Triangulo House
Israel Gollino
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf Product Name
LeveranciersAlwitra
FabrikantCasa Decor
FabrikantDINAFLEX
FabrikantJader Almeida
FabrikantMiCasa
FabrikantTecline Esquadrias

Product specificatie overzicht
Leveranciers
by Alwitra
Fabrikant
Fabrikant
Fabrikant
Fabrikant
by MiCasa
Fabrikant

Huis Triângulo

Studio Porto Arquitetura als Architecten

De klanten hadden een huis voor ogen dat bestond uit twee onafhankelijke volumes, elk met een duidelijk en welomlijnd gebruik. Het ene zou gewijd zijn aan intieme bijeenkomsten, terwijl het andere plaats zou bieden aan verschillende functies, allemaal ontworpen om een naadloze verbinding mogelijk te maken, aangezien de klanten graag familie en vrienden thuis ontvangen.

photo_credit Israel Gollino
Israel Gollino

Naast deze wens benadrukten de eigenaren ook de waardering voor het uitzicht op de zonsondergang, het gebruik van ruwe materialen en elementen uit de natuur, de aanwezigheid van natuurlijk licht en ventilatie, evenals de opname van groene ruimten.

photo_credit Israel Gollino
Israel Gollino

Op basis van de wens van de klant is de indeling gecompartimenteerd met twee onafhankelijke volumes. Een van de volumes herbergt de serviceruimte en de keuken, omringd door schuifdeuren. Als ze gesloten zijn, vormen ze een houten kubus die een aangename en intieme sfeer creëert.

photo_credit Israel Gollino
Israel Gollino

Als de deuren open zijn, integreert de keuken met de woon- en ontspanningsruimte. Er werden ook houten panelen gebruikt om de muren in de woonkamer te bedekken, wat comfort en slimme oplossingen brengt door toegangsdeuren naar de poederkamer, de privébioscoop en de privésector te verbergen, wat een zekere charme toevoegt aan de ruimtelijke overgang.

photo_credit Israel Gollino
Israel Gollino

"Door natte ruimtes aan de uiteinden van de woning te concentreren, hebben we de interne doorstroming geoptimaliseerd en de toegang tot badkamers, poedersalons en serviceruimten vergemakkelijkt. Deze aanpak garandeert privacy voor de intieme ruimtes en integreert op harmonieuze wijze sociale, vrijetijds- en serviceruimtes, wat een vloeiendere en intuïtievere ervaring oplevert voor de bewoners," benadrukt architect Camila Porto. 

In het andere volume bevinden zich de intieme ruimtes. Het dak wordt benadrukt als een uitbreiding van de ontspanningsruimte, toegankelijk via een externe ronde stalen trap. Deze ruimte biedt een adembenemend panoramisch uitzicht, perfect voor ontspanning en natuurbeleving.

photo_credit Israel Gollino
Israel Gollino

De ruime woonkamer, strategisch gelegen tussen de twee volumes, is het hart van het Triângulo Huis. Het ontwerp legt de nadruk op natuurlijke materialen, zoals hout dat is toegepast op het plafond of monolithisch beton dat de hele vloer overspant en doorloopt in de keuken. 

Braziliaanse stenen, zoals Gray Castle graniet en Espírito Santo marmer, werden gekozen om de baden en de sauna te bekleden. 

De bewoners kozen vanaf het begin voor een eigentijdse stijl en kozen voor een bouwsysteem met een metalen structuur. De architectuur benadrukte en benadrukt het aspect metaal, dat lichtheid en minimalisme uitstraalt en een fundamentele rol speelt in het concept van het huis.

photo_credit Israel Gollino
Israel Gollino

Deze imposante metalen structuur is aanwezig in de architecturale redenering en onderscheidt zich door het creëren van een unieke identiteit voor het project.

De gevels werden er subtiel door omlijnd, waardoor eenheid en een onderscheidende identiteit voor het Triângulo Huis werden gecreëerd. 

De materiaalkeuze was cruciaal om deze lichtgewicht fundering te ontwikkelen, zoals het gebruik van Alwitra dakbedekking, wat resulteerde in een lagere belasting en dus een minder robuuste structuur.

photo_credit Israel Gollino
Israel Gollino

Volgens deze logica werd besloten om het platte en delicate dak van het sociale volume te scheiden van de hoofdmassa van de woning. Alle ontwerpbeslissingen werden geleid door het streven naar natuurlijkheid, bruikbaarheid en een authentieke zorg voor het milieu en duurzaamheid. 

