gable house

gable house

Architect
Form-Kimura
Location
-, Japan
Project Year
2010
Category
Housing

Gable house

Form-Kimura as Architects

The site is faced with the heavily traveled arterial road. Living in such an environment, the client would like to have an open and tranquil space where you would not be conscious about surrounding lines of sight. The house was carefully designed to connect the exterior and interior - the concrete wall is built to interrupt lines of sights and noises from the road, and the hanging wall is also established in front of the opening. The top and bottom of the hanging wall are opened. The light that goes through the top opening is projected on the wall, and the reflected soft light is introduced into the room. The bottom opening is designed to view the yard. The two walls play a role in extending visual expansion into the inside of the house while protecting privacy. The casing of the opening is raised a little from the floor. It is designed so that people spontaneously gather and stay around while sitting on or using it as a table. The vertical intense light from the top light in the living room, combined with the horizontal line of sight controlled by the two walls and the soft light reflected from the hanging wall, realizes the open and tranquil habitation space. The volume with the simple gable roof, which is determined for snow accumulation, incorporates the expanding inner space of the highly calculated design.

Share or Add gable house to your Collections
Project team
Architects
The Rock
next project

The Rock

Offices
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2009
View Project