製品スペックシート

エレメントブランド商品名
BathGessi
ShowerVOLA
Mountings: Kitchen CEADESIGN
JoinerRomeo Buss GmbH
Kitchen devicesV-ZUG

製品スペックシート
Bath
Gessi さんの Gessi 316
Shower
VOLA さんの
Mountings: Kitchen
CEADESIGN さんの
Joiner
Romeo Buss GmbH さんの
Kitchen devices
V-ZUG さんの

New house in San Nazzaro

Wespi de Meuron Romeo Architects 建築家 として

The house is designed for a family of four persons. The irregular outer form of the building is determined by the shape of the plot and the respective border distances. A clear rectangle is inscribed in this irregular form, which corresponds to the heated interior living space; on the valley and mountain sides, inner courtyards are located in front of the living space. The polygonal exterior form and the morphology of the terrain make the building appear as an archaic rock. This impression is reinforced by the rough washed concrete surfaces, which become increasingly darker through weathering, the climbing plants on the façades and the few small square wall openings.

photo_credit Giacomo Albo architect/photographer
Giacomo Albo architect/photographer
photo_credit Giacomo Albo architect/photographer
Giacomo Albo architect/photographer

Towards the private street in front, the building presents itself as a discreet, single-storey, closed structure. The only opening to the street is the steel gate leading to the entrance courtyard. A 3m wide forecourt with traditional natural stone paving and with trees connects the house to the street and enhances this space. On the valley side, the house is perceived as a larger, stepped volume.

photo_credit Giacomo Albo architect/photographer
Giacomo Albo architect/photographer
photo_credit Giacomo Albo architect/photographer
Giacomo Albo architect/photographer

The house is designed on three levels. On the upper floor there is the entrance and the living-dining room with open kitchen; two sides have completely closed façades; the other two sides are completely glazed towards the courtyards on the uphill and downhill sides. The entrance courtyard on the mountain side protects the house from views from the street and at the same time provides optimal lighting and direct sunlight for the living space. The closed walls of the courtyard on the lake side reflect the sunlight into the interior. In a thick wall there is an external staircase leading up to a small roof terrace, which offers an unlimited view of the lake and the landscape.

photo_credit Giacomo Albo architect/photographer
Giacomo Albo architect/photographer
photo_credit Giacomo Albo architect/photographer
Giacomo Albo architect/photographer

The living-dining space with the open kitchen acts as an outdoor space in dialogue with the partly green inner courtyards on the mountain and valley sides, further enhanced by various roof lights, and thus conveys the changing atmosphere and light in an unusually intense way. Four rooms and the bathrooms are located on the middle floor. The natural lighting of this floor is also ensured by inner courtyards protruding to the valley side. The lowest floor contains a utility room, storage and technical rooms, as well as a secondary entrance and garden exit.

photo_credit Giacomo Albo architect/photographer
Giacomo Albo architect/photographer
photo_credit Giacomo Albo architect/photographer
Giacomo Albo architect/photographer

Team:
Architects: Wespi de Meuron Romeo architects
Client: Family Ornella + Luca Romeo
Engineer: Pianifica Ingegneri Consulenti SA
Building physics: IFEC Consulenze SA
Master builder: Walzer costruzioni SA, 6652 Tegna 
Windows steel: SOREG AG, 8820 Wädenswil
Windows wood: Huber Fenster AG, Herisau
Joiner: Romeo Buss GmbH, Arth-Goldau
Pictures: Giacomo Albo architect/photographer

photo_credit Giacomo Albo architect/photographer
Giacomo Albo architect/photographer
photo_credit Giacomo Albo architect/photographer
Giacomo Albo architect/photographer

Material Used:
Fixture:    
- Kitchen, dining table and chairs, couch, beds, table studio: design from architects
- kitchen devices: V-Zug
- Mountings: kitchen CEA, shower Vola, bath GESSI

Caption
Caption
Caption
Project Spotlight
Product Spotlight
ニュース