OAK

OAK

Architect
M.R. Studio
Location
Hangzhou, Zhejiang, China | View Map
Project Year
2019
Category
Bars
Steven Ko

OAK

M.R. Studio as Architects

Located in Hangzhou, whisky bar The OAK’s motif is to pay homage to the art of whisky making. As its name reflects, the design narrative is derived from the raw and texture materials and set to celebrate a rustic authentic experience.

 

The façade design with repeated application of metal pipeshighlights the strong and singular design idea, one that evokes a sense of industrial style. Entering the bar and passing the semi-outdoor drinking area, guests are greeted by the intriguing yet sophisticated artwork; various heights of pipes decorate along the arrival staircases, leading the guests to a mysterious journey upstairs.

 

The moment stepping into the second floor, dozens of wooden barrel decorated feature lighting immediately transfers the guests into a rustic wonderland. Inspired by the whisky distillation process, those cluster feature lightings accentuate the design motifs while enriching the depth of space. Another focal point of the space is the connecting arc-shaped feature that creates an interesting set of seating with a sense of privacy.

 

Under the wooden arc-shaped structure,cool-white ceiling lamps light up the space while the sandybrown hue of leather furniture increases a layer of sophistication. In order to provide a variety of choices of seating, designer tactfully adopts vertical bars to create a semi-private room for larger groups of guests.

 

Another captivating space in the bar – the private room, applies a simple elegant approach.

 

Dining table and chairs echo with the circle shape of ceiling; Orderly arranged etched display space from the feature wall, with the delicate lighting dancing around, the space is emitting the soft and refined ambience that distinguished from others.

 

Material Used:

1. Hangzhou Excellent Decoration Construction Limited

This story is available in multiple languages
Share or Add OAK to your Collections
Project Credits
Architects
Casa sull'altopiano ibleo
next project

Casa sull'altopiano ibleo

Private Houses
Noto, SR, Italy - Build completed in 2016
View Project