ASH Shanghai

ASH Shanghai

Designer
Francesc Rifé Studio
Location
Shanghai, China | View Map
Project Year
2018
Category
Showrooms
David Zarzoso

ASH Shanghai

Francesc Rifé Studio as Designers

Fashion and footwear brand ASH commissioned Francesc Rifé to create the new design concept for its stores around the world. While the new language sought to recall forms suggested by the architecture of contemporary cities, that the first two stores to debut with this image were located in Shanghai has served to use as inspiration a traditional construction technique in Asia: the bamboo scaffolding.


Located in the mall centers Raffles City Changning, in the heart of the Zhongshan business district, and Plaza 66, one of the most important commercial spaces in China, the design of these two stores is marked by a structure that order the space,allow the products be displayedand through it the brandbeginsa new path to prêt-à-porter. These metal tubular frames,executed in sulfurized brass with a very dark finish, joined as if they were knotted together as bamboo scaffolding, resulting in a very clean and unique grip. Thus the end result was a mesh with great dynamism.


The hard lines of this brass spine is defined from one of the most important elements of the project: a golden partial ceiling, designed as the key note. It is characterised for integratingmultiple holes from which light is projected, following the needs of the space; while other holes are prepared to add lamps and hanging shelves, at the same time that they allow to fix the main structures. The lighting of this area is defined by spots with a very small size, to illuminate the product properly, giving as a result a starry sky.


Another of the main materials of the new image is undoubtedly concrete, projected in both vertical walls, floors and ceilings, spreads each and every one of the elements of the set. A reference to the constructive phenomenon of the city that in turn gives the project a neutral base, and helps to the ceiling and structure come quickly into focus.


Following that same language, the furniture, such as display modules, seating areas and the sales counter, have been integrated as architectural elements.

At the same time, the waiting area is dressed by the Kong armchair by JMM, complemented by side pieces in green marble and natural wood. The vocabulary developed for the stores is completed with the fitting room designed in aged mirror that adds an extra dimension to the experience of visitors.


Conceived to work in harmony with dynamic and challenging installations, the shop windows of both stores extend to the exterior the interior dialogue started with the brass, and incorporate a clean interpretation of the backlit ASH logo.


Featured Projects
Latest Products
News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years
20 May 2022 News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years

The neoclassical building was built between 1850 and 1855 to a design by Johannes van Maurik as a na... More

82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects
20 May 2022 News
82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects

In addition to restoring the original Museum Arnhem building, complete with characteristic historic... More

Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa
19 May 2022 News
Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa

A sequence of open spaces with a gradual degree of intimacy allow residents to move gently from the... More

Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion
19 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion

The largest project completed by Baumschlager Eberle Architekten in Europe to date, the new Montagne... More

Find products by looking at inspirational projects
18 May 2022 Inside Archello
Find products by looking at inspirational projects

Archello’s new Inspiration guide is the world’s first and largest reference guide with a... More

Artlist office design celebrates creativity while emphasizing work, efficiency, and collaboration
18 May 2022 News
Artlist office design celebrates creativity while emphasizing work, efficiency, and collaboration

For busy Israel-based technology company Artlist, designers Switchup created an office concept that... More

Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing
17 May 2022 News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing

Only a few miles from the downtown area of Denver, this experimental co-housing project by Productor... More

Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx
17 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx

On a sloping site in the Austrian ski resort of Alpe Furx, this holiday and leisure development by B... More