Perforated bricks

An overview of projects, products and exclusive articles about Perforated bricks

Project • By Boozhgan StudioApartments

Nava

The lot coverage of 60%, five single-unit floors above the ground, provision of maximum total floor area for sale, are popular terms for many residential buildings in Tehran. The buildings which are making the reality of the city and its body, which requires repetitive and feasible projects rather than buildings which are unattainable and highly focused on form, even if they may not be as delightful and particular as many unique housing projects. Therefore, the correct, intelligent and influential beginning in such projects, can raise hope for improving the city image and reminding the remarkable value of these kinds of projects. The project involves five floors above the ground and three floors below it. It includes five residential unit... More

Project • By Terra e TumaPrivate Houses

Guaianaz House

A couple of philosophers presented us a uphill terrain, located between several high buildings and unfavorable solar orientation. They requested a lean project, but with a music studio and a swimming pool lane.   We designed a house with facade protected by perforated bricks and sandblasted glass that guarantee privacy without restrict the natural light. On the opposite side, we proposed a living-room integrated to the courtyard and bedrooms opened to the garden with the intent to obtain the best view and insolation.   The pool, the main component of this residence, goes under the bedrooms and integrates with the living-room.   Material Used:1. Neorex - Precast concrete element - Elemento vazado tipo caixilho 4A More

Project • By WY-TOShops

Harmony of Senses

Following the design notion of Rebirth in Great World City, Spa Esprit envisions both of its new Raffles City beauty outlets to be an extension in reflecting similarities in terms of materiality and colour palette. The two outlets are interestingly located distance away from one another, one for body treatment and another for facial treatment. The difference in ceiling height provides opportunity in exploring new ideas that creates a visual relationship between both units.   In the body treatment unit, the store façade is laid with perforated bricks and cleverly terminated with the glass panel in creating a visual flow with the stacking brick partition that curves into the store. The organic rammed earth-inspired wall flows fr... More

Project • By Dipen Gada and AssociatesPrivate Houses

Dr. Nene’s Residence

Nestled amidst a sprawling 75,000 sq. ft. of lush green plot Nene's residence is an architectural delight that looks spectacular with its clean, bold lines defining its glory. The house is linear that runs along the east-west axis with the entrance being at the centre that parts the public and private spaces in two halves.   The house is designed such that minimal heat penetrates but at the same time maximum natural light and ventilation floods in all the areas. With no additional floor plate, the house expands on the ground, housing four bedrooms, a lavish living, family area and a courtyard that is Zen through it placement and design. A luxurious swimming pool overlooks the family area that further opens up to a vast garden.  ... More

Project • By Estudio FlumeCommunity Centres

Castanhas de Caju Extension

The project is located in Nova Vida, a small community in Bom Jesus das Selvas in the state of Maranhao in Brazil. It consists of the refurbishment and extension of a small house into the headquarters of the newly formed coconut producers cooperative. It is also the meeting point for the community.   The proposal was developed with the community and considered traditional construction techniques and materials. It incorporates low cost passive thermal control strategies specific for tropical weather such as perforated bricks and ‘brise-soleil’ pivot doors.   The tight budget and construction deadlines lead us to reuse as much as the existing building as possible and to introduce a limited palette of materials. Hen... More

Project • By VON MChurches

Gemeindehaus und Christuskirche

The oldest church in Kehl, the classicist Christuskirche, should be extended to a multi-functional parish centre through refurbishment  and the construction of a new parish hall.   The master plan targets a rearrangement of the former village square in Kehl, the strengthening  of the church in its presence in the urban space and as an element of identity. By the revitalization of the churches west entrance a central square of the parish is established with access to both parts of the building. Thereby a coherent space continuum is generated that connects the new and the old as well as the interior and the exterior.   The architecture of the community centre is determined by a consistent, clear geometric order, precis... More

Project • By Silp ArchitectsOffices

Est64

The Est 64 is a 1000 sqm office building project, converted from a 40-year-old warehouse on Sukhumvit 64, Punnawithi Railway Station. The former warehouse building was built as a two story reinforced concrete structure, with one mezzanine level and one flat roof. It rests along a long and narrow plot of land of 10m in width and 40m in length.The front of the building is west facing with a 10x10 sqm open yard. The building is parallel to a local road and opposite an international school’s parking lot. The back of the building is in close proximity to the roll house that opens to Sukhumvit road, which makes Est 64 a very accessible and convenient location. During the construction stage, a single-story building on the left became the temporary... More

