BES pavilion

BES pavilion

Architect
H&P Architects
Location
Ha Tinh, Vietnam
Project Year
2013
Category
Pavilions
Tran Tuan Trung

BES pavilion

H&P Architects as Architects

BES pavilion is a service space for an open community, focusing on the aspects of art and culture. Located in the central Ha Tinh city, BES (Bamboo + Earth + Stone) is set up from local materials and traditional building methods which based on the idea of centralizing the users.


The cluster includes a various of separated spaces which were arranged freely around the center courtyard in order to create a numerous of views as well as the interaction of light and shadow. Those will help to erase the bound between inside and outside space.


The building’s users will have a great chance to approach and to be educated from the functions and effects of the building toward the nature and local community. The best way to learn is to do it! Joining in the building process to create their own specific space is an effective practicing condition. The solutions of the pavilion’s design themselves become some useful lesions: Aerodynamics (ventilation), Physics (light diffusion), Biology (photosynthesis, planting)…Those will help to direct the users’ behaviors in the future – for a greener living environment.

Share or Add BES pavilion to your Collections
Project Credits
ARENA FC KRASNODAR
next project

ARENA FC KRASNODAR

Stadiums
Krasnodar, Russian Federation
View Project