The house adapts to the terrain uphill subdivided into three functional sectors; services downstairs, a "terrace" for social and leisure activities in the intermediate floor and finally the intimate area in the pavilion suspended superior.A structural design came from premise of obtaining higher spatial integration between indoors and surrounding landscape, removing beams and pillars, releasing overlooking the lagoon situated frontally the house. Reflecting pool, roof garden and cross ventilation assist in thermal comfort while housing the system of wastewater reuse and rainwater reduces water consumption.

This story is available in multiple languages
Share or Add PV House to your Collections
Product Spec Sheet

Park Road
next project

Park Road

Private Houses
Brisbane QLD, Australia - Build completed in 2019
View Project