‬ Interior design

An overview of projects, products and exclusive articles about ‬ Interior design

Product • By Sovet ItaliaMadia Slim

Madia Slim

A natural evolution that completes the collection. The rounded edges of the wooden elements perfectly merge with the aluminium structure. The different finishes of the top create original solutions and contrasts.  More

Project • By Karv One DesignCommunity Centres

the rhythm

The high-line rising up is the yearning of mankind for the sky. Karv One Design has created a floating urban center-"Metropolis". The designer uses the form of high line as the space symbols to perform multiple interpretations indoors and outdoors. Caption   In a space of 4,009 square meters, Chengdu's life scenes of TOD, restaurants, galleries, floral art, parks, exhibition halls are overlayed, which makes the whole High-line Park an urban narrative full of changes. Caption   The nuanced scene details such as geometric elements and gilded chandeliers inject an international life art concept into the space, forming a modern, fashionable, and unique romantic modern metropolitan tone, creating the first immersive style... More

Project • By ArtystryOffices

Sapling Creations

What was the brief?A sanctuary for productivity, Cyber Park Calicut is an IT hub with parted by small difference conceptualized spaces.  Sapling Creations was small space at their; the 2,300sqft workspace takes advantage of the openness by revealing the lush vegetation for views with a feel-good atmosphere that explore the space. justin_sebastian_photography Sapling is renowned for a delicate use of tactility and color, the interior features a warm, pastel color palette enhanced by precious natural material. Other than pastel colors a bright yellow and orange has been used in particular places for a vibrant feel.   The office design also factors in position of the sun, designed in such a way that sunlight can be maximum... More

Project • By VietDECORExhibition Centres

Sun Star Traditional & Showroom Project

Sun Star traditional & showroom is a remarkably significant project that provides dual functionalities, first as a conventional room, second as a display space featuring hundreds of distinctive time-honored Vietnamese medicine. With both of these functions crammed into a limited space of 250 square meters, it is necessary to apply relevant design solutions so that the spatial requirements are met.  Nguyen Thai Thach Nguyen Thai Thach Sun Star Corporation is a pharmaceutical corporation that offers products with mostly locally natural Vietnamese ingredients. Therefore, the design must be able to reflect the origins of said products as well as the unique knowledge of the Viet people on their traditional medicine. ... More

Product • By PORCELANOSANOKEN - MINIMAL

NOKEN - MINIMAL

We create experiences which go beyond personal care and hygiene. A world around water and its benefits, through therapy which stimulates the senses, such as chromotherapy, aromatherapy and hydrotherapy materialised in the shower and the bathtub. Relaxation through cutting-edge designs inspired by the flow of water and the power of transformation. More

Project • By Brusnika Company, RussiaApartments

Modern Classic Style quarter in Yekaterinburg

Na Nekrasova, a new residential quarter, is located in the centre of Yekaterinburg. Despite its central location, the area has always served an industrial function with utility blocks and private garages. Located nearby are a railway with a train park, office buildings, a metro station and a boating station on the quay. In 2020 Brusnika launched a redevelopment project aiming to integrate this area into the urban fabric, making it well appointed, safe and attractive for city-dwellers.  Caption The plot master plan was designed by a Dutch KCAP bureau. The architects divided the area into four separate residential blocks located around a linear park. One side of the park area abuts onto a pedestrian bridge and a ravine with disused... More

Project • By Bean BuroShowrooms

The Forest / OMA OMA

“Inspired by the story of a majestic tree in the heart of the residential development, we invented a forest of timber columns to organise the functional spaces of the sales gallery, and to create a meandering experience for the visitors’s journey.” - Kenny Kinugasa-Tsui, co-founder of Bean Buro  Bean Buro “It makes us so happy to hear the positive feedback from the client team; that our design was so well received in terms of customer experience, colour scheme, efficiency and effectiveness of the design!” - Lorène Faure, co-founder of Bean Buro Bean Buro Bean Buro The Brief: A space to inspire Bean Buro was tasked with designing a 10,226sqft (950sqm) sales gallery, taking over a wh... More

Project • By OJAN Design StudioHousing

Layers Villa

OJAN Design Studio OJAN Design Studio Layers Villa is located in Hashtgerd region in Alborz province with the area of ​​1200 square meters. This building has four floors and the area of ​​approximately 1200 square meters, including a reception hall, kitchen, dining room, four master bedrooms, a complete suite, sports spaces, swimming pool, service spaces, utility rooms, etc. In the initial analysis of the site, we realized that the climatic conditions of the area and the neighborhoods could be a threat to security and privacy in this house, which was one of the most important concerns of the design team in the first design steps of the project. OJAN Design Studio OJAN Design Studio The main idea of ​​the project is base... More

