and casual, in an attempt to bridge any existing generational gaps between users. Private rooms cater to individual coaching and have video conferencing capability for online training sessions. Caption &nbs... More

Project • By Laura AbeltinaApartments

Apartment in Hamburg

This 80 m2 apartment is located in central Hamburg, it has 3 rooms and terrace. Caption Caption Caption Caption Caption Caption Caption More

Product • By Sovet ItaliaMadia Slim

Madia Slim

A natural evolution that completes the collection. The rounded edges of the wooden elements perfectly merge with the aluminium structure. The different finishes of the top create original solutions and contrasts.  More

Project • By ArtystryOffices

Sapling Creations

What was the brief?A sanctuary for productivity, Cyber Park Calicut is an IT hub with parted by small difference conceptualized spaces.  Sapling Creations was small space at their; the 2,300sqft workspace takes advantage of the openness by revealing the lush vegetation for views with a feel-good atmosphere that explore the space. justin_sebastian_photography Sapling is renowned for a delicate use of tactility and color, the interior features a warm, pastel color palette enhanced by precious natural material. Other than pastel colors a bright yellow and orange has been used in particular places for a vibrant feel.   The office design also factors in position of the sun, designed in such a way that sunlight can be maximum... More

Project • By VietDECORExhibition Centres

Sun Star Traditional & Showroom Project

Sun Star traditional & showroom is a remarkably significant project that provides dual functionalities, first as a conventional room, second as a display space featuring hundreds of distinctive time-honored Vietnamese medicine. With both of these functions crammed into a limited space of 250 square meters, it is necessary to apply relevant design solutions so that the spatial requirements are met.  Nguyen Thai Thach Nguyen Thai Thach Sun Star Corporation is a pharmaceutical corporation that offers products with mostly locally natural Vietnamese ingredients. Therefore, the design must be able to reflect the origins of said products as well as the unique knowledge of the Viet people on their traditional medicine. ... More

Project • By Destudio ArquitecturaApartments

HOUSE | CASA EN GORGOS

Casa en Gorgos is presented as a comprehensive housing reform project in the city of Valencia. With more than 120 m2 of usable area and a distribution enhanced to the maximum, the clients were clear that they were looking to gain amplitude and light to the whole house. For this, the team of architects of Destudio has designed a house designed to be lived in, enjoyed and adapted to the needs of today. Germán Cabo Germán Cabo The post Covid era has led us to rethink the spaces we inhabit, being essential to design a house completely open to the outdoors and illuminated by natural light. Ventilation is another key factor in this project, so it has been decided to recover the original balcony of the house. The balcony i... More

Project • By Anat Herman Architecture and Interior DesignCity Halls

city hall design, 'rishon lezion', Israel

The new Rishon Lezion Municipality Lobby was designed by Anat Herman Wincygster Architecture and Interior Design Studio. The municipality's location in  in the heart of the city inspired the design concept: a meeting point, a kind of 'urban piazza' that connects the outside and inside, designed in a modern style that gives an inviting feeling to city employees and residents. Tamir Rogowski Tamir Rogowski The lobby uses colors and materials inspired by the sea, orchards, wine and sands that symbolize the city. These were reflected in the terrazzo flooring as an image of sand and rocks, in the modern reception desks covered with tiles in greenish colors, in the innovative lighting fixtures and of course in the modern and luxur... More

Project • By andrea rubini architettoApartments

house––06

House––06 was born from the restructuring of an apartment of around 100 sq.m. andrea rubini architetto The house, built at the tail end of the 1960s, identifies the classic distribution of central corridors and the disengagement of all the other rooms, where it was decided to keep and substituting the walls, which divided the corridor from the daily living quarters with a touch of polycarbonate. andrea rubini architetto This particular choice has created an element of three-dimensional divide which allows natural light to shine through including all the corridor. andrea rubini architetto The project foresees also the union of the kitchen and living quarters by identifying an undivided separated space from the c... More

Project • By andrea rubini architettoPrivate Houses

House—08

House #08 is a 130 sqm apartment on two levels in Milan. The project consists of small changes to the existing layout in search of long perspectives and space flexibility. The entrance with the presence of an exposed metal staircase connecting the two levels was the starting point of our first considerations. It gave a weird perception of entering the house through a series of stairwells. Carola Merello We therefore decided to eliminate such presence by covering the metal staircase completely, thus obtaining a closet under the stairs too. Through the application of wallpaper, you now pass the entrance door straight into a hushed environment which illusively restores a complete abstraction of the space. All existing first lev... More

Project • By VersatilePrivate Houses

Family House Prague

Wood, industrial elements and an emphasis on quality lighting form the main elements of the interior of a large family villa in a quiet part of Prague. STUDIO FLUSSER The living area is dominated by a custom-made light fixture made of hand-blown crystal glass pieces. STUDIO FLUSSER The long corridor connecting the vestibule and the main living area is lined with wood with integrated doors, the space is lit by skylights. STUDIO FLUSSER High-quality materials, especially wood veneer, were used to visually connect all the rooms, despite their often very different functions - study, cinema room, wine cellar or massage room. STUDIO FLUSSER More

Project • By VersatileApartments

Loft Karlin

The apartment is located on the top floor of a building in the heart of Karlín, offering unforgettable views of the surrounding area and the adjacent Vítkov Hill. STUDIO FLUSSER   Due to the industrial feel of the entire building, the interior is designed as an industrial loft apartment. STUDIO FLUSSER   The main living space is of a linear plan connecting the two facades - on one side there is a semi-closed seating area, on the other side a dining room connected to the kitchen. STUDIO FLUSSER   The bathrooms are designed for both residents of the apartment - the men's in dark tones using natural slate, the women's in soft natural shades. STUDIO FLUSSER   More

Project • By Look CompositesRestaurants

Dubai Restaurant Mix by Alain Ducasse

Construction of two large forms in the interior of a luxury restaurant in Dubai. These pieces make up a giant egg on which the restaurant revolves. For its construction, a metallic structure has been used, on which a series of prefabricated GRP pieces with a special design and a reflective golden finish have been fixed. The complex is crossed by an elevator for guests. The lower part of the egg houses the bathrooms and the upper part the V.I.P. with a spectacular latticework on its ceiling. Caption Caption OBJECTIVE OF THE PROJECT- Adaptation of a spectacular design to a structure and prefabricated GRP pieces.- Optimization of the structure and the GRP for its transport and placement.- Manufacture of multipurpose molds to complet... More