Le Vafle
Kubicek Studio

Bistro Le Vafle

Denisa Strmiskova Studio as Architects

The interior of newly opened bistro Le Vafle, which is located near Brno city centre, refers the history of a residential house constructed in 1930 where it is located. At the same time, it points to the mostly sweet menu focus of a café. To provide a cozy atmosphere was the priority of the investor. As a result, the design combines warm salmon and claret colours together with padded wood furniture manufactured especially for this project.


The space is small and fragmented. On the other hand, it disposes of tall ceilings and large glass window displays that make more spacious impression for the visitors and let the light get in. This effect is strengthened by huge mirrors placed just under the ceiling. Tiled bar with a brown colour that evokes chocolate forms the centric part of the interior.  The bar is connected with an open kitchen. The seating combines bar with TON barstools and long benches with rounded tables with low TON chairs.

 

Among the details, the highlight is a vintage  wall clock. The concept includes also the greenery. The design respects the history of the building and has a modern look at the same time.

 

The lighting is from Normann Copenhagen in matt version. The window display is illuminated by the neon designed by graphic designer Michal Ondráček. There are also colour illustrations of waffles inside. 

This story is available in multiple languages
Share or Add Le Vafle to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
LightingNormann Copenhagen
Product Spec Sheet
Lighting
House ML + M + R
next project

House ML + M + R

Private Houses
Pordenone, Italy - Build completed in 2015
View Project