#juxtaposition

An overview of projects, products and exclusive articles about #juxtaposition

Project • By brg3sNurseries

Idlewild Education Building Renovation

The focus of this renovation revolved around creating a space that was more accessible and functional for the user, that also complimented the existing architectural elements from the early to mid century. Complicating the design solution was the 1960s architect’s decision to bury half of the first floor behind a berm so that the three-story building appeared to be less dominate on the campus. As a result, entrances were at mid-level.  Upon entering the building, one was confronted with a half flight of stairs up or down to reach a main floor. There were no accessible points of entry.  (An accessible but remote ramp was added in the 1980s from an alley to the lowest floor.)The new entry needed to be at grade so the berm was r... More