Gate house

Gate house

Architect
Paolo Cossu Architects
Category
Private Houses
Rosangela Photography

Gate house

Stefano Marinaz as Landscape Architects

Set in a pristine woodland of pines, ferns and rhododendrons in Buckinghamshire this gatehouse is currently being refurbished by Paolo Cossu Architects. As part of the redevelopment of this family countryside house a new extension will be introduced and it will be inspired by shou-sugi-ban or burnt sugi boards.This traditional Japanese cladding technique uses carbonised Cedar boards which are resistant to rot and fire: the result are blackened boards with a silver sheen.


The landscape proposal consists of a courtyard garden with a Japanese influence as far as the palette of plants is concerned and a frame of pleached crab apple trees. A more naturalistic setting is created around the house with the introduction of a wildflower meadow and a native hedgerow to blur the boundaries between the domestic garden and the woodland around it.


Share or Add Gate house to your Collections
Project Credits
University Hospital Sant Joan de Reus
next project

University Hospital Sant Joan de Reus

Hospitals and Universities
Reus, Spain - Build completed in 2009
View Project