Joyo Parc

Joyo Parc

Architect
Atelier Satoshi Takijiri Architects
Location
Kyoto, Japan
Project Year
2019
Category
Care Homes

Nurseries

Joyo Parc

Atelier Satoshi Takijiri Architects as Architects

Make a forest with an arch. This space is a facility for children with physical disabilities. Children who have difficulty walking walk in wheelchairs. I wanted to provide a space for children who can not play outside as if they were playing outside. The existing building has many windows, and enough natural light penetrates into the interior space. Various light conditions change depending on time and season. The arch frame was arranged in a grid shape in a space that was only structural. The space surrounded by arches of various sizes became like a forest. As if walking in the woods, the children discover their cozy places. A space has been realized that allows people to breathe along with nature, while living in the inner space.

Aarau Bus terminal and station square
next project

Aarau Bus terminal and station square

Bus stations
Bahnhofplatz, CH-5000 Aarau, Switzerland - Build completed in 2014
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter