BISTRO OFFICES

BISTRO OFFICES

Architect
81font architecture & design
Location
Budapest, Hungary
Project Year
2018
Category
Offices
Balint Jaksa

BISTRO OFFICES

81font architecture & design as Architects

A three-story villa gives home to the advertising company Bistro, with its 400 m2 on Hegyalja Street, originally built in the ‘90s. The project is defined by the absolute determination to fulfill the hybrid function of offices and common rooms as well as the realization of the interior design concept without compromise. The optimal usage of space was a key aspect of designing the offices.

 

The employees work in smaller groups, but their work processes also meet at certain points – therefore a glass-portal solution was applied, allowing them to work in an acoustically separated, yet huge, bright room together. The alloy of dividers and built-in cupboards, the usage of sliding doors in the glass-portals, with the uniquely made structures and furniture all function to create a compact, practical place for the employees.

 

The heart of the building is the ‘bistro’ itself, where the bar and the reception are located with a small sitting area for the guests. It is manifested in the details why Bistro is alike a bistro: it is like an office, but also like a coffeehouse. It is functional, but not strict. This idea is taken to the conference room as well: with its tall, uniquely designed ‘spider-leg’ conference table and matching bar stools, it provides a laid-back atmosphere for the creative flow. On the top floor you can find the home of Lila Füge, a well-known Hungarian Food blogger: her office, her studio kitchen where the tv shows are being recorded, and a huge chill area for various meetings and happenings.

 

In case of materials, the design is characterized by soft, light colors and materials: besides the white and gray walls, the flooring’s concrete-like tiles, the birch-wood’s raw, friendly color and white tiles give the basis, topped with the brand’s signature red color. Not to push the bright color too far, it’s presence is demonstrated in small textures and details: the friendly beige and red polka-dotted tiles of the staircase’s walls, the cupboards’ red linings, the grouts of the tiles, and the linings behind the plywood of the uniquely made furnitures.

 

From drafting the first plans to choosing the last wall-colors we worked together with the clients closely on every detail – this way the realized office space could became a true home to the company.

Share or Add BISTRO OFFICES to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersDCW éditions
Product Spec Sheet
Manufacturers
Musée de la Romanité
next project

Musée de la Romanité

Offices, Auditoriums and Museums
Boulevard des Arènes, 30 000 Nîmes, France - Build completed in 2018
View Project