Quiogue House

Arquitecto
Mojo Stumer Associates
Ubicación
Westhampton Beach, NY, USA | View Map
Año Del Proyecto
2020
Categoría
Casas Privadas

Quiogue Residence

Mojo Stumer Associates como Interior Designers

The renovation of this 1960’s Hamptons cottage overlooking Quantuck Bay in Westhampton Beach was initially intended to simply improve and modernize the summer vacation home and elevate its very traditional functionality and aesthetic to meet the owner’s more modern lifestyle.  When COVID-19 lockdowns hit at the early stages of construction, the NYC-based owners re-evaluated their needs and re-directed the renovation to instead create a family-compound style getaway, capable of housing extended family and guests for long periods of escape from city-life.

photo_credit Mark D. Stumer, AIA
Mark D. Stumer, AIA
photo_credit Mark D. Stumer, AIA
Mark D. Stumer, AIA

What began as a facelift became a complete transformation.  The project grew to include a new second story addition guest suite, as well as a new detached garage with separate living quarters above, though a new underground wine-cellar tunnel connected the garage back to the main house.  To comply with ever-restrictive zoning and FEMA regulations, the primary walls of the original house were maintained, while nearly all remaining elements of the original cottage were re-designed and re-constructed.  The roof line of the main living quarters was raised and re-pitched, to provide voluminous common area with expansive ocean views.  The kitchen and breakfast room were relocated to the rear of the house to capitalize on the views and to create and open living kitchen concept.

photo_credit Mark D. Stumer, AIA
Mark D. Stumer, AIA
photo_credit Mark D. Stumer, AIA
Mark D. Stumer, AIA

Aesthetically, the visual nature of the house was entirely re-imagined.  The Victorian detailing and blue shingle siding was replaced with nickel-gap cedar plank siding, with lead-coated copper roofing and detailing throughout – a clean new style marrying Hamptons modern with city industrial.  Oversized windows were screened with slatted cedar panels to maintain privacy and control light.  The interiors maintain this new aesthetic, but with a softer approach.  Light colored oak cladded all primary walls, blue veined stone highlight the kitchen, and a starkly modern furniture palette caps off this beautiful new modern getaway.

photo_credit Mark D. Stumer, AIA
Mark D. Stumer, AIA
photo_credit Mark D. Stumer, AIA
Mark D. Stumer, AIA
photo_credit Mark D. Stumer, AIA
Mark D. Stumer, AIA
photo_credit Mark D. Stumer, AIA
Mark D. Stumer, AIA
Featured Projects
Latest Products
News