De ontwerpoplossing om tegemoet te komen aan de behoeften van de klanten op een driehoekig perceel is ongetwijfeld een van de onderscheidende kenmerken van de woning.

photo_credit Israel Gollino
Israel Gollino

"Het volume van het Triângulo Huis valt op door zijn horizontaliteit en integreert zich op poëtische wijze in de natuurlijke omgeving, zoals de zonsopgang en zonsondergang, alsof het altijd al bij die locatie heeft gehoord," benadrukt architect Camila Porto. 

De landschapsarchitectuur voegde tropische soorten toe om een microklimaat te creëren dat de ruimtes comfortabeler en luchtiger maakt. Het is vermeldenswaard dat de plaatsing van de tuinen strategisch is gekozen om het natuurlijke licht in de interieurs te versterken. 

"De geometrie van het huis drukt inherent zijn schoonheid uit. s Nachts creëert de interne verlichting een delicaat 'lantaarn'-effect aan de bovenkant, waardoor het dak van het sociale volume discreet lijkt te zweven. Daarnaast creëert de weerkaatsing van het licht op de minimalistische gevel levende en natuurlijke kaders, die de zintuiglijke ervaring van de woning verrijken," legt ze uit.

photo_credit Israel Gollino
Israel Gollino

Het verhaal van het interieur omvatte organische banken en tapijten, ondersteund door een aards palet uit de MAAD-collectie Micasa. Het project waardeert ook meubilair van toonaangevende Braziliaanse ontwerpers, zoals Sergio Rodrigues, Zanini de Zanine, Jader Almeida, Jacqueline Terpins, Guilherme Wentz en Carol Gay. Er zijn ook prominente internationale designmerken zoals Seletti, Kartell, Charles Eames, Patricia Urquiola en Zaha Hadid, samen met accessoires met sentimentele waarde geselecteerd uit de familiecollectie. Allemaal naar de smaak van eigenaren met een passie voor design. 

Het bouwsysteem van een metalen structuur en het gebruik van natuurlijke materialen sluiten aan bij de zorg van het kantoor voor duurzaamheid en de eindige hulpbronnen van de planeet. De interactieve en veelzijdige lay-outs werden ontworpen om al dan niet geïntegreerd te worden met een overvloed aan natuurlijk licht en ventilatie, waardoor het gebruik van airconditioning en elektriciteit wordt beperkt.

photo_credit Israel Gollino
Israel Gollino

De uitdagingen bij de bouw van deze woning resulteerden in een uniek architectonisch project dat de originaliteit en het thermische comfort benadrukt dat het 'Triângulo House' biedt aan degenen die van de ruimte genieten. 

"De gebruikerservaring in deze zorgvuldig ontworpen ruimte was gericht op comfort, bruikbaarheid en integratie met de omgeving. Het huis is ontworpen met een indeling die de interne doorstroming optimaliseert, waardoor de toegang tot de verschillende ruimtes gemakkelijker en efficiënter wordt," besluit Camila.

photo_credit Israel Gollino
Israel Gollino

Read story in EnglishDeutschEspañolFrançaisItaliano and Português

Project Credits
Producten Achter Projecten
Product Spotlight
Nieuws
RAUM completes the meticulous rehabilitation and extension of a community swimming pool
1 mrt. 2024 Nieuws
RAUM voltooit de zorgvuldige renovatie en uitbreiding van een gemeenschappelijk zwembad

Het Franse architectenbureau RAUM architectes heeft de zorgvuldige renovatie en uitbreiding van een... Meer

Archello Houses of the Month - February 2024
1 mrt. 2024 Nieuws
Archello Huizen van de Maand - Februari 2024

Archello heeft zijn Huizen van de Maand voor februari 2024 geselecteerd. Deze lijst toont de 20 mees... Meer

Appareil Architecture’s prefabricated modular cabin prioritizes eco-responsibility
1 mrt. 2024 Nieuws
De geprefabriceerde modulaire cabine van Appareil Architecture geeft prioriteit aan eco-verantwoordelijkheid

Appareil Architecture uit Montreal heeft de Micro-Cabine voltooid, een kleinschalige hut die werd on... Meer

Bernardo Bader Architekten designs a contemporary take on a traditional hut
28 feb. 2024 Nieuws
Bernardo Bader Architekten ontwerpt een eigentijdse kijk op een traditionele hut

Het in Bregenz gevestigde Bernardo Bader Architekten ontwierp Haus Gapfohl als een eenzame houten wo... Meer

Stacked boxes create a zigzagging indoor-outdoor plaza in Nanhu District, Jiaxing
28 feb. 2024 Nieuws
Gestapelde dozen creëren een zigzaggend binnen-buitenplein in het Nanhu-district, Jiaxing

B.L.U.E. Architecture Studio (Beijing Laboratory for Urban Environment) heeft Seed Plaza voltooid in... Meer