‬ interior architecture

An overview of projects, products and exclusive articles about ‬ interior architecture

Project • By ZROBIM architectsApartments

NB11 apartment

A mix of architecture, color, and non-standard materials in a new interior from ZROBIM architects. Caption Caption The interior of apartment NB11 in the modern residential area «Novaya Borovaya» near Minsk is conceived as a continuation of the bright exterior of the house itself and the residential area as a whole. While working on the project, our task was to create not just a functional interior, which is always very important for architects but also to work on the mood and create a unique image - lively and photogenic.The apartment is a mix of architectural layout, clean lines, verified composition, which are superimposed on a unique solution in terms of materials and color palette. Together, these techniques creat... More

Project • By ICA StudioBars

YELLOW MOOD

Coming right out of the most colorful dream or better say yellowest dream, “ Yellow Mood’ is a series of bar & restaurants based in Tirana, Albania and designed by ICA that will make you feel like you’re part of a movie. Proving one more time that design in film and architecture are indeed elements that will always co-exist, the interior was inspired by the action movie “Atomic Blonde”. The whole space is a mix of materials, volumes and styles. Walking through the space various elements such as the way how technology is part of the identity of the inner space, the geometrical pattern of the ceramic tiles on the floor, the 50mm MDF 3D pyramidal panel at the bar together with “the cloud” ( as we l... More

Project • By A&M ARCHITECTSBars

SAY Hotel

Transforming a Mid-century Athenian building into a new Hotel Experience On May 8th 2021, SAY hotel opened its doors to locals and tourists becoming the newest destination in Kefalari, Greece. The Yfantis Group invited A&M to renovate an existing 1950’s 5-story building into the newest SAY hotel experience, marking it the next big move of Yfantis family’s hospitality business. Located next to Alsos Kefalariou, in a leafy Athens suburb, the hotel’s new architecture is characterized by its rhythmic geometric facade, giving it a strong exterior form, and a contrasting interior of rich, colorful, textured materials used to create a variety of social spaces and guest rooms. Bold in its presence, yet soft in its essence, th... More

Project • By BWM Architekten und PartnerBars

Hotel am Konzerthaus

The stage is set for the remodelled Hotel am Konzerthaus – “Backstage on stage” is its apt mottoThe Hotel am Konzerthaus in Vienna is located in the immediate vicinity of such cultural institutions as the Akademietheater, Konzerthaus and Musikverein. This exclusive location provided the inspiration for the new design concept of the restaurant and lobby. With its decidedly theatrical flair, this extraordinary hotel concept was developed under the fitting motto of “Backstage on stage”. ©BWMArchitekten_ChristophPanzer Looking beyond the newly designed roof projecting over the entrance, visitors already feel the lure of the hotel’s enticing new interior. The first thing they notice when entering th... More

Project • By ShedBars

Birdies

When the client’s brief is to ‘put the crazy back into crazy golf’ that's exactly what Shed did. BIRDIES the electric sports social hybrid experience is London’s newest crazy golf venue and latest social sports and hospitality venture by SFG Group. Hidden under the iconic Battersea Power Station train arches the site provides a natural den to discover and immerse yourself in a combination of cocktails, fusion tacos and a the craziest of crazy golf courses. Cloud 9 Photography Cloud 9 Photography The approach on each hole was to challenge, confuse, inspire simultaneously whilst adding a layer of golf ‘pun’ humour along the way. Each hole has a specific pun (intended!) Golf theme, not necessarily... More

Product • By VicousticGEN_VMT Penray 01 Tiles

GEN_VMT Penray 01 Tiles

A set of small tiles formed by two different modules, that once connected generate regular and irregular grids, exploring different colors and combinations. A perfect solution for small spaces. This new set of tiles from the GEN_VMT collection, winner of the Red Dot Product Design Award 2020, is highly effective to reduce excess noise in various settings, adding an innovative interior design asset to an architectural project. Sustainable and durable Sustainable and extremely durable, PENRAY 01 is a perfect match between functional properties and aesthetics. Based on a modular strategy we can create different interior design combinations. The smart use of color and the potential of 3D effect reinforce the potential of this generative pa... More

Project • By X+LivingShopping Centres

The MixC Ningbo - MixC Wonderland

Project name: The MixC Ningbo - MixC Wonderland (Children-Themed Public Area) Project location: Ningbo, China Project area: 4500㎡ Completion time: 2021. 07 Design company: X+Living Chief designer: Li Xiang Project director: Fan Chen Designer: Chen Xue, Cui Zehuan, Hou Yanjun, Xiao Yuting, Jing Wanling Photo: SFAP Caption In the past two years, the parent-child business has been growingly booming, and more commercial spaces are trying to incorporate parent-child themes. In this context, a variety of composite spaces carrying diverse business formats have emerged, and designers are being pushed to constantly change their thinking to solve the problem of integration between different business sectors. Caption The renovation... More