Project • By Atelier TarabusiOffices

Offices building in Lille

The project site is characterized by the presence of large ancien industrial buildings, terraced houses and small dwellings. In this urban variety, the terracotta, explained in various forms, connects different volumes, programs and epochs. In this context, it seemed indispensable for us to associate a very contemporary brick utilisation to new tertiary buildings, linked with the long constructif tradition of this region at the same time. Since these first reflections, we have imagined a coherent and without-makeup buinding, where the terracotta is utilised for his warm and natural aspect and even for his structural, hygrometric and phonic qualities. We wanted a building that was not a brick covered concrete shell. We have adopted an in... More

Project • By Luciano KrukPrivate Houses

HOUSE IN PILAR

A well-chosen place ‘Mapuche Country Club’ does not come to be a new born ‘country’ (condominium). Therefore, its lush vegetation, which has grown throughout the years, has added such a value to the place that has led both our clients (and friends) and us to agree on the fact that that area was the right one. Among all the several lots we went around, we recommended them an area that was fronted by a row of conifers, next to a bunch of fruit trees (unfortunately, the house was to be located here due to regulations), almost in the middle of the place were two old blue cedar trees close to the dividing axis and, a well-situated swimming pool. The lot has a position that favours the house in many ways. On the one hand, since the back of... More

Project • By YODA architecturePrivate Houses

House B

Half brick, half corrugated iron, this house in the northern French countryside by Yoda Architecture aims to meld together the local urban and agricultural typologies Designed by Robin Lamarche and Julien Chabert – co-founders of local studio Yoda Architecture – Maison B provides a 100-square-metre home for a family in Herrin, a commune near Lille. The house is positioned with one gable facing the street and one towards fields and barns, hiding its transition from brick to iron. The front gable is affixed to a neighbouring house and is constructed in perforated red brick to match the existing streetscape, while its back pays homage to the region's agricultural buildings and is clad in dark corrugated iron. The project proposes to join to... More

Project • By Made in EarthHousing

VELLORE HOUSE

Vellore House is part of an integrated network of architectures for the Indian NGO Terre des Hommes Core to benefit needy local people. The overall program follows children from early childhood and beyond in education and training. The innovation of this program lies in creating systems of interventions, as a kind of urban acupuncture. In this way, projects can be better managed by communities ensuring sense of ownership and strengthening local identity. The perforated bricks wall refers to the indian jaali technique: a perforated stone or latticed screen, usually with an ornamental pattern, used as decoration in Indian architecture. We use jaalis as ventilation chimneys and decorative elements. Restoration and revitalization of traditio... More

Project • By BAK ArquitectosPrivate Houses

Mapuche House

‘Mapuche Country Club’ does not come to be a new born ‘country’ (condominium). Therefore, its lush vegetation, which has grown throughout the years, has added such a value to the place that has led both our clients (and friends) and us to agree on the fact that that area was the right one. Among all the several lots we went around, we recommended them an area that was fronted by a row of conifers, next to a bunch of fruit trees (unfortunately, the house was to be located here due to regulations), almost in the middle of the place were two old blue cedar trees close to the dividing axis and, a well-situated swimming pool. The lot has a position that favours the house in many ways. On the one hand, since the back of the house is NW-oriente... More

Project • By HARQUITECTESPrivate Houses

HOUSE 712

The house was for a young couple without children, and had some initial programmatic requirements which were pretty conventional (a garage, three bedrooms, a study, etc). The plot, which was triangular and around 400m2, was part of a land promotion protected by the Incasol for self promoters and was subjected to a tight schedule for the development of the house. While designing the project, both the clients’ requirements as well as our own ones had to be redefined so that the final price could be lowered while respecting most of the specifications of the couple, the land and the (social and economical) context. During this process the cost was reduced to 65%. Firstly, it was decided not to take any action in relation to the plot; the id... More