Kria Djoyoadhiningrat

Kria Djoyoadhiningrat

Interior Architect from Utrecht, Netherlands
Kria is een breed georienteerd en sociaal betrokken architect met een fascinatie voor
de kracht van het bestaande en het losmaken van potenties en alle aspecten van ontwerp tot realisatie.

Ik ben afgestudeerd aan de TU Delft op een project voor de afvalverzamelende ‘cartoneros’ in de sloppenwijken van La Boca in Buenos Aires. De academische achtergrond heb ik tijdens mijn studie altijd aangevuld met praktische ervaring op architectenbureau’s en direct na het behalen van mijn diploma ook als uitvoerder op de bouw op Curaçao.

Bij kleine en grotere bureau’s kreeg kreeg ik de kans om het proces van ontwerp tot realisatie en gevoel voor materialisering verder te ontwikkelen. Bij Food For Buildings ontwierp ik een luxe levensloopbestendige villa. Voor JHK Architecten werkte ik naast europese aanbestedingen aan het omtoveren een oude loods tot een hippe school. Voor BiermanHenket architecten ontwierp ik een moderne villa, met bijzondere aandacht voor de minimalistische detaillering.

Met Studio ROSA richt ik mij nu op maatschappelijk relevante projecten, waar ik mij graag mee bezig houd. Vanuit mijn achtergrond als architect geef ik input op het gebied van duurzaamheid, materialisering en gebruiksgemak. Voor de ontspanning trek ik baantjes in het zwembad en maak ik bbq’s van Argentijnse en Aziatische receptuur. Van de Studio ROSA band ben ik de pianist.
No Collections Yet
No Collections Yet