Project • By Inglis Badrashi Loddo (IBLA)Private Houses

Queens Square

This listed building on a square in Bloomsbury was originally constructed in the late 1700ʼs. It was annexed in the 1970ʼs to form ancillary accommodation to the office building next door. David Grandorge David Grandorge Our brief was to re-convert it to a house, and refurbish and extend the property to form a 4-bedroom family home with a roof terrace. We replaced the existing 1970ʼs roof extension with a more traditional mansard form, and used the existing steel-framed escape stair enclosure to justify the creation of a new roof terrace and a structurally-glazed garden room, which would have otherwise been unacceptable to the planners. David Grandorge   In order to maximise the floor area, the basement floor was lowe... More

Project • By JLC-Tech | Linear LED LightingLaboratories

Halda Therapeutics

We were looking for something that was comparable in price to a standard 2x2 recessed fixture but with a modern linear light proportion to compliment the open office area where we couldn’t hang the traditional pendant lighting due to low ceiling heights. For a recessed linear, we did not want the look of the light being offset from the grid giving it an unbalanced look.   I loved the idea of the light replacing the grid and the seamless look of the GEMINI with no frame or profile edging. This fixture definitely met our expectations in cost, light output and efficiency. We opted for the center ceiling grid look that cuts thru the center of the fixture in this project, however for future projects I would go with the grid-less len... More

Project • By Studio 3MarkOffices

UFFICI OPERATIVI

Project for the Artea Foundation's operational headquarters. The premises are located in an early 20th century building in the centre of Cuneo. As a result of subsequent interventions, these rooms had elements that were at odds with the architecture of the time, such as the eclectic-neoclassical friezes and stuccoes at the entrance. The intention was to bring the rooms back to their original spirit, removing all inappropriate elements to create a neutral, clean, white environment in which to insert a few important elements to emphasise the environment. A kind of art gallery, where walls display the photographic works already owned by Artea Foundation. More

Project • By WR-APHousing

Dainton Cottage

An extension by Richmond based architects practice WR-AP revitalises an early 20th century ‘Arts and Crafts’ style cottage, marrying traditional design with sleek modern architecture to create a light filled living space that remains sympathetic to the charm of the property’s original features.  Caption Caption The intention was to renovate the existing cottage to a high standard, whilst retaining its character and the best of the original attributes, along with the addition of a new double storey living space. The extension strives to compliment the cottage through the use of traditional building techniques along with “The deliberate use of exposed raw materials such as concrete, brick, timber and co... More

Project • By Destudio ArquitecturaApartments

HOUSE | CASA EN GORGOS

Casa en Gorgos is presented as a comprehensive housing reform project in the city of Valencia. With more than 120 m2 of usable area and a distribution enhanced to the maximum, the clients were clear that they were looking to gain amplitude and light to the whole house. For this, the team of architects of Destudio has designed a house designed to be lived in, enjoyed and adapted to the needs of today. Germán Cabo Germán Cabo The post Covid era has led us to rethink the spaces we inhabit, being essential to design a house completely open to the outdoors and illuminated by natural light. Ventilation is another key factor in this project, so it has been decided to recover the original balcony of the house. The balcony i... More

Project • By IN8 Design Inc.Offices

Environics

Winner of the ARIDO Award of Merit 2015 This organization is a highly technical, creative and visible industry leader, yet their office was dark, dated, maze-like, overcrowded, and hampered productivity. The client asked us to solve the functional issues, enhance staff comfort and productivity, provide room for growth and express their brand essence. Our design goals were to renovate the space to avoid an expensive relocation; create a more collaborative environment, including space for 100-person “town hall” meetings; “wow” their clients, and inspire and reward their employees. Caption Caption Caption Caption   More

Project • By YORK ArchitectsIndividual Buildings

31Z

The Kiev-based architecture studio – which specializes in architectural and interior design of private residences – created renders of 31Z lobby. YORK architects   Nothing superfluous. High ceilings. Large space. Pure colors. Natural light.  YORK architects YORK architects   Project Year: 2021Location: Kyiv, UkraineClient: Kovalska Development More