STOCK Share Office
Yoshiro Masuda

STOCK Share Office

Yoshiki Ogata+SALT as Architects

This is a project to convert a building that was originally a rental warehouse into a share office.


The existing building had a 5-story container architecture style. Due to the characteristics of the container warehouse, the space had low ceilings with no windows, and was surrounded by metal. This gave it a very inorganic feeling. The first thing we did was to establish a large aperture with the wooden sash facing the street. Then we planted an over 12 meter high sequoia as a symbol tree, since this property exists in the middle of the hill and had no landmark. Because the depth of a shrubbery was only 1800mm, we made the root bowl as small as possible, and installed the tree at the top of the hill. As for the rest of the plants, we leveled their heights to the sequoia, and selected their leaf colors so that they are deeper towards the back. The entrance door is made out of a 10 year-old marine container. It has an important role to show when the office is open or closed.


We arranged the 10-meter long kitchen towards the big open concept space like a stage. The delicious smells from the stage make communication between the share office users easier. We designed variable furniture that can correspond to the users’ moods, events, or work activities. They can also be tools of communication. For instance, there are benches that can become like a hearth when combined, and stools that can become shelves when piled up. There are no more than 3 pieces of furniture that are the same, so users can choose and enjoy the change in their work environment every day.


At “STOCK Share Office”, users can create their own spaces depending on their activities and situations, but still get a feeling like gathering at a big dining table.


Product Spec Sheet

ElementBrand
Furnitureiei studio
Product Spec Sheet
Furniture
Products Behind Projects
Product Spotlight
News
Emixi Architectes designs a temporary classroom pavilion in a park
1 Mar 2024 News
Emixi Architectes designs a temporary classroom pavilion in a park

Lausanne-based Emixi Architectes has completed the design and build of a temporary classroom pavilio... More

RAUM completes the meticulous rehabilitation and extension of a community swimming pool
29 Feb 2024 News
RAUM completes the meticulous rehabilitation and extension of a community swimming pool

French architectural studio RAUM architectes has completed the meticulous rehabilitation and extensi... More

Archello Houses of the Month - February 2024
29 Feb 2024 News
Archello Houses of the Month - February 2024

Archello has selected its Houses of the Month for February 2024. This list showcases the 20 most out... More

Appareil Architecture’s prefabricated modular cabin prioritizes eco-responsibility
29 Feb 2024 News
Appareil Architecture’s prefabricated modular cabin prioritizes eco-responsibility

Montreal-based Appareil Architecture has completed the Micro-Cabine, a small-scale cabin that was de... More

Lori Zillante, Ermis Adamantidis, Grace Coulter Sherlock and Oliver Braun join Archello Awards 2024 jury
29 Feb 2024 Archello Awards
Lori Zillante, Ermis Adamantidis, Grace Coulter Sherlock and Oliver Braun join Archello Awards 2024 jury

Archello is excited to introduce four new jurors joining the panel for the Archello Awards 2024 prog... More

10 residential buildings that make a feature of exterior stairs
28 Feb 2024 Specification
10 residential buildings that make a feature of exterior stairs

A staircase or stairway is one of those architectural elements that we take for granted on a daily b... More

Bernardo Bader Architekten designs a contemporary take on a traditional hut
26 Feb 2024 News
Bernardo Bader Architekten designs a contemporary take on a traditional hut

Bregenz-based Bernardo Bader Architekten designed Haus Gapfohl as a solitary wood dwelling — a... More

Stacked boxes create a zigzagging indoor-outdoor plaza in Nanhu District, Jiaxing
26 Feb 2024 News
Stacked boxes create a zigzagging indoor-outdoor plaza in Nanhu District, Jiaxing

B.L.U.E. Architecture Studio (Beijing Laboratory for Urban Environment) has completed Seed Plaza in... More