Loopo showroom

Loopo showroom

Architect
Zooco Estudio
Location
Spain | View Map
Project Year
2018
Category
Showrooms
Imagen Subliminal

Loopo showroom

Zooco Estudio as Architects

Loopo showroom was born as a different concept of shoe store that seeks to combine the highly reputable shoemaking tradition of Spain with a more avant-garde design. It has its own brand and products, and among its shelves we will find more products than shoes, such as handbags, shirts, accessories, objects by independent designers ... etc An attractive and neutral space is sought, where the product becomes the main protagonist. To do this, we opted for the use of a grey continuous floor and a coating based on a 20x20 white ceramic piece, playing with the different rigs and geometries to generate a dynamic and attractive background in a subtle way.

 

On this basis, vertical uprights from floor to ceiling are placed longitudinally on both sides of the space and rhythmically. These uprights allow different elements to be placed between them at different heights creating multiple combinations. In this way, depending on the needs of product exposure, these shelves will change and modify the lateral elevations of the premises, changing the space each time. This is how the product becomes the authentic protagonist of this space.

 

Material Used :
1. Modenox - External woodwork
2. Complementto - REVTO COMPLEMENTTO GLOSS WHITE
3. Cerim - PAVTO MAPS OF CERIM 60X60 WHITE NATURAL
4. Torre Prieto - Wood carpentry
5. Marset - SUSPENSION LIGHTING GINGER 20 LED

This story is available in multiple languages
Share or Add Loopo showroom to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Suspension Lighting Ginger 20 LEDMarset
Revto Complementto Gloss WhiteComplementto
External woodworkModenox
Wood carpentryTorre Prieto S.L.
Product Spec Sheet
Suspension Lighting Ginger 20 LED
by Marset
Revto Complementto Gloss White
External woodwork
by Modenox
Wood carpentry
Roslyn Road
next project

Roslyn Road

Private Houses
London, UK - Build completed in 2018
View Project