Anexo House

Anexo House

Architect
Lez. Arquitetura
Location
Brasília, DF, Brazil | View Map
Project Year
2019
Category
Private Houses
Joana França
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
Tile Panel – Azulejo YorkEstúdio MosaicoYork Ceramic Tile
Painting - Efeito Concreto, cor ZepelimCoral
Chairs – Cadeira CéliaDanilo Vale
Ceiling Fan – Ventilador SonicHunter Fan
Floor and wall finishing - Porcelanato Downtown GR, 90x90cm Portinari
Hot tube - SPA MaitêRiolax

Product Spec Sheet
Tile Panel – Azulejo York
Painting - Efeito Concreto, cor Zepelim
by Coral
Chairs – Cadeira Célia
Ceiling Fan – Ventilador Sonic
Floor and wall finishing - Porcelanato Downtown GR, 90x90cm
Hot tube - SPA Maitê
by Riolax

Anexo House

Lez. Arquitetura as Architects

This project involves (for leisure use) the extension of an existing house, located in a quiet and surrounded by trees neighborhood in Brasilia-DF. The family (composed of a couple, three children and two dogs) loves to receive friends at home. They felt the need for a larger space, outside the main house, for social events.

 

Thereby, it was proposed an annex that values and respects the existing building, embracing its surroundings. It is practical construction for the everyday life, with modern and contemporary elements, consisting of simple materials, in neutral tones, which harmonize with each other and create coziness.

 

A large metallic pergola covered with glass determines the main access of the annex, connecting it to the existing house. The social space is formed by the integration of the kitchen, living and dining rooms; sliding doors connect the house to the external garden and the varanda, which includes a hot tube.

 

A central kitchen countertop built from reinforced concrete, assists the main uses of the space, including audio and video equipment; it structures a wood plank (6m long) table, which can comfortably be used as a table by twelve people at the same time.

 

The washstand (covered by a wood mdf cabinet) shared by both restrooms, which are accessible by eye-hidden pivoting doors in a slatted wood panel built in the background. A bedroom and a pantry were also located inside the annex. A garage (with a workshop) and a bathroom complete the annex on the external side.

 

Material Used :
1. Portinari – Floor and wall finishing - Porcelanato Downtown GR, 90x90cm
2. Hunter – Ceiling Fan – Ventilador Sonic
3. Estúdio Mosaico – Tile Panel – Azulejo York
4. Danilo Vale – Chairs – Cadeira Célia
5. Coral – Painting - Efeito Concreto, cor Zepelim, Coral
6. Riolax – Hot tube - SPA Maitê

This story is available in multiple languages
Share or Add Anexo House to your Collections
Project Credits
Products used in this project
Dongziguan Villagers' Activity Center
next project

Dongziguan Villagers' Activity Center

Cultural Centres
China, Zhejiang, 杭州
View Project