Office MA

Office MA

Architect
éOp – arquitectura e design
Location
Maia, Portugal | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
Ivo Tavares

Office MA

éOp – arquitectura e design as Architects

Clients wanted to increase the capacity of their current offices in order to develop new projects. For this, they acquired a warehouse measuring around 279.00 m2 and with a ceiling height of 8.00 m, which was the basis of the entire challenge.
The program for the new offices had to include six offices, two collective work areas, two meeting rooms, a social area for employees, a seating area, male wc, female wc and storages. Simple spaces were intended, so that the appropriation could be based on the identity of the new business projects.

photo_credit Ivo Tavares
Ivo Tavares
photo_credit Ivo Tavares
Ivo Tavares

One of the requirements was the maximum use of natural light from the roof and the window opening on the warehouse's main elevation, so that each space on both floors consumed as much natural light as possible. The application of polycarbonate in different spaces ensured the transmission of natural light between spaces and safeguarded the individual privacy inherent in each space.
The use of Polycarbonate allowed an indirect visual contact of proximity and complicity between the different spaces.
The new installations, intends to introduce a uniform collective, where the routes discipline and the volumes confine in areas of work and leisure.
The project aimed to create different areas of use without distinguishing and ranking, so that the entire space was uniform in terms of its experience, materiality and form.

photo_credit Ivo Tavares
Ivo Tavares
photo_credit Ivo Tavares
Ivo Tavares
photo_credit Ivo Tavares
Ivo Tavares
photo_credit Ivo Tavares
Ivo Tavares

Main Architect: Vitor Pimentão

Caption
Caption

 

This story is available in multiple languages
Share or Add Office MA to your Collections
Bellbrae House
next project

Bellbrae House

Private Houses
Bellbrae, Victoria, Australia - Build completed in 2019
View Project