Curzon

Van Elslander Carter Architects as Architects

Situated in an urban laneway, this proposal provides 6 compact, affordably priced homes. The building section has been developed to lower the overall height of the mass. The garden façade is stepped back and inclined to provide greater access to sunlight. The rear garden introduces greenery and minimizes overlook and intrusion of privacy.


The laneway façade is articulated vertically and horizontally. It is scaled to the width of the lane and the existing buildings on the lane. Vertical greenery on trellis work shades the interior, while the coloured glass assists in enriching the lane-scape.

Share or Add Curzon to your Collections
Project Credits
The Pilot’s House
next project

The Pilot’s House

Private Houses
Winchester, Hampshire, UK - Build completed in 2016
View Project