House renovation and extension

House renovation and extension

Private Houses
Peseux, Switzerland - Build completed in 2018
Lionel Henriod

House renovation and extension

Graber & Petter Architectes as Architects

Originally, the two-storey building, a family house typical of Swiss 1950’s architecture, was erected in the centre of a private garden on the hillside of Lake Neuchâtel. Its location offers breathtaking views of the surrounding landscape.

 

The aim of the extension was to create two independent and stacked apartments. The project reorganises the interior spaces; the close relationship between the old and new volume creates a central space extending to all four facades, which distributes all the rooms. 

 

The new volume is subtly attached to the house’s southern facade. Due to its shifted position, the project provides several different views of the picturesque surroundings, from a lake panorama to more intimate views of the garden. Despite its facades made from corrugated aluminium sheets and its contemporary volume, the extension reuses the archetype and colours of the original building resulting in an expression that affirms both its relation to the existing house and its own identity.

Project team
Zorlu Center
next project

Zorlu Center

Offices
Zincirlikuyu, Turkey - Build completed in 2013
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter