PPB. Park Parking Bacoli

PPB. Park Parking Bacoli

Architect
C + S Architects
Location
Bacoli, Italy | View Map
Category
Parks

Playgrounds

PPB. Park Parking Bacoli

C + S Architects as Architects

A park faces Bacoli shore. During summertime the space of the park becomes a parking for 1500 cars. The project is that of a transitional energy-sufficient space. We wanted the park to be used also during the winter when the Region has no turism. For this reason the idea was that to design a series of photovoltaic cells applied on the glazed surface of the parking sheds. The cells function both producing energy for the whole village and as brise-soleil for the cars during the summer. The impact on the landscape is very low as the parking is divided in three circular parts each of which is surrounded by an embankment made of earth. From outside the parking shed are not visible. From the inside they build a new landscape where the colours of the paths and of the local vegetation are melted with the shadows produced by the cells. A symbolic building called EPICENTRE marks the PARK/PARKING access and is used as an informative system for the archaeological area. The building is a monolith entirely made of the local stone which is carved and dug to trace spaces and voids, lights and shadows, introducing people to the experience of the underground spaces of the nearby archaeological area of Cuma.

Share or Add PPB. Park Parking Bacoli to your Collections
Project Credits
Casa Mejorada
next project

Casa Mejorada

Private Houses
Mexico City, CDMX, Mexico - Build completed in 2020
View Project