Interiordesign

An overview of projects, products and exclusive articles about interiordesign

Project • By NMD NOMADASIndividual Buildings

EBV Technology Building

Data centers are facilities (commonly secluded) used to house computer systems and associated components, such as telecommunications and storage systems.We understand that EBV values the creation of opportunities for learning, and we are certain architecture plays an important part of the daily dose of stimulating elements. This is why we believe the technological heart of the school, its Data Center, should be showcased under controlled environmental conditions, for all students to see how data is safely stored, and as reminder of the school´s compromise to be technologically up to date. The proposal will include facilities that will conform a new Technology Building on the existing computer storage area.Our design strategies:• A... More

Project • By FVAOffices

SHB Building

Located in Ly Thuong Kiet street, Hang Bai street and Vong Duc Street, the building is away 400 meters from Sword Lake - the center of Hoan Kiem District. The land has an advantageous location with many neighboring buildings: Trang Tien Plaza, Hanoi Opera House, Ly Thai To Statue, Hanoi People's Committee, Government Bank … and other cultural center, trading buildings of Hanoi. In order to define the best layout for the building, we realized the site analysis to figure out the wind-sun direction, the important views, existing traffic route, existing plants and neighboring building's height. The analysis showed that the south-west entrance is the best solution to utilize maximum the front on 2 main streets. The architectural concept is propo... More

Project • By FVAOffices

SPACES Chamchuri Square

Located in Bangkok - Thailand, Chamchuri Square is a high-rise building complex with forty floors and a height of 173 metres (568 ft). FVA designed the 24th floor of the building to offer 3281 sqm to fully equipped private and shared workspaces as well as entertainment and relaxing areas.The design of these spaces is modern and light-filled, featuring glass walls, wooden flooring and rectangular area rugs defining the coworking spaces. Wood bookcases offer an ideal storage and display solution for traditional workspaces. Also doubling as creative room dividers, they can be used to demarcate spaces in an open-floor area.The cool in tone of wood makes the space look fresh, light, airy and goes beautifully with the grey duckwork. Nothing too m... More

Project • By OSO ArchitectureOffices

INFORMATICS VALLEY

Interior design of Informatics Valley, which will be one of the biggest technoparks in Turkey when it is completed, has been designed by OSO Architecture with an approach that integrated with architecture and technology.Informatics Valley is one of the largest technopark campus in Turkey within 1 million 500 thousand sqm. closed area in Muallimköy Gebze – İzmit. This complex will be hosting 5.000 research development companies in where has got also lots of different functional buildings such as offices, innovation & incubator centers, hotel and congress center, social activities, sport and commercial center.OSO Architecture has still been working for the interior design of this complex. Accordingly the interior desig... More

Project • By FVAOffices

SPACES Wai Yip

Located close to the Kwun Tong waterfront, the commercial building is part of a larger urban development scheme which aims to turn the post-industrial district of East Kowloon into Hong Kong's newest central business district. FVA was asked to design the new Spaces's project office on the top of 12 floors which encourages collaboration and mentoring in a workplace that emphasizes health and well-being.The design team created a highly efficient plan and contemporary design that communicates Spacesworks's culture. Open and closed collaboration spaces offer scenic Hong Kong views and abundant natural light. The space was also naturally divided without using free-standing walls to maximize the natural lighting through the space. A warm, natural... More

Project • By FVAOffices

SPACES Summer Hill

OVERVIEWSPACES Summer Hill is known as the very first SPACES project in Thailand. Located at the corner of Sukhumvit and Rama IV Road, Summer Hill is the new iconic-design lifestyle mall inspired by the elements of summer time against urban backdrop. Spaces Summer Hill is located on the top floor of this 3-storey mall. FVA has designed the office outstanding with the sense of Bangkoker and their unique lifestyle in neatness but tactics. It is equipped with private office, co-working space, event space, meeting rooms and a barista cafe.TASKThe interior is a blend of the reinforced concrete column, minimalist furnitures, natural wood, and pendant lamps creating a cozy, strong and reminiscent of old industrial offices.The challenge here is usi... More

Project • By Formagenda GMBHHotels

Le Roch Hotel & Spa

New Boutique Hotel Project in the heart of Paris, designed by Architect Sarah Lavoine. You will find PEARLS Suspension in the lobby as well as in the restaurant. The perfect selection of colours and the combination of our lighting with the furniture of Gubi fit pefectly into the classic architecture of the historical building. More

Project • By Moneo Brock StudioPrivate Houses

Casa TEC 205

The Casa TEC 205 is located very close to the Chipinque ecological park in Monterrey, an urban landscape dominated by the Sierra Madre. This house is the first prize in a raffle organized every year by the Technological University of Monterrey to raise funds for its students. The house design preserves four large extant trees on the site. Now embedded in the house, the trees characterize the spaces they inhabit. Major interior spaces enjoy direct connections to their own corresponding outdoor spaces, each associated with a different landscape, a unique character and quality of light.  In order to gather these outdoor spaces into the project, a series of large wall planes that intersect in the house’s center project into the surrou... More

