‬ Office

An overview of projects, products and exclusive articles about ‬ Office

Project • By asap/ adam sokol architecture practiceOffices

Arbeit

This project was a conversion of an existing garage into the new home of a startup software company.  Designed around a set of OSB-clad boxes, the design plays with solid and void, with the boxes forming an irregular composition in the main garage workspace, but resolving in an ordered, formal elevation in the adjacent workroom.  Color animates the spaces, creating a playful contrast with the white and neutral palette of the open areas. KIM SMITH KIM SMITH KIM SMITH KIM SMITH KIM SMITH     More

Project • By Delugan Meissl Associated ArchitectsOffices

Sparkasse Bremen

DMAA’s design for the new headquarters of Sparkasse Bremen emerged from an invited competition for the development of a site, which is close to Bremen University – at the junction between Universitätsallee and the motorway access road – and offered few clues to designers regarding the shaping of the urban context and the building morphology. Piet Niemann The seemingly reserved, standalone building volume defines the location through the inviting gesture of its transparent base, which opens to its surroundings on three sides in the form of full-height glazing. The building makes a major contribution to the improvement of the adjacent open spaces as well as becoming an urban meeting place in itself, thanks to its... More

Project • By Jump & FlyHotels

Dolce Sitges

The brief comprised converting three contiguous rooms into a single room so that it could be used for large office meeting events or weddings while maintaining the option of using them separately. The fixed partitions that separated the central room from the adjacent rooms needed to be replaced by mobile phones that could allow their movement, while maintaining the current capacity if the Hotel required it.  Jump & Fly The appearance of the rooms is simple as the design do not want to distract the users of the event that going to take place. The aim was to design a naked box that the companies or wedding couples could dress up according to their needs, spicing the room up with their branding and display.  Jump & F... More

Product • By Roka Environmental ProductsRECYCLING BIN

RECYCLING BIN

Three-compartment recycling unit. There are three separate waste compartments. Made of stainless steel or electrostatic painted metal material. There is a locked back cover. Thanks to the bag sling system, which can be used with standard bags, extra inner buckets are not required. The absence of an inner bucket provides material savings and hygiene advantages. The waste compartment is without a cover, the waste is hidden by the design of the form. There are four moving wheels, two of which are braked. More

Project • By ArtystryOffices

Sapling Creations

What was the brief?A sanctuary for productivity, Cyber Park Calicut is an IT hub with parted by small difference conceptualized spaces.  Sapling Creations was small space at their; the 2,300sqft workspace takes advantage of the openness by revealing the lush vegetation for views with a feel-good atmosphere that explore the space. justin_sebastian_photography Sapling is renowned for a delicate use of tactility and color, the interior features a warm, pastel color palette enhanced by precious natural material. Other than pastel colors a bright yellow and orange has been used in particular places for a vibrant feel.   The office design also factors in position of the sun, designed in such a way that sunlight can be maximum... More

Project • By Studio 3MarkOffices

UFFICI OPERATIVI

Project for the Artea Foundation's operational headquarters. The premises are located in an early 20th century building in the centre of Cuneo. As a result of subsequent interventions, these rooms had elements that were at odds with the architecture of the time, such as the eclectic-neoclassical friezes and stuccoes at the entrance. The intention was to bring the rooms back to their original spirit, removing all inappropriate elements to create a neutral, clean, white environment in which to insert a few important elements to emphasise the environment. A kind of art gallery, where walls display the photographic works already owned by Artea Foundation. More

Project • By IN8 Design Inc.Offices

Environics

Winner of the ARIDO Award of Merit 2015 This organization is a highly technical, creative and visible industry leader, yet their office was dark, dated, maze-like, overcrowded, and hampered productivity. The client asked us to solve the functional issues, enhance staff comfort and productivity, provide room for growth and express their brand essence. Our design goals were to renovate the space to avoid an expensive relocation; create a more collaborative environment, including space for 100-person “town hall” meetings; “wow” their clients, and inspire and reward their employees. Caption Caption Caption Caption   More

