Kimmeridge Headquarters
Image Courtesy spectorgroup

Kimmeridge Headquarters

Spectorgroup as Interior Architects

Looking to elevate and enliven their workplace experience, Kimmeridge turned to Spectorgroup to design a hospitality-forward environment that goes beyond the standard office. Inspired by the vibrancy of old-world Miami and the electrifying spirit of New York City, Kimmeridge wanted to create a rich environment that promotes their best work and celebrates their people and clients.

photo_credit Image Courtesy spectorgroup
Image Courtesy spectorgroup

Upon arrival, a raised welcome lounge – equipped with a hospitality bar and butler pantry designed to host all kinds of events and gatherings – draws your attention to a large roof terrace, complete with lush gardens overlooking the Hudson River and the bustling Meatpacking District.

photo_credit Image Courtesy spectorgroup
Image Courtesy spectorgroup

Journeying further into the space, a suite of meeting and phone rooms are strategically placed to deliver a curated experience. The focus then shifts to the employee, with a large pantry and lounge framed by a series of arches that serve as a transitional zone to the open work area.

photo_credit Image Courtesy spectorgroup
Image Courtesy spectorgroup

Every detail enhances the overall concept and aesthetic of layering architectural elements with function. The design embraces the transformative power of lighting, sculpting it to extenuate the curves of the coffered ceilings created by the archways. Skylights offer additional natural light, casting a soft glow throughout the space. The office is bright and inviting with notes of subtle warmth from herringbone wood floors, fluted wood millwork, plaster walls, decorative brass accents and greenery throughout.

photo_credit Image Courtesy spectorgroup
Image Courtesy spectorgroup

With a clear design vision in mind, Spectorgroup built a vibrant, open office that merges functionality and aesthetics, while placing a strong emphasis on hospitality. As a future growth strategy, Spectorgroup designed an additional floor for tenant sublet, matching Kimmeridge’s design standards.

photo_credit Image Courtesy spectorgroup
Image Courtesy spectorgroup
Project Spotlight
Product Spotlight
News
Emixi Architectes designs a temporary classroom pavilion in a park
1 Mar 2024 News
Emixi Architectes designs a temporary classroom pavilion in a park

Lausanne-based Emixi Architectes has completed the design and build of a temporary classroom pavilio... More

RAUM completes the meticulous rehabilitation and extension of a community swimming pool
29 Feb 2024 News
RAUM completes the meticulous rehabilitation and extension of a community swimming pool

French architectural studio RAUM architectes has completed the meticulous rehabilitation and extensi... More

Archello Houses of the Month - February 2024
29 Feb 2024 News
Archello Houses of the Month - February 2024

Archello has selected its Houses of the Month for February 2024. This list showcases the 20 most out... More

Appareil Architecture’s prefabricated modular cabin prioritizes eco-responsibility
29 Feb 2024 News
Appareil Architecture’s prefabricated modular cabin prioritizes eco-responsibility

Montreal-based Appareil Architecture has completed the Micro-Cabine, a small-scale cabin that was de... More

Lori Zillante, Ermis Adamantidis, Grace Coulter Sherlock and Oliver Braun join Archello Awards 2024 jury
29 Feb 2024 Archello Awards
Lori Zillante, Ermis Adamantidis, Grace Coulter Sherlock and Oliver Braun join Archello Awards 2024 jury

Archello is excited to introduce four new jurors joining the panel for the Archello Awards 2024 prog... More

10 residential buildings that make a feature of exterior stairs
28 Feb 2024 Specification
10 residential buildings that make a feature of exterior stairs

A staircase or stairway is one of those architectural elements that we take for granted on a daily b... More

Bernardo Bader Architekten designs a contemporary take on a traditional hut
26 Feb 2024 News
Bernardo Bader Architekten designs a contemporary take on a traditional hut

Bregenz-based Bernardo Bader Architekten designed Haus Gapfohl as a solitary wood dwelling — a... More

Stacked boxes create a zigzagging indoor-outdoor plaza in Nanhu District, Jiaxing
26 Feb 2024 News
Stacked boxes create a zigzagging indoor-outdoor plaza in Nanhu District, Jiaxing

B.L.U.E. Architecture Studio (Beijing Laboratory for Urban Environment) has completed Seed Plaza in... More