Das Capitol

Das Capitol

Designer
Elliot James Pte Ltd
Location
Sentosa, Singapore
Project Year
2019
Category
Offices

Das Capitol

Elliot James Pte Ltd as Designers

Elliot James were tasked with transforming a residential property into a commercial headquarters to be used for working, entertainment, short term accommodation for overseas staff and board meetings.

 

This was a very unique brief as the property had interesting spaces with a pool facing basement with glass on three sides. The brief had its challenges as it was in this space that Elliot James was tasked with designing and installing a 5 meter wide golf simulator and lounge area.

 

For the main office Elliot James designed a number of bespoke desks that would offer an architectural compliment from all sides. With curved steel and clean lines the desks run parallel to the glass on either side. At one end is a central storage unit and at the opposite end of the space is a break out lounge with commissioned artwork.

 

Material Used:

1. Bespoke desks designed by Elliot James, build by Aufond PTE Ltd

2. Golf simulator by Foresight

3. Office flooring by Bolon

Share or Add Das Capitol to your Collections
Project team
Product Spec Sheet

ElementBrand
Office flooring Bolon
Product Spec Sheet
Office flooring
by Bolon
Casa Spodsbjerg
next project

Casa Spodsbjerg

Housing
Denmark - Build completed in 2010
View Project