Metal cladding

An overview of projects, products and exclusive articles about metal cladding

NoticiasNoticias • 9 dic. 2021

Onomichi City Office embraces local shipbuilding technologies

Surrounded by the Onomichi Channel, Onomichi City (Japan) is a key historic point for maritime traffic and an area known for its beautiful scenery of water, mountains, and temples.  The goal of architects Nikken Sekkei Ltd in the undertaking of Onomichi City Office was to create a new city landmark and a government building not just with a view of the sea, but rather on the sea.  ©Satoh Photo Protruding seaward to the south, the building’s form creates the sensation of floating on water. The southward slope of the building blocks direct light and reduces heat load while its gradual setback on the north side urban area is unassuming in character and allows for unobstructed sunlight.  ©Satoh Photo Th... Más

Proyecto • By Benjamin FleuryVivienda Social

30 housing units in Carrières-sous-Poissy

El proyecto se sitúa en la ZAC Nouvelle Centralité de Carrières-sous-Poissy, cuyo desarrollo ha sido confiado por EPAMSA a la agencia de urbanismo ANMA. El principio de este nuevo barrio es transformar el vacío dejado por una antigua reserva de suelo resultante de la voluntad del Estado de construir una autopista en su centro, dividiendo la ciudad en dos partes, en un corredor ecológico que una las dos partes de la ciudad. La manzana urbana P7 está situada en la zona noreste del nuevo distrito, en el límite del tejido residencial existente en la ciudad. Esta manzana rectangular está dividida en dos plazas por un sendero público. © David Boureau © David Boureau... Más

Proyecto • By Antico Nuovo Building StudioCasas Privadas

Johnson St Loft

The intrigue of the large volume of interior space in these existing New Orleans Shotgun dwellings directed the concept of converting this space and flow into a more efficient and modern design. Challenges to this project included specific restrictions due to its unusual property boundary as well as budget limitations. However, this afforded me the full autonomy of the project design and execution. Caption Caption Seeing the extensive attic space in historic shotguns as advantageous, two levels were created optimizing every inch of height to produce a spacious yet intimate area for bedrooms. Locating the kitchen and more ‘public’ space towards the front afforded efficiency to the circulation of the residence. At the i... Más

Producto • By ALPOLIC® | Metal Composites MaterialsALPOLIC PIGMENTO Series Finishes

ALPOLIC PIGMENTO Series Finishes

The textured aspect of zinc shows through the color just as the grain of wood is visible through coats of stain. ALPOLIC® MCM is proud to partner with VMZinc® to offer our new PIGMENTO® zinc composite material. Using modern pigment technology to showcase the naturally grained texture of QUARTZ-ZINC®, the result is a revolutionary new look in elegant tones. PIGMENTO® is not a painted finish, which makes the surface color practically maintenance free. The color is created by adding mineral pigments to a durable protective coating, creating beautifully organic hues like red, blue, brown, orange and grey.   The subtilty of the depts of the pigment is unsurpassed by any building material available. SURFACE TREATMENT... Más

Producto • By ALPOLIC® | Metal Composites MaterialsALPOLIC® MCM Timber Series

ALPOLIC® MCM Timber Series

The natural look of wood, without the weight, maintenance difficulties or expense. That’s what our Timber Series finishes are all about. These wood grain panels offer the rich beauty of Mahogany, Walnut, Maple, Zebrawood, Teak, Oriental Cane or Harvest Trail Bamboo in an aluminum composite material with an advanced fluoropolymer finish that’s far more durable than real wood. For both interior and exterior applications, our wood grain panels provide the outstanding natural appearance you’re looking for, along with the outstanding performance and value you expect from ALPOLIC®.   About Wood Grain Panel Finishes   We create our Timber Series finishes by applying a unique image transfer process over a color b... Más

NoticiasNoticias • 6 abr. 2021

Goose Living: Shophouse transformed into a boutique hotel and restaurant concept

Located in the heart of Bangkok, Thailand, this 40-year old double shophouse has been transformed into a boutique hotel and restaurant concept. The project is inspired by the lifestyle of ‘goose living,’ a concept the hotel owner describes as living a simple life with freedom in the midst of nature. PanoramicStudio A total usable area of 900 square meters was transformed by SIM Studio into a restaurant area on the ground floor, with 20 boutique hotel rooms and rooftop bar above. PanoramicStudio The distinctive new building envelope consists of layers of box-steel structures, derived from an abstraction of mountain lines into geometric lines. The metal facade is designed to disguise the building’s exterior as if... Más

NoticiasNoticias • 26 sept. 2020

TUMO Centre design based on the iPhone – minimalist, technological, and mostly, recognizable

When Russian architecture firm CNTEZ were commissioned to build a TUMO Centre for Creative Technologies in the heart of Moscow, the design brief called for a building based on the model of the iPhone.  Credit: Ivan Erofeev Founded in Armenia in 2011 by an American entrepreneur, the TUMO concept is anchored in creating accessible learning for teens and young adults.  Since then the brand has expanded globally with a mission of creating schools and education centres that specialize in technology, design, and applied arts and sciences.  For the Moscow project, the iPhone design was conceived as the school’s curriculum expressed through form – minimalist, technological, and mostly, recognizable.  Credit:... Más

