Panasonic Flagship Store

Panasonic Flagship Store

Architect
SAY Architects
Location
Pedestrian Street, Yuhang District, Hangzhou, Zhejiang, China | View Map
Project Year
2021
Category
Shops
RAW VISION

Panasonic Flagship Store

SAY Architects as Architects

01 Make a dress out of sunset glow

Say Architects has designed a new concept store for Panasonic, a global leader electronics brand, on Hangzhou Lakeside Pedestrian Street. Panasonic entered the Chinese market in 1987, has been committed to the Chinese market to convey the concept of people-oriented. Say also hopes to take this opportunity to reinterpret the localized expression of international brands in China and create a new landmark building for the Lakeside Pedestrian Street.

photo_credit RAW VISION
RAW VISION

02 Visible products

The commercial space of traditional electrical appliances is relatively closed and the facade is usually covered with a large area of advertising and enclosure. And it makes the commercial advertising as the starting point of consumption decisions. However, Say readjusted the facade of the building and opened eight external display windows. These open windows replace the traditional large advertisements and make it easier for visitors to visually touch the brand. The prioritization of the experience feeling brings more vitality to the street and community.

photo_credit RAW VISION
RAW VISION

03 Locality

Say regards the whole building as two parts: the lower part is gray bricks rooted in the local area and the upper part is silver plated based on the international area. And there is a natural and smooth transition at the junction. Traditional culture and technological innovation are ingeniously integrated in the facade just like the intimate handshake between Panasonic and Chinese culture.

photo_credit RAW VISION
RAW VISION

04 Reduce light pollution

During the process of manual silver plating, a large number of bubbles will be produced in the handmade brick. When producing in the fire, the bubbles break and form a unique natural texture. Therefore, the diffused reflection of lights are carried out, greatly reducing light pollution.

photo_credit RAW VISION
RAW VISION

05 Convey natural emotions

With the rejuvenation of the country's consumer market, Say hopes to create a more vibrant building facade as a brand image. Hand-plated silver bricks replaced half of the gray bricks. From the early morning to the dusk, the building is like a vibrant mirror, happy to show natural colors to young consumers. Seasons, weather and temperatures are integrated into the building facade. The building is very much like a frank and sincere child, passing on the joys and sorrows of nature to every citizen who passes by.

photo_credit RAW VISION
RAW VISION

06 Practical aesthetics

The indoor space is divided into two floors, which is divided into two symmetrical spaces with the floor axis. Different from the traditional display mode of enterprises, the route and the space are divided into one floor of space through four rooted land floating island brick platforms, which also symbolizes the coping strategy of Oriental culture in international culture. The ceiling is composed of thirteen 4.2-meter stainless steel mirror panels to help consumers understand the space exhibits in multiple dimensions. In order to solve the problem of air conditioning maintenance, each plate driven by two customized motors can be lifted separately. They are like Panasonic products, whose visual also pursues the ultimate aesthetics in ensuring good practicality.

photo_credit RAW VISION
RAW VISION

07 Fascination

The main road with the largest traffic of Lakeside Pedestrian Street is located in the south of the site, where two pieces of nearly 8 meters of low-e glass form a transparent southwest corner, the internal high space cooperates with LED curtain wall, circularly play a short film created by new media artists Chi ZHANG for the bright house, the implicit artistic creation is brought to every consumer through the most direct way, which is also Say's exploration and practice of new retail space.

photo_credit RAW VISION
RAW VISION

08 Journey of time and space

To ensure the maximum display scale along the street, the double running staircases originally are located on one side were converted into straight running stairs and placed behind the display wall. The visual window of Panasonic air conditioning serves as a guide to the entrance to the stairs. The whole staircase is covered by the casting foam aluminum. The century-year development history of Panasonic is recorded in an etching manner through the whole way upstairs, bringing a journey of time and space.

photo_credit © dk
© dk

09 Mirror space

The mirror symmetry space of the exhibition hall on the second floor and the ceiling echoes the glowing ground on the ground floor, and the walls extend from the facade to the interior maintaining the continuation and unity of the style. At the end of the space is the indoor terrace on the second floor and LED's video art consistently conveys the brand spirit, while the array of CNC TVs on the other side becomes the guide to the penthouse garden.

photo_credit © Say architects
© Say architects

10 Secret garden

The mix of warm color floors and stainless steel elements makes the abandoned roof form into a private and young garden terrace, bringing flexible possibilities to the traditional commercial space. Panasonic Bright House integrates nature, citizens, culture and corporate brands, appropriately brings humanities and technology into people's lives, and also shows the world the localization expression of international brands in China.

photo_credit © Say architects
© Say architects

Material Used:

1. Foam Aluminum (Alusion)

2. Silver Tile (MUY)

3. Screen (Dahua)

photo_credit © Say architects
© Say architects
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Foam AluminumAlusio
Product Spec Sheet
Foam Aluminum
by Alusio
Featured Projects
Latest Products
News
Lafine de Paris Wedding Showroom provides a unique platform for works of art
21 Jan 2022 News
Lafine de Paris Wedding Showroom provides a unique platform for works of art

In China, Huqiu Wedding City is an important wholesale and retail base for the wedding industry that... More

Peloponnese Rural House by Architectural Studio Ivana Lukovic provides needed respite for a nature-loving family
21 Jan 2022 News
Peloponnese Rural House by Architectural Studio Ivana Lukovic provides needed respite for a nature-loving family

Surrounded by picturesque olive groves in the Greek village of Kalamia, Peloponnese Rural House by A... More

New Alcalá church by Beautell Arquitectos takes a new approach to the traditional architecture of the Canary Islands
21 Jan 2022 News
New Alcalá church by Beautell Arquitectos takes a new approach to the traditional architecture of the Canary Islands

Since the 2011 demolition of the old Alcalá Church for security reasons, locals of the Canary... More

Casa en la Piedad by Cotaparedes Arquitectos offers an exploration of introspective architecture
21 Jan 2022 News
Casa en la Piedad by Cotaparedes Arquitectos offers an exploration of introspective architecture

An exploration of introspective architecture, Casa en la Piedad by Cotaparedes Arquitectos is locate... More

Austria, France, and Spain lead Mies van der Rohe Award shortlist with five nominations each
20 Jan 2022 News
Austria, France, and Spain lead Mies van der Rohe Award shortlist with five nominations each

A seven member jury, consisting of Tatiana Bilbao, chairwoman, Francesca Ferguson, Mia Hägg, Tr... More

25 best architecture firms in New York City
20 Jan 2022 News
25 best architecture firms in New York City

New York City is defined by its energy — but also by its buildings. A city of creators, it is... More

Ca na Riera apartment renovation creatively develops a narrow floor plan to meet contemporary needs
19 Jan 2022 News
Ca na Riera apartment renovation creatively develops a narrow floor plan to meet contemporary needs

A renovation of a flat in Barcelona’s Eixample, Ca na Riera is located on a chamfer, resulting... More

Center for Maine Contemporary Art engages in a dialogue with the urban realm while recalling an industrial seacoast past
19 Jan 2022 News
Center for Maine Contemporary Art engages in a dialogue with the urban realm while recalling an industrial seacoast past

Located in the City of Rockford, the new Center for Maine Contemporary Art (CMCA) by Toshiko Mori Ar... More