Microsoft Minsk

Microsoft Minsk

Architect
KL Studio
Location
Minsk, Belarus
Project Year
2018
Category
Offices
Alexandra Kononchenko

Microsoft Minsk

KL Studio as Architects

The task of designing Microsoft’s office in Minsk, Belarus, was handed over to KL Studio architects. This was our second collaboration after working on their offices in Skopje, Macedonia. We were already familiar with Microsoft’s workplace design guidelines that explicitly promote the company’s belief that the working space is for the employee and visitor, and that their branding is more than just about logos and colors.


Throughout working on the design inspired from the regional context, we maintained the strong and consistent Microsoft visual brand, while subtly acknowledging pride of location. During the merging of the client's contemporary needs with the regional historical context, we tried to avoid literal representations of the local culture and stereotypes creating a unique mixture between the design directions from Microsoft and local patterns, colors and atmosphere.

                     

Considering both the Visitor and the Employee experiences we designed the office space with two diverse look and feel schemes. In the reception, hallways and the Hub area we created more welcoming and moodier atmosphere with many layers of detail, furthermore in the more formal work space we designed a clean and bright space, with enough layers to make it feel personable. In order to achieve these atmospheres, we combined both: carefully selected pieces of furniture from diverse brands and our own custom designed furniture, which was hand-made locally in Minsk.

KL Studio

Share or Add Microsoft Minsk to your Collections
Project team
Architects
Project Management
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersFlosIC Lights
ManufacturersHaworth
ContractorOffice Solutions
Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
by Haworth
Contractor
Frieze Art Fair 2017
next project

Frieze Art Fair 2017

Exhibitions
London, United Kingdom - Build completed in 2017
View Project