Project • By CHA:COLApartments

Writer's Block

The Writer's Block is an award-winning 1,500 square foot live-work loft designed as a creative production nook within a historic warehouse building. The space was purchased by a couple, one a New York Times bestselling author and the other a game designer. The unit was not intended to be their primary place of dwelling, and they approached CHA:COL for it as a compact urban getaway. Their work involved writing, drawing, music and game design within this getaway. They also needed it a place of respite between extensive book tours and travels. The loft was zoned Live-Work in downtown Los Angeles, a use set upspecifically to address this kind of dual-use by artists.Our design focus therefore centered on the creation of a compact but fluid artis... More

Project • By Minggu DesignExhibition Centres

‘September Forest’ Sales Office

This housing property sales center is in the new city of Nanjing. The old Nanyue Mountain is an exclusive villa district surrounded by richly natural landscape. The center situates at the east side of the property with three levels. Working in concert with the conceptual lifestyle of residing within mountains and waters, the interior design stresses the importance of the seamless combination of space and God-made environment while echoing the strategic marketing orientation. Visitors are led into it by the entrance at the southeast through plenty of two-by-four marble staircases. The pathway appears narrow and winding, geometrically decorated by high and thick metallic barriers on both sides. Faint internal views and the murmur of... More

Project • By LOdesignerBars

The maritime restaurant Dionis

The project of the architect-designer Lena Ostapova, laureate of the First Aword for innovative spaces of restaurants "Premio Le 5 Stagioni 2015" in Milan and architect Ilya Sologubovsky.The DIONIS restaurant was opened on the Black Sea coast of the city of Sochi in the 90s and became the main place of the hangout of Russian actors, directors, musicians. Every year they all come to Sochi to the Kinotavr Film Festival and visit Dionysus every day.In this year, 2018, it was decided to conduct a global redesign of the restaurant, while retaining the spirit of parties that had been held for 20 years.Restaurant Dionis is located on the coast of Sochi, 20 meters from the sea. This served as a division of the restaurant space into open and closed... More
Bright House
Bright House
Bright House
Bright House
Bright House

Project • By MUZAHousing

bright house

What is most noticeable about this house, is its big windows which fill the house with a lot of natural light. Although the walls are treated, this makes you think that the space is even bigger and brighter. This house was designed in 2016 and is 40 square meters. This environment combines an industrial basis with classical elegance. It is designed in a way which reflects on the way how every member of this family lives. The place is aesthetically pleasing as well as very practical. More
Sunny Hill Apartment
Sunny Hill Apartment
Sunny Hill Apartment
Sunny Hill Apartment
Sunny Hill Apartment

Project • By MUZAApartments

sunny hill apartment

This 97 square meter apartment is located in Prishtina, Kosovo and it was last renovated in 2017. The apartment belongs to an 8 member family and needed more space. We tried to use the space more efficiently and managed to create a third bedroom, always preserving beautify and space efficiency.We managed to create an open environment from a very crowded and closed space. We used light colors, wooden elements, glass doors and windows so that there is more natural light in every corner of the apartment.Wood and the white color dominate most spaces in the kitchen as well as the walls, which translates into more space. Given that the apartment is located in the Sunny Hill area, we used yellow to reflect the beautiful sunsets in this part of Pri... More
Live. Love. Loft.
Live. Love. Loft.
Live. Love. Loft.
Live. Love. Loft.
Live. Love. Loft.

Project • By MUZAPrivate Houses

live. love. loft.

This beautiful loft is located in Prishtina, Kosovo. Built in 2016 but was not used until we created this peaceful, stylish and full of life environment. The bedroom and the wardrobe were created from scratch, while the beams were the only existing element. The old existing beams and the transparent glass in the middle are the only separating walls in-between the living room and the bedroom. This is a more elegant solution that creates more flow and easier communication. Our clients were newlyweds who were very open to our designs. We created special forms and lines between laminate and epoxy, combined the wood in various spaces, and we used white to create more space. We can’t forget the most special feature- a moving TV stand! More

Project • By Hollandse NieuweOffices

Greenpeace Amsterdam Office

In July 2014 Greenpeace Nederland moved to "De Smederij", a former industrial forge located at NDSM in Amsterdam North. Now selected as an architectural monument, this new location and headquarters  helps express and support everything that Greenpeace stands for. Their office has now been designed with sustainable at its core, it is easily accessible by bicycle and public transport and also allows the Greenpeace boat fleet to simply moor by the entrance.The existing façade of Forge was retained and restored in accordance with Dutch cultural heritage regulations. During construction, the environmental impact was minimized by selecting  sustainable new materials and by reusing existing materials. Keeping and restoring the... More