Petra The Stone Atelier

Petra The Stone Atelier

Architect
Fran Silvestre Architects
Location
Valencia, Spain
Project Year
2017
Category
Exhibition Centres

Offices
Fran Silvestre Arquitectos
Product Spec Sheet

ElementBrand
LightiniGuzzini
FurnitureDynamobel
sanitary fittingsGeberit
TOILETCeramica Flaminia
LightingCofer Iluminacion
Climate controlMaxim Bienstar

Product Spec Sheet
Lightin
Furniture
sanitary fittings
by Geberit
TOILET
Lighting
Climate control

Petra The Stone Atelier

Fran Silvestre Architects as Architects

Petra The Stone Atelier is an space in which three activities live together. On the one hand, it is an exhibition space for the company Stonehegen that shows stones from all over the world. The British cromlech that inspired the company serves as reference to trace the geometry of the place. A circular furniture inside which we can discover the different natural stones. In this way, the numerous shades of marble, quartzite... are not contaminated between them and can focus attention on the material that is observed. The space is apparently empty, neutral, white, where you can find hidden stones, some of them semiprecious.


The materials are classified according to the chromatic range. In concentric form, as in neolithic construction, there is a comfortable meeting room completely upholstered in black.


It also uses the local as an exhibition space, which shows the pieces of furniture developed with natural stone as its protagonist. The third use of space is to house some offices of the brand.


Natural lighting is sifted through the skylights, and artificial lighting helps to read the geometry of the room that is drawn on the ceiling. The project continues with the opening of spaces with the same values in several European capitals, starting in this case in front of the modernist building of the Mercado de Colón in Valencia, by the architect Demetrio Ribes.


Share or Add Petra The Stone Atelier to your Collections
Project team
AUB Design Studios and Workshops
next project

AUB Design Studios and Workshops

Universities
POOLE, United Kingdom - Build completed in 2016
View Project