EVENT CENTER, INSURANCE COMPANY

EVENT CENTER, INSURANCE COMPANY

Architect
ISA STEIN ZT GMBH
Location
Linz, Austria
Project Year
2011
Category
Offices

EVENT CENTER, INSURANCE COMPANY

ISA STEIN ZT GMBH as Architects

Our concept is to present our client as an innovative and traditional company.


As the existing architecture was formless and not straight at all, we added lines to the room.


You can find the line-theme on the ceiling, the walls and in some exclusive parts of the interior, like the bar and the stage.


For the ceiling an own system was invented, which achieves the function as a cooling ceiling but also the acoustic standards for an event hall.


Because of sliding partition walls different room sizes and areas are possible. Hence the room is as flexible as the events that take place there.


You can also find the line-theme at the catering-area and the bar. The red stripes behind glass mark the bar as the central element of the room, where all the action takes place. This red bar is the only colour dot and only the toilets pick up the red colour again, which is taken from the logo.


The rest of the colour concept is very reserved - white ceilings and walls, which are only structured by the lines.


To upgrade the small event room you can see a painting of the artist Hebenstreit that vanishes behind the partition wall, when it is open and the small room is attached to the big event area.

Project Credits
Interior Architects
EEMHUIS
next project

EEMHUIS

Libraries and Cultural Centres
Amersfoort, Netherlands - Build completed in 2014
View Project