Proyecto • By Nordic Copper from Aurubis FinlandUniversidades

The Curve Building, Teesside University

The heart of Teesside University’s campus in Middlesbrough is defined by Nordic Royal golden copper alloy, enveloping the new Teaching and Conference Building – known as ‘The Curve’. The Curve forms part of Austin-Smith:Lord’s competition-winning design for a unique environment at the centre of the University. It includes an extensive public realm, innovative lighting, a living wall with giant LED screen and landscaping across the newly pedestrianized campus. This new ‘Campus Heart’ aims to rival any new university in the country or indeed Europe. The new building’s teaching block and 200-seat auditorium are linked and expressed by a curved façade that wraps around the north, east and... Más

Proyecto • By Taylor Pressly ArchitectsCasas Privadas

Oreo House

La Casa Oreo es un juego de forma, textura y contraste. Taylor Pressly Architects fue contratado para diseñar el interior de una nueva casa residencial diseñada por CLP Architecture. La escalera de caracol con su acabado de yeso liso, que va desde el nivel más bajo de la casa hasta la terraza superior, se convierte en el foco central del diseño. A ambos lados de la escalera en todos los niveles hay formas de cajas de textura negra que reservan la suavidad de la espiral, proporcionando una composición contrastada al circular dentro de la casa.   Con suelos y techos de hormigón, la suavidad y la calidez se proporcionan con el uso de roble americano y gabinetes de color blanco mate 2pac.  ... Más

Proyecto • By Studio BressanParques/Jardines

Green Village

The Green Village is a garden center located in the eastern industrial area next to the municipality of Cittadella, in the province of Padova. It has a strategic position in relation to the main roads and it attracts a catchment area that extends between the provinces of Vicenza, Padua and Treviso. The complex is made of three parts: the commercial building, the greenhouses and the park. The mall has been conceived as a clear and essential parallelepiped made up of two levels connected by a central green courtyard that opens toward the sky. At the basement there are a parking area and the access to the upper level, while at the ground floor there are a large sales area and a relax zone. The façade pulls back on any opening in favour... Más

Proyecto • By Mailen DesignEscuelas Primarias

Meadows Nursery

La remodelación de un terreno agrícola sin urbanizar crea una guardería para 80 niños de 6 meses a 5 años en las impresionantes tierras de cultivo de Northumberland.   Dado su delicado contexto, era necesario que el edificio se integrara en el paisaje y reflejara la estética rural de la vernácula agrícola circundante. El edificio está dispuesto para encuadrar el paisaje mientras que proporciona generosos espacios internos y áreas de juego exteriores para. La escala y la forma pretenden romper la masa para reducir el impacto en el cinturón verde y aprovechar la ganancia solar y la ventilación natural.   Los volúmenes nítidos est&aa... Más

Proyecto • By studioHuB architectsHogares de Cuidado

Sea to Sky Community Services Daycare

The new daycare building, dubbed ‘The Cabin’ by its users, provides the community of Squamish with an educational space for 20 preschool children that also serves as a before and after school care program for 24 children.   Sarah met early on in the process with the fire department, school principal and head of operations, to best locate the building to satisfy code requirements, fire fighter access, as well as existing below ground services.   Designed and constructed to high building envelope standards, the indoor-outdoor relationships are enhanced with strategically placed thermally broken aluminum curtain wall glazing and the robust wall assembly is clad with locally sourced cedar and vertical standing seam met... Más

Proyecto • By Urban PlatformAlojamiento

Lochten

The aim of our plan is to translate the values of the Lochten company in a sustainable, pragmatic and highly rational neighbourhood project that is competitive in terms of property development and whose image evokes the site’s industrial past. The plan attempts to generate social dynamism through the creation of high-quality communal spaces as well as through flexible and varied functions. The purpose of these two main ambitions, shored up by a comprehensive approach in terms of sustainability, is to turn the ‘Lochten neighbourhood’ into a powerful symbol, one that is illustrative of an exemplary social project. The project emphasizes the creation of two large collective spaces bordered by communal functions and enlivene... Más

Proyecto • By Ameller DuboisHoteles

Tourcoing Police Hotel

A compact and unitary figure, the new Tourcoing Police Hotel strives to combine three inseparable challenges: to translate the republican idea and represent authority, to secure and reassure a sometimes fragile public, and to offer comfortable and safe working conditions to police officers.   A corner building and an architectural sign, the new Tourcoing Police Hotel is turned towards the city. Carefully composed of simple and modular geometrical forms, it is perceived as a sculpted, homogeneous and refined building. Its unitary materiality and its sober volumetry constitute, with the factory chimney preserved, a real urban landmark legible and attractive. Its coherence and image clearly express its status as an institutional buildin... Más

Proyecto • By Elena Galli Giallini LtdCentros Comerciales

Grand Gateway 66 – North Building

Elena Galli Giallini Ltd. (EGGL), a Hong Kong-based firm specializing in architectural design, renovations, and interior and industrial design, is proud to unveil the rejuvenated North building of the Grand Gateway 66 retail complex (GG66), located in Shanghai’s bustling commercial, cultural, and historic zone of Xijiahui. Comprised of two distinct buildings of contrasting configurations, EGGL was commissioned to provide the prominent complex with a brand-new image, both architecturally and functionally.   An embodiment of ‘Haipai’ culture, where core Chinese and Western values collide to make Shanghai one of the most cosmopolitan cities in the world, Xijiahui is in the midst of a contemporary revitalization that is... Más