Project • By Studio IntegrateApartments

Darda Residence

The brief was to design a interior for 5BHK home on a plot of 2500 sq.ft. The idea was to create a Minimalist design with a touch of modernity, which aims for a functional living space. A combination of general and mood lighting adds up to the ambience of the space. Here's a glimpse of one of the bedrooms. Caption Caption   More

Project • By Men BureauApartments

JP Residence

Project name: JP Residence Location: Kyiv (UA) Sector: Residential Area: 130 m2 Year: 2021   JP Residence is the first detached house for a family of two who has long been living in a rental apartment. “We would love to have quiet and a cozy feeling in our new home, fusing an international design sense with Japan’s unique aesthetic.” This was the wish list our client shared with us. Caption The homeowner adores a quiet, simple, natural, and unsophisticated atmosphere. Accordingly, we used a substantial amount of warm-colored wood and plaster, satisfying the homeowner’s needs in a space consisting of 1 bedroom, living room, home office, kitchen, and two bathrooms. We used a big number of circles and a... More

Project • By Prashant Parmar ArchitectPrivate Houses

Bungalow at Vijapur

One is welcomed by a refreshing garden entry that keeps the house light and air-ventilated. The garden entrance is creatively done, distinctive use of MS pergolas and MS jaali with green patch creates mesmerizing entrance aura.The grey look can be surprisingly homey and warm, quite in contrast to wooden tints and modern furniture so much, that the architect has clad the drawing room in natural stone texture, on the walls, creating a background for drawing room and tv unit. SAHAJSMRUTISTUDIO The wooden-plantation partition is designed to be an element of directionality as well as a visual connectivity amongst the common areas. The screen also acts as a backdrop to the sitting as well as staircase, maintaining the partial privacy to bot... More

Project • By Alexander Gorlin ArchitectsApartments

Great Jones Triplex

This triplex apartment spans an existing 100-year-old building in NoHo and a new building adjoining it. A curving staircase links all floors creating a spacious loft-like feeling. Details from the client’s trips around the world are incorporated throughout the apartment, including a Moroccan-style ceiling from Jordan while the bathroom was inspired by a famous Parisian hotel. Murano chandeliers and Venetian detailing in the stonework create a luxurious and exotic setting. Caption Caption Caption Caption   More

Project • By PORO ArquiteturaShops

Sorvete da Reserva Ice Cream Shop

Reserva Pedrinhas, from where all the necessary input used in the production of the ice-cream comes from, was the leading reference in the design of the ice-cream parlour. Through direct contact with the place, it was possible to transpose the most significant elements found there to the project conception. The needs program was solved in a simple way, through a sectorial division between the production and service areas. Igor Ribeiro A single piece of furniture, made entirely of wood, marks this division, branching out throughout the social area and configuring itself sometimes as a bench, sometimes as a shelf, structural support, frame and lining. This articulation generates a formal unity in the environment, emphasized by the use o... More

Project • By Derack Space + DesignPrivate Houses

ACL House

A compact two-storey house with biophilic exterior More

Project • By AGA STUDIOHousing

N HOUSE AGA STUDIO

Located in the heart of the Ambassadors district in Rabat, N House is an architectural response to a particular request from the Client. Caption This 800 m2 villa, behind its seemingly simple massing, hides a multitude of surprises once through the door. Caption Indeed, this plot with many constraints allowed the architects to create a unique contemporary house. Very aesthetic, it does not neglect comfort and functionality.Lovers of simplicity, the architects designed a house entirely open to the outside, contained in a rectangular volume. Transparency, natural light, and unobstructed views are all elements that guided them in the design of this particular villa. Due to its reduced width, the architects oriented all the spaces t... More

Project • By AGA STUDIOHousing

C House AGA STUDIO

Located in the center of Bir Kacem neighborhood, Villa C. is a peaceful heaven in the heart of the capital. This 700m2 villa is the result of a meeting and collaboration between an open and sensitive client, and two attentive and detail-oriented architects. Alessio Mei This large, disjointed villa, completely open to the garden, stimulates the senses through straightforward volumes and neat lines. The unstructured play of spaces articulates functions and needs. Alessio Mei With several independences, grouping together the sleeping areas, all connected to the central part of the house via a glazed corridor decorated with plants, the villa C. is centered on itself. This interlocking game then creates a wide variety of spaces in th... More