Project • By IND architectsOffices

Raiffeisen TechCenter

The concept of the Raiffeisen TechCenter, the IT department of Raiffeisen Bank in Omsk, is based on IT+ART=DIGITAL ART — a global, bright, dynamic, inspiring — a modern reading of timeless values.  Caption The meeting rooms are inspired by the works of prominent residents of Omsk — artist Damir Muratov, musician Egor Letov and poet Timofey Belozerov. Three different types of art — visual, musical and poetry are transferred on a digital basis and realized in spaces of active discussions and birth of new ideas.  QR codes have been placed in the meeting rooms, which can be used to find out more about the identity of the inspirer of the design concept. Caption In the reception area there is an insta... More

Project • By PARC ArchitectesOffices

VINCI Group regional headquarters

Project: VINCI Group Regional Headquarters   Program: Offices - Business premises - Architect: Parc architectes - Client: VINCI Group - Site: Boulevard Solferino, 3500 Rennes - Surface area: 7,000 m2 SDP - Winner 2021 - In study phase   Air on every floor With the current health crisis, lockdowns and home-working, air has become a central issue. How can we rethink the workplace through the prism of well-being and fresh air? Forms of the workplace have evolved and diversified, and a pleasant work environment is a way to collaborate effectively, to bring together teams and to retain employees. Parc architectes presents an evolution in the design habits of office spaces; introducing more domesticity. With this approach, the agen... More

Project • By IN8 Design Inc.Offices

Davies Howe

IN8 designed this corporate space to best reflect the collaborative ethos of their client, land development law firm Davies Howe.  The office design speaks to openness, light, colour and plenty of  allowance for teamwork.  Caption IN8 capitalized on the slab-to-slab height to create a soaring space filled with custom features. From the array of distinctive pendant lights and room signage celebrating the firm’s history in various locations, to the flexible penthouse spaces, every design detail speaks to the practice’s character. Caption More

Project • By Helin & Co ArchitectsOffices

Metsä Group / MELA Headquarters

In 2009 the Metsäliitto co-operative, initiated a project for renovation of a three-volume office complex, covering the design of a new office building as well as renovation of the highest, eight-storey volume in Tapiola, Espoo near the Länsiväylä thoroughfare in the Finnish capital region. The lower volumes were demolished and their part of the site was parcelled out for residential construction. Antti Laiho Marc Goodwin The new and old office spaces are connected by a one-storey-high restaurant-cum-multifunction room, whose architecture is based on the top products of Metsäliitto's own industrial businesses. The aim was to achieve a pillar-free space functionally as flexible as possible. The main suppor... More

Project • By HabibiearsOffices

Bramlett Office Concept

This is a competition entry designed for a small - multifunction office that combines between open plan office and 2 big dedicated meeting rooms.  The design of this building is equipped with a small pantry on the top floor, two toilets with disability-friendly standards, a sofa area for work and casual meetings, as well as a pergola on the roof of the front facade to give a natural feel. More

Project • By GreenareaOffices

JLL Lisboa Offices - Green decor

Different compositions that show the versatility of our preserved products when it comes to incorporating nature into the interior of offices and making them more wellbeing. Green ceilings with our Moss&Plants Mid finish, a corporate garden with neon and small green touches in the form of planters help to connect the different work areas with the benefits that biophilic design transmits.  More

Project • By Lab4 architectsOffices

Moustakas Accounting Offices

The project deals with the redesign of a rectangular floor plan of 150 square meters, in the center of Alexandria city in Greece, in order to house an accounting company’s new offices. The design and construction were undertaken by Lab4 architects and PMG Engineers. Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr The total area is divided into subspaces which include a reception room, two director offices, an employee’s room as well as a meeting room. The floor plan is completed with the auxiliary spaces which include a kitchen, a WC as well as a storage room. The basic design parameter is the open plan, with the aim of the unimpeded flow of natural light with... More

Project • By Johnson ChouOffices

Red Bull Canada Head Office Expansion

This project is a 5000SF expansion to the original Red Bull space recently completed by the designers in August 2010. The client’s brief was essentially three-fold: to create a space consistent in concept and form to the original yet be a reinterpretation of it; that the space be inspiring for staff in administrative/accounts who are normally relegated to bland, impersonal spaces; and that the predominant materials be that from a reclaimed source. Tom Arban Photography The expansion extends the Red Bull space to the south of the existing building, comprised of a bar and lounge area, open workstations, meeting areas, boardroom and private offices. Tom Arban Photography Continuing the narrative or architectural concept of ve... More