Seesaw Coffee Shenzhen MIXC
Shiyun Qian

Seesaw Coffee Shenzhen MIXC

Nota Architects als Architecten

This is a deep long U-shape shop front with single exposure to light, facing the mall plaza. All kinds of coffee making functions are aligned along a 10m bar, penetrated into the central part of the space, inviting and directing activities circulate through every corner of the space. It is conceived as an outdoor pedestrian street with leisure lives. 

photo_credit Shiyun Qian
Shiyun Qian
photo_credit Shiyun Qian
Shiyun Qian

The street is lit by a “Skylight”, projecting a light and shadow ground effect by two types of terrazzo paving. Everything gathers around the central stall:  the Roastery Factory stands as an independent booth, connected by a Street Corner Garden, the Street Shop Front serves as cashier and products display, a sheltered seating area recalls Street Cafe, while the actual street cafe extends to the shop entry, exposed to the actual sunlight coming from the east.  A rich selection of plants blends into seating areas, amongst the Park Benches. The varied volumes and level heights, along with the materiality are the reminiscent of the hilly landscape of Shenzhen and its super green nature.  

photo_credit Shiyun Qian
Shiyun Qian
photo_credit Shiyun Qian
Shiyun Qian

Underneath the light structure metal roof is originally designed as the Roastery Factory, the production house of coffee beans. With three sides open to the customer, it not only provides daily roasting scenario but also attracts all bean-related events such as tutoring, cupping, or tasting. It becomes a pop-up store and exhibition space later on without losing its social functionality.  The central coffee bar is divided into espresso, filter and training sections, and as each section faces the other, the interactions therefore, become no longer singular.  

photo_credit Shiyun Qian
Shiyun Qian
photo_credit Shiyun Qian
Shiyun Qian

The space is full of “seeing" and “seen”, a panorama view is available even when working in the back kitchen. Yet each seating is carefully studied to be ensure comfort and privacy.   

photo_credit Shiyun Qian
Shiyun Qian
photo_credit Shiyun Qian
Shiyun Qian

Team:

Architects: Nota Architects

Client: Seesaw Coffee

Lighting Consultant: David Wei

Greenery Consultant: TT FLOWERS

Construction: ChenYi Construction, Wang LiangXing team 

Photographer: Shiyun Qian

Caption

Materials Used:

Flooring: Terrazzo, Bruno Rotondo/ Cadoro, by Agglotech Terrazzo
Fabrics:  MINI Melange, Trevira CS, by FIDIVI Tessitura Vergnano S.p.A.
 Chairs/Stools: Revolver, CPH, Soft Edge, by HAY

Caption
Project Credits
Producten die in dit project zijn toegepast
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf
ChairsHAY
Terrazzo FlooringAgglotech
FabricsFIDIVI Tessitura Vergnano
Product specificatie overzicht
Chairs
Revolver Bar Stool, CPH 30, Soft Edge series by HAY
Terrazzo Flooring
CÀ D’ORO, ROTONDO by Agglotech
Fabrics
Fidivi, Mini by FIDIVI Tessitura Vergnano
Producten Achter Projecten
Product Spotlight
Nieuws
RAUM completes the meticulous rehabilitation and extension of a community swimming pool
1 mrt. 2024 Nieuws
RAUM voltooit de zorgvuldige renovatie en uitbreiding van een gemeenschappelijk zwembad

Het Franse architectenbureau RAUM architectes heeft de zorgvuldige renovatie en uitbreiding van een... Meer

Archello Houses of the Month - February 2024
1 mrt. 2024 Nieuws
Archello Huizen van de Maand - Februari 2024

Archello heeft zijn Huizen van de Maand voor februari 2024 geselecteerd. Deze lijst toont de 20 mees... Meer

Appareil Architecture’s prefabricated modular cabin prioritizes eco-responsibility
1 mrt. 2024 Nieuws
De geprefabriceerde modulaire cabine van Appareil Architecture geeft prioriteit aan eco-verantwoordelijkheid

Appareil Architecture uit Montreal heeft de Micro-Cabine voltooid, een kleinschalige hut die werd on... Meer

Bernardo Bader Architekten designs a contemporary take on a traditional hut
28 feb. 2024 Nieuws
Bernardo Bader Architekten ontwerpt een eigentijdse kijk op een traditionele hut

Het in Bregenz gevestigde Bernardo Bader Architekten ontwierp Haus Gapfohl als een eenzame houten wo... Meer

Stacked boxes create a zigzagging indoor-outdoor plaza in Nanhu District, Jiaxing
28 feb. 2024 Nieuws
Gestapelde dozen creëren een zigzaggend binnen-buitenplein in het Nanhu-district, Jiaxing

B.L.U.E. Architecture Studio (Beijing Laboratory for Urban Environment) heeft Seed Plaza voltooid in... Meer