Black Box
Brian Thomas Jones

Black Box

ANX - Aaron Neubert Architects as Architects

A steeply sloping property in a hillside neighborhood of Los Angeles is the site for this 200 square foot writer’s studio, labeled the “Black Box” for its minimal geometry and dark stained cladding. Floating above an existing residence and capturing a panoramic view of Griffith Park and its famed Observatory, the Black Box serves as the office for a technology author and columnist.


Entry to the structure is obtained by ascending the hillside stairs and passing below the tree canopy enveloping the studio. A custom fabricated steel fenestration system opens to the entry platform though a pair of telescoping doors. The assembly turns the corner and terminates in a picture window, directing the occupant to the expansive views. The position of the studio and the arrival sequence creates the desired separation between home life and work life.

Share or Add Black Box to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
MillworkDan Taron
Steel Windows and DoorsJohn Dunne
Product Spec Sheet
Millwork
Steel Windows and Doors
Riverbend
next project

Riverbend

Private Houses
Jackson, WY, USA - Build completed in 2018
View Project